REKLAMI GEÇ

SAĞLIK İÇİN LİMON SIKIN

4 Mart 2019 Pazartesi

Limon ağacı her mevsimde yeşil yapraklarıyla, baharda güzel kokulu beyaz çiçekleriyle bulunduğu yeri hem kokusu, hem de çiçekleriyle rahatlatan ve havayı temizleyip oksijen miktarının artmasına yardımcı olan bir meyve ağacıdır. Bu ağacın meyvesi olan limon, yemek ve salatalara lezzet katmasının yanı sıra, doğru kullanıldığında sağlık üzerinde de pozitif katkı sağlar.

Limon suyu %5 asittir ve ph değeri 2-3 arasındadır. İçindeki sitrik asitten dolayı asidik meyve olarak bilinir. Ancak vücut içine alındığında sitrik asit asidik özelliğini kaybederek, vücudun alkali olmasını sağlar.

100 ml limon suyunun içinde 50mg Vitamin C vardır ve savunma sistemini güçlendirerek vücudun direncini arttırır. Limon içerisindeki mineraller kanın alkali olmasına yardımcı olur.

Günümüzde insanların birçoğu asidik vücuda sahiptir. Hücrelerdeki asit miktarının artması, hücrelerin doğru çalışmasını, kan dolaşımını ve hücrelerdeki oksijen miktarını negatif etkiler. Bu durum şeker hastalığı, yüksek tansiyon, depresyon, sindirim sistemi problemleri, kanser gibi birçok hastalıkların oluşmasına zemin hazırlar.

Limonun alkali özelliğinden yararlanmak için nasıl kullanılmalıdır?

Sabah aç karna yarım veya bir tane taze organik limon suyunu, yarım litre oda sıcaklığındaki filtre olmuş suyun içine ilave edin. Arzuya göre küçük çay kaşığı veya kahve kaşığı ısıya maruz kalmamış organik bal karıştırıp, ağızda çalkayarak yavaş yavaş için.

Sabah aç karna içilen ılık limon suyu eklemlerde biriken ürik asidin atılmasını, böbreklerin temizlenmesini, sindirimin güçlenmesini, toksinlerin atılmasını ve yağların yakılmasını sağlar. Güzel kokusu beyinde uyarıcı etki oluşturduğundan endişenin azalmasına katkıda bulunur. Mutluluk hormonunun artmasına yardımcı olur.

Günümüzde modern hayatın getirdiği toksinlerin içinde vücudumuz zor anlar yaşamaktadır. Bu toksinler hayatımızın her yerinde bulunmaktadır; nefes aldığımız havada, içtiğimiz suda, kullandığımız şampuanda, kozmetik ürünlerinde, antibiyotiklerde, yediğimiz etlerde, plastiklerde…

Bu toksinler iç organlarımızın normal çalışmasını etkileyerek yukarıda saydığım sağlık sorunlarının oluşma riskini arttırmaktadır.

Sabah aç karna içilen ılık ballı limon suyu bu toksinlerin bazılarının atılmasını, yağların yakılmasını sağladığı gibi savunma sistemini güçlendirir ve enerji verir.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı