REKLAMI GEÇ

SİZ HİÇ TRAFİĞE ÇIKMIYOR MUSUNUZ?

16 Temmuz 2018 Pazartesi

Kaldırımlara park etmiş arabalar, yollarda ( hem de işlek caddeler) ikinci sıra olarak park etmiş arabalar, kara kara camlarıyla içleri görünmez arabalar, açık camlarından sabahın erken saati, gecenin geç vakti demeden bangır bangır müzik bağırtan, böğürten arabalar, insanların hastası mı var, yası mı var, derdi mi var, aldırış etmeden (tam bir magandalıkla) egzozunu bağırtan arabalar, durakmış, durak değilmiş, trafik aksıyormuş umursamadan kafasının estiği her an ve her yerde yolcu indirip bindiren hatta istediği yeri durak gibi görüp yolcu bekleyen arabalar, şehrin en işlek caddelerinde insanların malını, canını hiçe sayarak makas atan arabalar, mal indirmeyi dünyanın en önemli işi sayarak yolun istediği yerinde, istediği kadar duran arabalar…

Dur kalk, park, sinyal bir de fren varsa dağıtılan ehliyetler; döner kavşakta yol hakkını, ışıksız kavşakta yol hakkını, takip mesafesini, sinyal zorunluluğunu, trafikte güvenliği bilmese de üç soruyu doğru yapınca dağıtılan ehliyetler…

Bol bol radar kurup (profesyonelce hazırlanmış pusularla) yazılan cezalar, eğitici, önleyici trafik denetimi yerine ha bire ehliyet kontrollerinden cezalar, en yazılması gereken yerlerde yazılmayan cezalar…

 

İşte kentlerimizde trafik bu. Trafiğe çıkmıyor adeta savaş alanına çıkıyorsun. Gürültü, hız, kuralsızlık, vurdumduymazlık, efelik, magandalık, kuralsızlık, artık ne ararsan.

Aklı başında insanlar için sinirler harap olmadan, bir kavgaya bulaşmadan araç kullanmak, sağ salim evine, işine ulaşmak bir hüner haline geldi.

Peki tüm bu trafik kepazeliklerine neden olan sürücülere ehliyetleri kim veriyor, neye göre veriyor? Ehliyet vermeyi kim denetliyor, neye göre denetliyor?

Onca yasa, yönetmelik, onca ceza, onca uyarı tabelası ne işe yarıyor?

Yok yere sinirleri harap olan insanların, hemen her gün bu keşmekeş içinde onca zamanı kaybolan insanların, yaralanan, ölen insanların vebali kime, kimlere ait?

Kurallar, yönetmelikler, yasalar neden var; yetkiler, cezalar, neden var?

Onca tabela, onca yol çizgisi neden var? Onca sürücü kursu neden var?

Tüm bunlar varken bu trafik keşmekeşi, terörü, bu trafik magandalığı,kuralsızlık kuralı  neden var?

Bu yazı neden yazıldı?

Huzur ve güven içinde sürüş yapmak her insanın hakkı olduğundan.

LÜTFEN AMA LÜTFEN !

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Barış   -  Bağlantı 16 Temmuz 2018, 14:40

Bir de şu var sanki kırmızı ışık yanınca en az 5 araba daha geçebiliyormuş gibi bir kural var bu şehirde geçmeyince arkadan korna basmalar….

özlem c.   -  Bağlantı 16 Temmuz 2018, 14:36

o kadar haklısınız ki hocam. tüm bu saydığınız sebepler ve daha fazlası yüzünden sinir küpü halinde araçtan inmek her seferinde. yaşanan stres, korku..
bu saygısızlık, bu kuralsızlık, sorumsuzluk nereye kadar gidecek

adem   -  Bağlantı 16 Temmuz 2018, 14:21

Lütfen bu yazınızı vali ya da emniyet müdürüne de okuması için gönderir misiniz?

İsmail   -  Bağlantı 16 Temmuz 2018, 13:15

Yaya geçitlerinden hiç bahsetmemişsiniz sanki yaya geçidi işaretleri oraya sürücüleri zevklendirsin diye konmuş kimse yaya geçidi işareti olan yerde yaya yol vermiyor anki yol onun hakkı gibi birde tavır yapıyorlar

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı