REKLAMI GEÇ

AKCİĞERİN KAPASİTESİ NEDEN ARTIRILMALI?

26 Kasım 2018 Pazartesi

Akciğerler nefes almak için gerekli bir organdır. Nefes ise hayattır. Nefes ile hayata tutunuruz. Nefes yoksa hayat da yoktur.

Akciğerin fonksiyonu 35 yaşından sonra yaşla birlikte azalmaya ve yapısı da bozulmaya başlar. Akciğerlerde yaşlanmayla ortaya çıkan bozulma nefes almayı da zorlaştırır.

Akciğerin kapasitesi vücudun ne kadar oksijen kullandığını gösterir. Vücudun kullandığı oksijen miktarının artması, vücudun tam kapasitede çalışmasını sağlar. Böylece, yaşla meydana gelen yavaşlamaya rağmen akciğer kapasitesinin arttırılması, vücudun tam kapasitede çalışmasını sağlayarak kalp hastalığı, yüksek tansiyon, depresyon, Alzheimer, astma ve kronik bronşit dahil bir çok hastalığın oluşma riskini azaltır.

Akciğerin kapasitesi nasıl artırılabilir?

Mümkün olduğu kadar gün içinde kahkahalarla gülmek ve gülmek için bahaneler yaratılmalıdır.

Şarkı söylenmeli.

Derin diyafram nefesi, alışkanlık haline getirilmelidir.

Nefes ağızdan değil, burundan alınmalıdır.

Düzenli egzersiz yapılmalıdır.

Oturuş pozisyonu akciğer kapasitesini etkiler. Otururken veya ayaktayken omurga dik pozisyonda, omuzlar kulak ve boyundan uzakta tutulmalıdır.

Gün içinde yeterli miktarda su tüketilmelidir.

Sigara içilmemelidir.

Akciğerin kapasitesinin artması ile vücudun oksijen miktarı da artar ve vücut tam kapasitede çalışır. Yukarıdaki önerilerin etkili olabilmesi için düzenli olarak uygulanması, akciğerde yaşlanmaya bağlı oluşabilecek bozulmaları ve yukarıda söz ettiğim hastalıklar da dahil bir çok hastalığın oluşma riskini de azaltabilir.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı