REKLAMI GEÇ

EY İNSANOĞLU, KENDİNİ SEN BİLE AFFETMEYECEKSİN!

18 Aralık 2017 Pazartesi

Yalanın en mükemmeli,
İhanetin en büyüğü,
Hırsın bitmezi,
Riyanın (ikiyüzlülük) her türlüsü…

Atalarımızın, Anadolu’nun ne güzel sözleri vardır: ‘Gözünü toprak doyursun.”, ”Koynumuzda yılan beslemişiz”, ”Ekmek yediği eli ısırmak”…

İnsanoğlu-kızı, bir garip varlıktır. Mutlu olmak, rahat yaşamak için çalışır, çabalar, para kazanır, mülk edinir. Bir de bakarsın paranın, mülkün esiri olmuş. Araçlar amaca dönüvermiş. Artık gözü bir şey görmez. Ben yarınlar için, ben çocuklarım için, ben ülkem için, ben sizin için, ben davam için der durur. Bu yolda kafa bir kere bulanınca durulmaz gayrı. Kendine yardım edecek yalnızca kendisidir. Son dönemin kimi filmlerinde bu çıkmazdan nasıl çıkılacağı işlenir oldu. ”Mandra Filozofu, Yol Ayrımı” gibi.

İnsanoğlu-kızı, bir garip varlıktır. Kendini iyi hissetmek için birilerinin peşine takılmaktan, birilerinin adamı olmaktan pek bir hoşlanır. Önceleri işe yarar olmak, başkalarına yardımcı olmak, kendini önemli hissetmektir. Sonraları bir bakarsın kalemi kiralık, kafası kiralık, vücudu bile kiralık oluverir. Bir bakarsın etikçi, bir bakarsın tetikçi oluverir. Yaptığına öyle bir gönül verir ki ne günah işlediğinin, ne ihanet ettiğinin, ne de insanlıktan çıktığının farkına varır. Artık ne yapsan, ne anlatsan yararsızdır; çünkü artık onun gönlü hoş, kafası boştur. Bunu anlatan en güzel Filmlerden bir ikisi ”The Lord Of The Rings” Türkçe adı: ”Yüzüklerin Efendisi”, ”Amerikan History X” Türkçe adı: ”Geçmişin Gölgesinde”.

Irak Savaşı’nı anımsayanlar bilecektir. Amerika Irak’a girdi ve herkes Saddam ha vurdu ha vuracak derken cümle alemin, asıl direnişin olacağını beklediği Bağdat’da tek kurşun atılmadan ABD’ye teslim olunca şok olmuştu aynı cümle alem.

Şeyh Muhammed Abdülkerim Kesnizani, bu adamın kurduğu ”Kesnizani Tarikatı” Saddam’ın en yakınına kadar girmiş, en önemli kurum ve komutanlıklara sızmış, yerleşmiş. Tarikat bir biçimde CIA ve Mossad desteğiyle büyümüş, serpilmiş, Irak’ta en stratejik noktalarda söz söyler olmuş ve nihayetinde bunun diyetini de ödemiş. Ne ilginç ki Iraklı bir adamın ve Iraklıların oluşturduğu tarikat, Irak’ı bir anlamda önce teslim almış sonra da ABD’ye teslim etmiş ve ardından gelen direnişlerde, olaylarda yüz binlerce Iraklının ölümüne neden olmuştur.

İnsanoğlu-kızı, çabucak güvenir, çabucak inanır birilerine de kim bu birileri demekten, araştırmaktan, incelemekten, oturup bir etraflıca düşünmekten pek hoşlanmaz.

-Ne olacak canım, canımız yandı ama öğrendik.
-Evet ya bu da kazık attı bize.
-Nihayetinde yanıldık işte.
-Yok, yok siz yanılıyorsunuz, ben doğru yaptım, der de iki satır okumaktan yine kaçar.
-Psikoloji de neymiş?
-Bir sosyoloji kalmıştı eksiğimiz.
-Tarih gereksiz bir bilim, aptalca bir ders, ne lüzumu var kardeşim.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı