REKLAMI GEÇ

BESİNLERİN BEYİN GÜCÜNE ETKİSİ

12 Kasım 2018 Pazartesi

Sağlıklı olmak vücut, ruh ve zihin salığının birlikte olması ile mümkündür.

Son yıllarda sağlık sektöründe beyin sağlığını koruma ile ilgili yöntemler ve araştırmalar daha fazla gündem oluşturmuştur. Hafızayı arttırmak ve korumak, zihinsel gücü, uyanıklılığı ve konsantrasyonu arttırmak için çesitli besinler kullanılır.

Bu besinler düzenli ve yeterli miktarda tüketildiğinde zamanla zihinsel gücü arttırır. Yetersiz beslenme, mineral ve vitamin eksikliği ise beyin gücünü azaltır.

Bu besinler nelerdir?

Avakado; avakadonun içindeki özel yağlar beyin kan dolaşımını arttırır, beyin hücrelerini besler ve enerji verir.

Yağlı küçük balıklar; omega-3 değeri yüksek ve civa miktarı az olan sardalya ve hamsi gibi küçük yağlı balıklar tercih edilmelidir. Beynimizin %50’sinden fazlası yağdan oluşmuştur. Bu yağın yarısından fazlası ise omega-3’tür. Beyin bu yağı öğrenmek, hafıza, sinir sisteminin yenilenmesi ve yapılanması için kullanır.

Yumurta; organik yumurta sarısı tercih edilmelidir. Hafıza ve zihin çalışmasını arttıracak vitaminleri ve proteinleri içerir.

Kabak çekirdeği; bol miktarda çinko, magnezyum, bakır ve demir içerir. Bu mineraller beyin sağlığı ve zihin aktivitesi için çok önemlidir.

Yaban mersini, böğürtlen; içerisindeki antioksidan özelliği beyin gücünü arttırırken, Alzhemır olma riskini de azaltabileceği araştırmalarda gösterilmiştir.

Siyah çikolata; içerisindeki kafein ve antioksidan konsantrasyonu, beyin gücünü arttırırken mutluluk hormonunun salınmasına da katkıda bulunur.

Yeşil çay; içindeki antioksidan ve özel protein endişeyi azaltır, beynin daha sakin ve daha açık düşünme gücünün oluşmasını sağlar.

Yukarıda bahsettiğim gıdalar, zihinsel berraklık ve optimal beyin sağlığını korumak için bütünsel olarak kanıtlanmış gıdalardan sadece bazılarıdır. Kolay ulaşılabilen bu gıdaların düzenli ve yeterli miktarda kullanılması beyin gücünün artmasına katkıda bulunacağı gibi, Alzhemır oluşma riskini de azaltabilecektir.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı