REKLAMI GEÇ

KARACİĞER VE SAFRA KESESİ SAĞLIĞINI DESTEKLEYİN

17 Şubat 2020 Pazartesi

Sindirim ve vücuttan toksinlerin atılma işlemlerine yardımcı olan bir sindirim salgısı olan safra, karaciğerde yapılır ve safra kesesinde depolanır. Sağlıklı safra akışı genel sağlığın korunmasında gereklidir.

Safra gıdalarla alınan yağların parçalanmasını ve sindirimini sağlar. Yağda eriyen A, D, E, K vitaminlerinin emilimine ve bağırsaktaki kötü bakterilerin üremesini engeller. Kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur.

Safra akışının bozulması ve azalması bağırsak flora sağlığını kötü yönde değiştirir. Yağda eriyen besinlerin emilimini azaltarak savunma sistemini zayıflatır, yüksek kolesterol ve kan şekeriyle ilgili sorunlara (şeker hastalığı) yol açar. Kolayca kilo almak, düşük enerji, duygusal sorunlar, baş ağrısı ve migren, fibromiyalji, sivilce, egzama, döküntüler gibi cilt sorunlarına yol açar. Bağırsak iltihaplarına, bağırsak geçirgenliğini arttırarak sindirilmemiş gıda parçacıklarının ve toksinlerin kan dolaşımına geçmesini kolaylaştırır. Karında gaz, şişlik, kabızlık gibi sindirimle ilgili birçok sorunlara neden olur.

Sağlığın korunmasında sağlıklı safra akışının desteklenmesi oldukça önemlidir. İyi safra akışı için neler yapılabilir?

Elma sirkesi kullanımını alışkanlık haline getirilmeli.

Günde en az bir limon tüketilmeli.

Yeşil cay tercih edilmeli.

Maydanozu salatalarda, yemeklerle ve taze suyunu çıkartarak düzenli tüketilmeli.

Enginar mevsimi olan ilkbaharda bol olmak üzere, kış aylarında da tüketilmeli.

Salatalık, turp, nane, kişniş ve kereviz tüketimi arttırabilir.

Günde bir tatlı kaşığı zerdeçal ile bir tutam karabiber ve bir çay kaşığı zencefil tozu veya tazesinin kullanılmasını tavsiye ederim.

Mayalanmış sebzelerin düzenli olarak günlük kullanılması safranın sağlıklı akışında oldukça önemlidir. Karaciğer ve safra sağlığının korunması sağlıklı safra akışını arttırarak vücudun toksinlerden arınmasını, savunma sisteminin ve sindirimin güçlenmesini sağlar. Başta şeker ve kalp-damar hastalıklarının önlenmesine yardımcı olarak genel sağlığın korunmasına katkı sağlayacaktır.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı