REKLAMI GEÇ

ANTİ-AGİNG İPLERLE YÜZ GERME

7 Şubat 2022 Pazartesi

İple germe, vücuttaki ve yüzdeki yumuşak dokuların yer çekimi ve yaşa bağlı değişikliklerinin düzeltilmesinde cerrahi olmayan bir estetik yöntemidir. Bu yöntem dünyada 1990’dan bu yana uygulanmaktadır. Amaç sarkan ve yer değiştiren yumuşak dokuların kaldırılarak sabitlenmesidir.

Piyasalarda değişik adlar altında çok çeşitli ipler kullanılmaktadır. Kullanılan ipin cilt altına yerleştiğinde yumuşak dokuya yaptığı pozitif ve negatif etkiler, cilt altında kalma süresi ipin kullanıldığı malzemeye, kullanılmış teknolojiye ve kişinin sağlık durumuna bağlıdır.

Doğru yerlerde doğru miktarda yüz yağına sahip olmak genç görünüm sağlar. Yağ yastıklarının yaşa bağlı yer değiştirmesi yüz hacminde kayıplara, sarkmalara ve yaşlı bir görünüme yol açar.

Kollajen kaybı yaşlanma sürecinde önemli bir faktördür. Cilt yaşlandıkça, cildin orta tabakası kollajen kaybına bağlı olarak değişir. Bu, cildin elastikiyetini (elastin) ve nem (hiyalüronik asit) tutma yeteneğini azaltır. Bu elastin ve hiyalüronik asit kaybı sonucunda cilt:

Kuru, daha az esnek, daha az elastik, daha ince (hacim kaybı), cilt kırışıklığı ya da sarkma olasılığı daha yüksek hale gelir.

İple yüz germenin hafif ve orta derecedeki yüz ve boyun sarkmalarında birçok avantajları vardır:

Lokal anestezi altında yapılan cerrahi olmayan kısa süreli bir işlemdir. Zaman kaybı yoktur. İyileşme süreci kısadır.

İşlemden hemen sonra ortaya çıkan bir sonucu vardır.

Kollajen sentezini arttırır.

Kullanılan ipin kalitesine ve teknolojisine bağlı olarak, örneğin; en son teknoloji ile üretilmiş “asit hyaluronikli ipler” hem cildi kaldırma, hem de nemini sağlama, kan dolaşımını arttırma ve cildi gençleştirme özelliği vardır.

Yapılan laboratuar çalışmalarında “asit hyaluronikli iplerin”, yumuşak dokuya zarar vermediği ve cilt altında iltihaplanmaya bağlı yara (skar) izi oluşturmadığı gösterilmiştir. Cildin nemini arttırarak cilt yenilenmesine, gençleşmesine katkı sağlar. Asit hyaluronikli ipler, diğer iplere göre kısa sürede ve daha güçlü elastin ve kollajen sentezini uyararak hafif ve orta düzeydeki sarkık cildi, cillt altında herhangi bir zarar oluşturmadan cilt kalitesini arttırarak cildi kaldırdığı görülmüştür. Anti-aging özelliği üstündür.

İple yüz germede başarı, cilt yaşlanması nedenin ve hangi cilt katmanlarının etkilendiğinin iyi anlaşılmasına bağlıdır. Bu anlayışla probleme yönelik uygun iplerin kişiye uygun tekniklerle tecrübeli bir uzman tarafından uygulanması başarıyı arttırır. Herkesin sorunu farklı olacağı için kişiye özel tekniklerin uygulanması gereklidir.

Yüzün yumuşak dokularının gerilmesi, sağlamlaştırılması ve gençleştirilmesi (Anti-aging) için kullanılan iplerin dokuya zarar vermemesi önemlidir. Ciltte aşırı sarkmalar ve hasarlar oluşmadan erken yaşta iple askılama uygulanması etkinliği arttırır.

Ameliyatsız iple yüz germe, doğru zamanda, doğru ipler ve uzman kişiler tarafından doğru teknikler kullanıldığında cildin yenilenmesine, gençleşmesine, kalkmasına ve doğal görünümünü sağlayarak zamana meydan okumanıza yardımcı olacaktır.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı