REKLAMI GEÇ

KİMYONLA ZAYIFLAYIN

24 Mayıs 2021 Pazartesi

Kimyonun yemeklik baharat olarak kullanımı çok eski zamanlardan beri bilinmektedir. Eski Mısırlılar firavunları mumyalamak için kimyon kullanırlarmış. Kimyon sevgi ve sadakat sembolü olarak kabul edilip düğüne katılan konuklar ceplerinde kimyon taşırlarmış. Araplar kimyon, bal ve biberden yapılan bir karışımın afrodizyak olarak işe yaradığına inanırlar.

Kimyon tohumlarının sağlık yararları, içerisinde bulunan antioksidanlar, gaz giderici özelliğe sahip olan fItokimyasallar, A, E, B ve C vitaminlerinden gelir. Karoten ve lutein kaynağıdır. Sahip olduğu demir, bakır, çinko, potasyum ve manganez mineralleri kırmızı kan hücrelerinin yapımında ve kalp damar sağlığının korunmasında önemlidir.

Fareler üzerinde yapılan araştırmada, kimyonun farelerde strese bağlı biyokimyasal değişiklikleri engellemeye yardımcı olduğu, hafıza ve bilinçlerini geliştirdiğini görülmüştür. Bu çalışmayı yapan araştırmacılar kimyonun içerisinde bulunan mineral, vitamin ve antioksidanların stresi azaltabileceği, strese bağlı bozukluklarla mücadelede faydalı olabileceği ve hafızayı arttırabileceği kanısına varmışlardır.

Kimyon solunum yolunda mukus ve balgam oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir.

Yapılan hayvan çalışmalarında, kimyonun diyabeti yönetmek için faydalı olabileceği bulunmuştur.

Kimyon tümör hücrelerinin çoğalmasını bastırmaya yardımcı olduğundan anti kanser özelliklerine sahip olabilir.

Kimyon bağırsağınızdaki sindirim enzimlerinin aktivitesini artırarak sindirime yardımcı olabilir. Kötü kolesterollerin vücuttan atılmasına ve vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir. Kimyon tohumları vücuttaki yağların yakılmasında katkı sayladığından kilo verme açısından faydalıdır.

80 obez kadın üzerinde yapılan çalışmada, “kimyon” ve “diyet kontrol” grubu olmak üzere kadınlar iki gruba ayrılmış. “Kimyon” grubundan günlük olarak kimyon tüketmeleri, diğer gruptan ise diyetlerini kontrol etmeleri istenmiştir. Sonunda kimyon tüketen kadınların diğer gruba göre önemli miktarda kilo kaybettiği görülmüştür.

Kimyon metabolizma hızını artırarak ve sindirimi iyileştirerek kalorileri daha hızlı yakmaya yardımcı olabilir. Sağlıklı bir sindirim sisteminiz ve daha hızlı bir metabolizmanız olduğunda, otomatik olarak kilo verirsiniz.

Kilo vermek için kimyon nasıl kullanılabilir?

Bir yemek kaşığı kimyon tohumunu 5-6 saat veya bir gece suda bekletin. Daha sonra tohumları sabah kaynatın ve içmeden önce süzün, üzerine limon suyu ekleyin ve 2 hafta boyunca kahvaltıdan önce (aç karina) için.

Bir çay kaşığı kimyon tozu ile bir çay kaşığı yoğurdu karıştırın ve 15 gün boyunca yemekten sonra yiyebilirsiniz.

Bir bardak kaynar suya bir çay kaşığı kimyon tozu ekleyin. İçeceğin tadının daha iyi olması için biraz himalayan tuzu da ekleyebilirsiniz. 20 gün boyunca her gün yemekten sonra içebilirsiniz.

İyi uyumayı desteklemek için, yatmadan önce ferahlatıcı ve sağlıklı kimyon çayı hazırlayıp içebilirsiniz. Bir bardak suya bir çay kaşığı kimyon tohumu ekleyin ve kaynatın. Daha sonra, 10 dakika demlenmeye bırakın ve için.

Kimyonun yukarıda söz ettiğim sağlık özelliklerinden yararlanmak için günlük düzenli ve yeteri kadar tüketilmelidir. Ancak, uygulamada “azı karar, çoğu zarar” sözünü aklımızdan çıkarmayalım.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Bora   -  Bağlantı 1 Kasım 2023, 11:30

Sayın Hocam,prostatın ve psa değerinin küçültülmesi/azaltılması için tedaviniz var mı?Saygılarımla..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı