REKLAMI GEÇ

KEY MÜZESİ

29 Eylül 2017 Cuma

Geçtiğimiz haftalarda beş-altı kafadar toplanıp, Key Müzesi’ne gittik. Özellikle motosiklet kullanıcıları tarafından sevilen Kirazlı yolu üzerinden Torbalı; orta hızlı tempo ile iki saatlik uzaklıkta.

Navigasyon ile kolayca ulaşabileceğiniz Key Müze’si, kurucuları olan Özgörkey’lerin adını taşıyan Özgörkey Caddesi’nde. Torbalı’nın beş-altı km. kuzeybatısında.

Peşinen söyleyeyim fotoğrafları müzenin sitesinden ve internetten aldım. Çünkü içeride ki sanat eseri gibi araçlara bakmaktan fotoğraf alacak ne akıl kaldı ne de zaman.

Kime müzeyi anlattıysam “Ne Torbalı’da mı?” cevabını aldım. Evet; Torbalı’da, kesin bilgi. Hayırsever iş adamı olmak böyle bir şey işte…

Torbalı da olsa, yatırımı yaparsın, insanların dikkatini çeker, hatta yolunu değiştirirsin. Bu müzeyi, yüksek insan dolaşımı olan bir büyük şehre yapmak varken! “Ne para kazanırdı.”, “Ne de dolar taşardı.” Sorularını es geçip, Torbalı’ya yapmış Özgörkey Ailesi. Biz de ta Denizli’den kalkıp görmeye gittik.

Şahsen ben; gördüğümden beri herkese ballandıra ballandıra anlatıyorum. Sözüme inanıp gidenlerden ise teşekkür mesajı alıyorum. Demek ki gayet net bir şekilde başarıya ulaşılmış bu işte.

Sahi bizim Sayın Zorlu’nun söz verdiği en büyük açık hava müzesinden haber var mı? Aklıma geldi şimdi. Sanırım şimdilik bir haber yok. Ama aldığım bir duyuma göre oradaki binalar mahkeme kararı ile yıkılamamış. Umarım sorun çözülür ve bizim de böyle güzel bir müzemiz olur.

Dönelim Key Müzesi’ne; tam tamına yedi bin metrekare alana kurulmuş müze.

Müzede, Türkiye’nin yanı sıra, tüm dünyadan toplanmış müthiş araçlar sergileniyor. Kısaca şöyle örneklemek gerekirse, Münih’te bulunan BMW müzesinden açık ara iyi ve doyurucu bir müze.

Otomobil, motosiklet, maskot, model otomobil, eşarp ve benzin istasyonu koleksiyonlarının oluşturduğu müzede inanın zaman su gibi akıp geçiyor.

Aklınız şaşıyor derler ya, tam anlamı ile öyle bir ortam var müzede. Bir arabaya bakıp, o yılda böyle metale nasıl şekil verdiler diye düşünceler sizi alıp gidiyor.

Umarım en kısa zamanda ziyaret etme şansınız olur. Ailece de keyifle gidilecek bu müze için İzmir’e giderken Torbalı’ya sapmanız yeterli. “Yolu uzatmaya değer mi?” diye sorarsanız, cevabım net olarak evet.

Paylaştığım resimler tüyo veriyordur ama inanının buz dağının üstü sadece. Bu arada hazır otobana girmemişken Ortaklar’a da uğramayı ihmal etmeyin. Çöp şişçiler hala eski lezzeti ile sizi bekliyor…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı