REKLAMI GEÇ

DOĞAL ÖKSÜRÜK ŞURUBU

29 Kasım 2021 Pazartesi

Mutfakların vazgeçilmezi olan soğan, hastalıkların tedavisinde ve savunma sisteminin güçlendirilmesinde eskiden beri kullanılmaktadır. Antioksidanlar, flavonoidler, C, B1, B6 vitamini, kükürt, demir, kalsiyum, magnezyum, folat, fosfor, krom, manganez ve potasyum bakımından zengindir.

Yapılan araştırmalarda bütün soğan çeşitlerinin vitamin, mineral, antioksidanlar ve özellikle kükürt içermesi yumurtalık, bağırsak ve ağız kanserlerinin görülme riskini azalttığı, kan basıncını düzenlediği, kan dolaşımını arttırdığı, insülin direncini azalttığı, kan şekerinin kontrolü, kemik sağlığı ve savunma sisteminin güçlendirilmesinde pozitif etkisi olduğu gösterilmiştir. Solunum sisteminde öksürük, balgamın azalmasını ve antibiyotik etki sağlayarak üst solunum yolları enfeksiyonlarıyla mücadelede yardımcı olduğu görülmüştür.

Güçlü kokusu ve tadı olan, kesilince ağlamaya neden olan soğan çeşitlerinin besin değeri daha fazladır.

Katkısız ham bal, soğan gibi güçlü antioksidanlar, mineraller, enzim, B vitaminlerini içerir. İstenmeyen bakteri ve mantarları öldürme gücü vardır. Yani, bir antiseptiktir. Dokuların iyileşmesini sağlar. Savunma sistemini güçlendirir. Boğaz ağrısına iyi gelir.

Peki, soğan ve balın bir araya gelmesinin sağlık üzerindeki etkileri nelerdir?

İkisi bir araya geldiğinde etki daha da güçlü olur. İltihabı kurutucu etkisi artar, balgamı hafifletir, boğazı yumuşattığı için öksürüğe iyi gelir. Savunma sistemini güçlendirir, virüslerin vücuda girişini önlemeye yardımcı olur.

Nasıl hazırlanır?

Kesilince gözlerinizin yaşarmasına neden olan büyük bir soğanı alın, kabuğu ile birlikte küçük parçalara kesin ve bir kavanoza koyun. Üzerini katkısız pastörize olmamış ham balla kaplayın. Kavanozun ağzını kapatıp 12 saat oda ısısında ve karanlık bir ortamda bekletin. Daha sonra soğanları balın içinden alın ve kavanoz içinde buzdolabında saklayın.

Boğaz ağrınız ve öksürüğünüz varsa, hazırladığınız bu baldan günde üç kez birer yemek kaşığı alabilirsiniz. Hiçbir sorununuz yoksa savunma sisteminizi güçlendirmek ve sağlık üzerindeki pozitif etkilerinden yararlanmak için sabah aç karna bir yemek kaşığı içmeniz yeterli olacaktır. Çocuklar için bir tatlı kaşığı yeterli olacaktır. Bir yaşının altındaki bebeklere verilmemelidir.

Kış hastalıklarından korunmak için vücut direncinin sağlam ve güçlü olması şarttır. Mutfaklarımızın vazgeçilmezleri olan bal ve soğanın birleşmesi hem savunma sisteminizi güçlendirecek, hem de üst solunum yolu enfeksiyonlarınızda imdadınıza yetişerek mevcut tedavinize katkı sağlayacaktır.

Sağlıklı ve güzel günlere…

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı