REKLAMI GEÇ

EĞİTİMİ KURBAN EDİYORSAN YERDEKİ KAN SENİNDİR

22 Ocak 2018 Pazartesi

Kurgu lise, Biz Varız Bilim Lisesi’ndeyiz.

-Haydi, çocuklar bugün ormanda yapacağız dersleri ve mantarları inceleyeceğiz.
-Gençler, süt ve süt ürünlerini incelemek, yeni yöntemler üzerine fikirler geliştirmek içinçiflikte çalışacağız bu hafta.
-Bu hafta derslerinize her gün bir başkası olmak üzere tiyatro, sinema, heykel, resim sanatçıları girecek.
-Hocam Fizik ödevim için önerdiğiniz atölyenin tüm elektrik sistemini inceleyip kullanılan enerji miktarını, enerji taşınım sistemini inceledim, yanlış ve eksiklikleri raporumda belirttim.
-Arkadaşlar okulumuzun yeni yıldaki kural değişiklik ve düzelmelerini tartışacağımız toplantı tüm personel ve öğrencilerimizi alabilecek Gökyüzü Salonu’muzda yarın yapılacaktır.
-Sermet sen birlikte oluşturduğumuz kuralı çiğnediğin için bu saat dersime gelmeyecek, bunun yerine kütüphanede seçtiğin bir kitabı okuyacaksın.

Kurgu lisemiz ”Biz Varız Bilim Lisesi” gibi adı X, Y, Z spor, sanat, ziraat, otomotiv lisesi vb. okullar ülkemizin her yanında olsa, gençlerimiz yaşama dokunarak yetişse, fizik, matematik, edebiyatı ezberlemek yerine öğrense, öğrenip bilim, sanat, spor alanlarında ülkeye hatta dünyaya önemli katkılar sunsa, ABD’ye, Hollanda’ya, Almanya’ya gitmek yerine ülkesinde keyif ve huzurla çalışsa, gelişse, geliştirse ne güzel olurdu değil mi?
Kurgu ailemiz, Erkin Ailesi’ne konuk oluyoruz.
-Ben yarın okula gideceğim. Güneş, arkadaşının kitaplarına zarar vermiş.
-Son okuduğum kitapta bu tür davranışların nedeninin çocuğun dikkat çekme eğilimi olabileceği yazıyordu.
-Doğru söylüyorsun, o kitabı ben de okumuştum, şimdi bir kez daha gözden geçireceğim ki yarın öğretmenle görüştüğümde kalıcı çözüm için bir katkım olsun.
-Öğretmenle ayrıntılı görüşüp bir çözüm üreteceğinize inanıyorum, ben de hafta sonu için bir plan yapayım, kızımızla tüm hafta sonu birlikte olalım, onu dinleyip anlamamıza katkısı olacaktır. Onu doğru anlayabilirsek izleyeceğimiz yol belirgin, gerekirse de çözüm önerilerimiz, uyarılarımız daha etkili olacaktır.

Kurgu ailemiz ”Erkin Ailesi” ve diğer aileler, çocuklarını okullara göndererek eğitim sorumluluğunun bittiğini sanmadan, çocukları için araştırsa, okusa, incelese, onlara kaliteli zaman ayırsa, onlarla bir anne baba olarak kaliteli ilişkiler kursa ne güzel olur değil mi?

Modern bir otomobilin, uçağın, telefonun, evin; nefis bir kitabın, harika bir tablonun, cüzdan dolusu paranın değeri ne kadardır ki onları üretecek, var edecek kafaların yanında?

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı