REKLAMI GEÇ

BEYAZIN CAZİBESİ

20 Mart 2017 Pazartesi

Beyaz bütün renklerle uyum sağlayan, ferahlatıcı, dengeleyici ve tamamlayıcı bir özelliğe sahiptir. Sağlığı ve temizliği çağrıştırır. Sağlığımız için bunun en güzel örneği “KARNABAHAR” dır.

Beyazın bütün cazibesini taşıyan karnabaharın, sağlığa olan faydası tartışılamaz ve bu etkisinden dolayı “süper gıda” olarak kabul edilir. İçerisindeki fosfor, mineraller, vitaminler, antioksidant özelliği nedeniyle, mutlaka düzenli olarak tüketilmesi gereken sebzelerden birisidir.

Karnabahar düzenli tüketildiğinde, kanser oluşma riskini azaltır (meme, prostat, akciğer, karaciğer, mide, meme…), kan basıncını düzenler, böbreğin iyi çalışmasını sağlar, vücuttaki iltihabı azaltır, hafızayı geliştirir, öğrenmeyi arttırır, Alzhemır hastalığının oluşma riskini azaltır, kemik erimesini ve eklem iltihaplanmasını engeller. Vücuttan toksinlerin atılmasına yardım eder, iştahı azaltır, mide de “helikobakter pilori” denilen bakterinin üremesini engeller ve yaşlanmayı geciktirir.

Gebelik döneminde düzenli tüketilmesi bebeğin beyin gelişimini arttırır.

Yukarıda söz ettiğim etkilerinden yararlanmak için karnabahar nasıl ve ne kadar tüketilmelidir?

Günde 250 gr organik karnabahar iyotlu tuz ile tüketilmelidir.

Karnabahar ısıya maruz kaldığında enzimlerini yitirir ve yukarıda söz edilen özelliklerini kaybeder. Taze karnabaharın suyu çıkartılarak az miktarda günde 2-3 kez veya taze olarak çok iyi çiğnenerek tüketilebilir.

Karnabaharın suda haşlanması vitamin C (antioksidant) kaybına neden olur. Taze yenmediği takdirde, pişirmeden önce bıçakla küçük parçalara ayırıp 5 dakika kadar bekletildikten sonra, 5 dakika buharda pişirilerek veya zerdaçal ve karabiber ile 5 dakika kısık ateşte sote edilerek tüketilebilir.

Besin değeri çok yüksek sebzelerden biri olan karnabahar, düzenli olarak tüketildiğinde birçok hastalığın ve kanserin önlenmesinde ve tedavisinde katkı sağlayacaktır.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı