REKLAMI GEÇ

KADINLARIN DİKKATİNE

1 Ekim 2018 Pazartesi

Sütyen, kadınların hayatında önemli bir yer teşkil eden ve göğüsleri desteklemek için tasarlanmış bir iç çamaşırıdır. Sütyen kadınlar için kültürel, tıbbi ve cerrahi gereklilikler nedeniyle bir ihtiyaçtır. Cilt ile doğrudan temas halinde olduğundan sütyen yapımında kullanılan malzemeler meme sağlığı için oldukça önemlidir.

Son yıllarda yapılan araştırmalarda sütyenin dar, sentetik, yumuşak, balenli (yarım daire şeklinde metal, plastik veya reçineden yapılan teller) olması, giyilen zamanın uzunluğu lenf drenajının tıkanma derecesini etkilediğini göstermiştir. Bu durumda, toksinler memede birikerek meme kanseri oluşma riskini arttırır. Giyilen sıkı sütyenler ağrılı meme kistleri ve nodüllerin oluşma sıklığını da arttırabilir.

Sütyenlerdeki metal balenler sağ ve sol memenin hemen altında bulunan akupunktur refleks noktalarını negatif yönde etkilediğinden safra, karaciğer ve mide problemlerine neden olabileceği gibi, elektromanyetik çekim gücünü arttırdığından meme kanseri riskini de arttırmaktadır.

4000 kadının üzerinde yapılan araştırmada, sütyen giymeyen kadınların meme kanserine yakalanma sıklığının, sütyen giyen kadınlara göre daha az olduğu gösterilmiştir.

Japon araştırmacılar, uzun süreli giyilen sütyenin vücudun melatonin (uyku sağlayan, yaşlanmayı engelleyen ve kanserden koruyan hormon) seviyesini %60 azalttığını göstermişlerdir.

Yapılan anketlere göre kadınların %80’i yanlış beden ölçüsündeki sütyeni kullanmaktadır. Kişiye en uygun sütyenin alınması için iyi bir mağazanın iç çamaşırı bölümünden profesyonel yardım alınarak seçilmesini öneririm.

Meme sağlığı için neler yapılmalıdır?

Eğer sütyen giyilecekse meme derisinin hava almasını sağlayacak kumaştan yapılmış olanlar tercih edilmelidir.

Sıkı olmayan, metal balensiz, yumuşak ve doğru beden ölçüsünde olan sütyen seçilmelidir.

12 saatten fazla giyilmemelidir ve uyurken çıkarılmalıdır.

Gün sonunda meme lenf dolaşımını arttırmak ve akupunktur reflex noktalarını active etmek için, kuru fırçalama yöntemiyle koltuk altına doğru masaj yapılmalıdır.

Doğru sütyen seçimi ve uygulaması meme kanserini önlemek için yeterli değildir. Sağlıklı yaşam tarzı, doğru beslenme, egzersiz, derin uyku ve memede lenf dolaşımını arttıracak masaj, meme kanseri oluşma riskini azaltmaya yardımcı olacaktır.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı