REKLAMI GEÇ

GÜZEL BİR PAZAR GEZİSİNİN STRESLİ SONU

3 Kasım 2017 Cuma

Geçen haftalarda bir pazar günü hızlıca ailem ile olan etkinliklerimi tamamlayıp saat 12’den sonra kendime zaman ayırmaya karar verdim.

Bu ne tesadüf ki; benim gibi düşünen Ultra Riders Motosiklet Kulübünden 9 tane arkadaşım da (Tamamen şans eseri) bir baktım Bağbaşı çıkışında bir petrol istasyonunda toplanmış bekliyorlar.

Nereye gidelim derken, birden tekerler döndü Çameli üzerinden Fethiye üzümlü tarafına.

Bilirsiniz Motosiklet kullanıcıları virajı seveler. Üzümlü yolu da sevilmeyecek gibi değil. Hiç düz gidemiyorsun hep virajlı yollar. Asfalt kalitesi de güzel yollarda yata, kalka hızlıca vardık Üzümlü ’ye. Çaydır, kahvedir derken doğruca dönüş yoluna çıktık sonra Çameli’n de bir yemek ardından Denizli’ye doğru hareket.

Buraya kadar her şey güzel ve keyifli, ta ki Cankurtaran’a kadar.

Cankurtaran’da bir inanılmaz trafik başladı. Adım adım ilerleyen araçlar kırmızı arka stop lambalarından bir ip oluşturmuşlar. Sonra bir ara açılır gibi olsa da yine sıkışma başlayıp ulus caddesi kavşağına kadar devam etti.

Pazar günü eğlenmeye, gezmeye giden insanların dönüşte böyle bir cendereden geçerek stres ile dolması sanıyorum direksiyon başında bulunan bireylerde ekstra bir patlamaya yol açıp kötü araç kullanımın da efsane hale gelmelerini sağlıyor.

O kadar ki Denizli’den geçen motosiklet kullanıcısı dostlarımız facebook üzerinden Denizlili şoförleri eleştiriyor ve şaşkınlıklarını anlatıyorlar. Valla bu stresli şoförler adına laf yedikçe biz utanıyoruz.

Bence bu durumda suçluyu aramak yanlış olur, çözüme bizi ulaştırmaz.

Evet; Denizli’nin giriş çıkışları ve yolları yeterli değil. Fakat şehrin bütün ana arterlerinde çalışma var seneye çok daha iyi olacağı kanaatindeyim.

Neyse konu da bu değil zaten; konu kendimizi kontrol etmemiz.

Birine kızıp aracımız ile onu sıkıştırmamız veya kavgaya hazır halde yolda bulunuyor olmamız. Eğer trafikte bu zihniyetteyseniz inanın, sonuçlarına çok üzüleceğiniz bir olayın eşiğindesiniz demektir. Örneğin sıkıştırdığınız bir motosiklet kullanıcısının ölümüne sebep olmak gibi.

Ayrıca bir konuda anında kavga için arabadan inmeye hazır tipler. Size bir arkadaşımın söylediğini direk aktarıyorum “Ben hayatımda yediğim en kötü dayağı içinde beş delikanlı olduğunu fark etmediğim bir araca efelenerek yedim” dedi. Yani öyle bir sinir ile arabadan çıktık mı? Farklı sonuçları olabilir dövebiliriz, dövülebiliriz hatta son zaman gazete haberlerine bakarak ölebiliriz bile.

Bu sebep ile lütfen stres olmayın veya yanınızda araç kullanan biri varsa eğer onu geç kaldık söylemleri ile stresli hale getirmeyin.

Kendinize veya yanınızdakilere yarım saat geç ama sağlıklı kimseye zarar vermeden gitmekten daha önemli olmadığını tekrarlayın. Hatta bir müzik açıp arabada hep beraber söyleyin. Bırakın zaman aksın geçsin.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Abdullah   -  Bağlantı 3 Kasım 2017, 13:12

Harika bir konuya deyinmiş’siniz ozan bey bir denizli’li olarak bende bu denizli şoförlerini anlayamıyorum özellikle ışıklarda en öndeki araçların yeşil ışığın yanmasına rağmen çokyavaş ve galesizce kalkış’larına çok kızıyorum. Kalemine sağlık

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı