REKLAMI GEÇ

KLORELLA İLE VÜCUDUNUZU DESTEKLEYİN

29 Nisan 2019 Pazartesi

Günümüzde bir çok insan, sağlığını korumak ve sağlıklı yaşamak için çaba harcamaktadır. Sağlığı için doğru ürünleri tercih etmektedir. Bu ürünlerden birisi de « klorella » dır.

Klorella tatlı su yosunudur. Koyu yeşil rengini içerisindeki klorofil verir. Güçlü antioksidant, vitamin, mineral, protein, lif ve yüksek enerjisinden dolayı süper gıda olarak kabul edilmektedir. İçerdiği bu mineral, vitamin, protein ve özellikle vitamin B12 vücut tarafından kolayca emilerek sindirilir. Bu özelliğinden dolayı klorella, vejetaryenler için de iyi bir alternatiftir.

Klorella üzerinde yapılan birçok araştırmalarda, kan basıncını ve kan şekerini düzenlediği, kalp-damar hastalıkları riskini azalttığı, kolesterolü düşürdüğü gösterilmiştir. Sindirim sistemini düzenler, bağırsak ve karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur. Savunma sistemini güçlendirir, cildi güzelleştirir, metabolizmayı arttırarak kilo vermeyi kolaylaştırır ve yaşlılığa bağlı hafıza kaybını azaltır. Güneşin zararlı etkilerinden korunmayı sağlar.

Yukarıda belirtilen sağlık üzerindeki etkilerinden yararlanmak için klorella nasıl kullanılmalıdır?

İşlenmemiş klorella kalın duvarlı olduğu için sindirilemez. Klorella alırken sindirilebilen ve vücut tarafından emilebilen, pastörize olmamış ve içerisinde hiçbir sentetik madde bulunmayan ürünleri tercih edin. Mayalanmış klorellayı da tercih edebilirsiniz.

Piyasada klorella tablet veya kapsülleri 500mg olarak satılmaktadır. Günde 5 tablet ile başlayıp zamanla günde 4 grama çıkarılabilir. Birden yüksek doz kullanıldığında ishal, gaz, karın ağrısı ve bulantı şikayetlerine neden olabilir. Bundan dolayı, düşük dozda başlayıp vücudunuzu dinleyerek yavaş yavaş dozu arttırmanızı öneririm.

Süper gıda özelliğinden yararlanmak için, aç karnına ılık içeceklerle alabilirsiniz. Aç karnına aldığınız da karın ağrısı, şişkinlik, gaz yaparsa, tok karnına almanızı öneririm.

Klorella hem fiziksel, hem de beyinsel enerjinin artmasına katkıda bulunur. Kan basıncının ve kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olarak, kalp – damar ve şeker hastalığı oluşma riskini azaltır. Klorella ile vücudunuzu desteklemede yüksek fayda sağlamak için, sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam tarzını tercih etmenizi tavsiye ederim.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı