REKLAMI GEÇ

BALIK SEZONU AÇILMIŞ

15 Aralık 2017 Cuma

Yine bir arkadaşımıza evde otururken birden bir tireme geliyor, sanki Fethiye Balık Hali’nde balıklar çağırıyor kendisini, yollar biz hazırız gelin diyor, motosikletin egzoz sesi kulaklarında yankılanmaya başlıyor ve de eli kontrolsüzce telefona gidip milletin aklına kurt düşürüyor hemen.

Ve arından hafta sonu programı için eller kollar sıvanıyor. Bir whatsapp trafiği, iş yeri izinleri, hanımlardan muvafakat alma derken yine bir cumartesi kaçamağı hemen ayarlanıyor grubumuzda. Fethiye Balık Hali gezi organizasyonunu yaparak 3-4 derece havada, siste, yağmurda motosiklet sürme keyfini bize yaşatan Süleyman Nazif Özen Abime selam olsun buradan.

3-4 derecede motosiklet sürme keyfi dedim ya umarım inanmamışsınızdır. Çünkü baya sıkıntılı bir iş. Ne gibi sıkıntılar var diye merak ederseniz söyleyeyim, mesela üşüyorsunuz. Hem de baya üşüyorsunuz.

Neyse dönelim mevzuya; üşüdük, ıslandık peki, iyi mi oldu? Cevap çok net müthiş oldu.

7 derece hava ile başlayan yolculuğumuz yüksek yerlerde 3 dereceye kadar düşerken en son Fethiye’ye indiğimizde hava 22 dereceyi gördü. Çameli’yi geçtikten sonra dağlarda hafif sis vardı. Ama manzara güzelliği ile beni büyüledi. Gelinlik giymiş dağ yamaçlarını durup izlemeden geçemedik.

Yolculuğumuz hedefi başta da yazdığım gibi Fethiye Balık Hali olunca haliyle öğle yemeğinde ne yedik söylememize gerek yok. Ama sizlere balık halini kısaca anlatayım. Tam ortada balık satış reyonları kenarlarda ise balık pişiricileri var. Balık fiyatları çok uygun fakat balıkları alıp restorana geçince işler biraz değişiyor. Restoranlar biraz pahalı ama lezzet ile ilgili bir sıkıntı yok.

Yemek sonrası tam da yola çıkacakken daha önce tanışmadığımız bir Fethiyeli motosiklet kullanıcısı dostumuz bizi görünce dükkanında çay kahve içirmeden bırakmadı. Sağ olsun bizim camia böyle. Hepimiz kardeşiz sloganı tam bizlik.

Bu arada söylemeden geçmeyeyim. Fethiye’de yoğun bir trafik var. Kışın böyle ise yazın nasıldır bilemedim.

Saat 16.00 gibi tekerlerimiz dönüş yolunda dönmeye başladı. Eve varış saatini her ne kadar 19.00 gibi düşünsek de öyle olmadı. Acıpayam’da yağmur bizi yakalayınca yağmurluk gibi ekipmanları giymek için bir mola vermek zorunda kaldık. Bu arada aşağıdaki fotoğrafta bulunanlar sezonu açan Karadenizli balıkçılar değil biziz yanlış anlaşılma olmasın. Saat 19.30’da evlerimize vararak gezimizi sonlandırdık.

Günün bize maliyeti yakıt hariç 61 TL. Yakıt da ortalama bir buçuk depo gibi harcandı.

Bu rotaya çıkacaklar için not; Çameli’nden sonraki dağlık yollarda portakal büyüklüğünde taşlar yamaçlardan yola yuvarlanmış aman dikkat.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı