REKLAMI GEÇ

ULTRA RIDERS’DEN YUNANİSTAN VE BULGARİSTAN TURU-1

4 Ağustos 2017 Cuma

Değerli motosiklet kullanıcıları; ben dostlarımla gezdim, geldim. Sıra sizlere anlatmakta.

1. GÜN
Saat 14.30. İşimizi, gücümüzü toplayıp yola çıkma vakti olarak planladığımız zaman. Buluşma yeri Denizli çıkışında bir benzinlik. Hedefimiz Çanakkale’de bir otel.

Tüm ekip toplanıyor, evraklar ve ekipman kontrol ediliyor ve de ardından yollara revan olunuyor. Elbette ki amaç, çok geceye kalmamak.

Ekip olarak bir yere gitmek zordur değerli dostlar. İyi organize olmak gerekir. Yolculuk boyunca birbirinizi kollamanız gerekir. Menzilinizin aynı olması için depolarınız aynı anda dolmalıdır. Her durduğunuzda bir iki kişi lastik basıncını kontrol ederse o mola ekstra 10 dakika uzar vs.

Tam burada işin püf noktasından bahsetmem lazım; bu tip bir seyahat planlıyorsanız mutlaka ama mutlaka, iyi bir alınacaklar listesi yapın. Mesela bir tüyo; intercom sistemimizin olması inanın bu gezi de bizi çok rahatlattı. Öndeki ve gerideki tehlikeleri gruba haber vermek, kimi zaman çok zor pozisyonlardan bizi kurtardı aramızda sürekli bir haberleşme olması. Bu tip bir gezide neler lazım, neler lazım değil onu şöyle listeleyeyim.

Olmazsa olmaz yolculuk ihtiyaç listesi;
* Pasaport (Vize alınarak) + Yurt dışı çıkış Harcı + Araç için yeşil sigorta (Bunlar olmadan sınırdan geçmeniz elbette ki olanaksız)
* Bir miktar nakit para/döviz. (her yerde kredi kartı geçmeyebiliyor)
* “Alarmlı Disk Kilidi” ve zincirler, “Kask Kilidi” (güvenlik için çok önemli)
* Telefona yüklenmiş İyi bir navigasyon programı ve restoran görülmesi gereken yerler için, mekân önerisi alabileceğiniz uygulamalar .(Ha, ben yabancı dilime güveniyorum, sora sora bulurum diyorsanız; o ayrı)
* Koruma ekipmanları (kesinlikle eksiksiz olmalı)
* Teker basıncı ölçer ve Lastik tamir kiti (çok çok önemli)
* Varsa periyodik kullandığınız ilaçlar + ağrı kesici (Yurt dışında gidip kafanıza göre bir eczaneden her ilaç almanız çok mümkün olmayabilir)
* Acil yardım çantası / Ufak tefek tamir kiti (Biri size biri motorunuza)
* Çok abartmadan günlük kıyafet. (Her konaklama yerinde eşya toplama ve çıkarmada ben söylenmem diyorsanız yanınıza bolca eşya alabilirsiniz.)
* Hattınızı yurt dışına açtırmak.
* Ve az öncede bahsettiğim gibi intercom.

Neyse dönelim yolculuğa; depolarımızı doldurduk. Birkaç hatıra fotoğrafı çektirip, çıktık yollara. Buldan üzerinden Akhisar- Balıkesir –Edremit, ve ardından Çanakkale. İlk gün için yeterli mesafe. Daha fazlası tehlikeli. Aslında bıraksak, hepimizde daha gidecek heyecan var da, uymak da önemli.

Hızlarımız normal trafikten biraz daha hızlı akıcı şekilde devam ediyor yolculuğumuz ilk mola Akhisar’da bir dinlenme tesisinde. Gezi grubunun sekizinci elemanı orada katılacak aramıza. Yol genelde çok zor olmadı Akhisar’a kadar. Sarıgöl’e inen virajlarda keyfimiz iyice yerine geldi. Ardından Akhisar’da bir mola sonrasında Balıkesir’den Akçay’a doğru müthiş virajlarda eğlene eğlene inmeye devam ettik.

Akçay’da da bir mola verip, Altınoluk’tan sonra yolun en sıkıntılı kısmı olan Çanakkale bağlantısı için, virajlı geliş gidiş dağ yoluna girdik. Geceye kalmamız işi bayağı zorlaştırdı, hızları düşürdük. Ezine’ye kadar ortalama 50 Km. hız ile devam ettik. Gece limit noktasını tespit etmek zorlaştığı gibi özellikle, dağ yollarında önünüze bir hayvan çıkması olasılığı vardı.

Yaklaşık saat 22.00 sularında otelimize yerleşmemizin ardından bir sonraki günü planlamaya başladık. Ve hemen odalarımıza çekilip dinlendik, uyuduk. Çünkü feribot, saba 09.00’daydı. Otelden 8’de ayrılmamız gerekiyordu.

DEVAM EDECEK…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı