REKLAMI GEÇ

SAVUNMA SİSTEMİNİZİN ZAYIFLAMASINA İZİN VERMEYİN

30 Mart 2020 Pazartesi

Umut, ruhumuzu ve bedenimizi enerji ile doldurur. Vücudumuzun bir bütün olarak sağlıklı devam edebilmesi için hem doğru beslenme hem de umudun yitirilmemesi gerekir. “Ne yersek o oluruz” denir ama unutmamalı ki vücut düşüncelerimizden de etkilenir.

Negatif düşüncelerle, besin değeri yüksek gıdalar yeseniz veya en değerli vitamin ve mineralleri alsanız bile sindiremezsiniz. Vücudumuz yaşayan bir organizmadır. Çevre koşullarından, düşüncelerden, ağzımıza koyduğumuz, sindirebildiğimiz veya sindiremediğimiz yaşam tecrübelerinden, başkalarının düşüncelerinden etkilenir ve ona göre tepki verir.

Stresin, korkunun, negatif düşüncelerin ve umutsuzluğun en yüksek olduğu bu günlerde, hem ruhsal hem de fiziksel olarak daha da güçlü olmalıyız. Elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.

Evde kalarak şu günleri avantaja çevirip, hem ruhsal hem de fiziksel sağlığınızı kontrol altına almak, zihinsel olarak büyümek tamamen sizin elinizde ve sizin tercihinize bağlıdır.

Bu hafta savunma sistemini güçlendirmek için dikkatinizi çekmek istediğim bazı tavsiyeleri paylaşmak istiyorum:

Umudunuzu yitirmeyin, uzmanların önerdiği temel kurallara uyduğunuz ve evde kaldığınız sürece emniyettesiniz. Bunun için panik olmaya gerek yok. Unutmayın her negatif düşünce ve umutsuzluk savunma sisteminizi siz istemeseniz de düşürecektir.

Günün bir kaç dakikasını şükran duygularına bırakın. Eminim hayatınızda farkında olmadığınız şükran duyacak birçok değerli nedenleriniz vardır. Şükran duygusu hücrelerin yenilenme hızını arttırır. Kendinizi daha dinç ve enerjik hissedersiniz.

En çok sevdiğiniz bir şarkı veya müzik eşliğinde her gün kısa da olsa dans edin.

Gülmek için bahaneler yaratın. Eğer gülmek için hiçbir şey bulamadıysanız sesli birkaç dakika kahkaha (hahahaa) atın. Bu vücudunuzun titreşimini değiştirmeye, negatif düşüncelerinizi atmaya yardımcı olacaktır.

Günlük tutun.

Bütün negatif ve sizi öfkelendiren düşüncelerinizi bir kağıda yazın, içinizde çözümsüz bir şey kalmasın. Sonra yazdığınız kağıdı yakın.

Diyafram nefesi uygulaması için zaman yaratın ve bu nefes tekniğini her zaman uygulayın. Diyafram nefesi sinir sistemini rahatlatıp savunma sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.

Gelecek planlarınızı, projelerinizi içeren düşüncelerinizle günde birkaç dakika bile olsa meditasyon yapın.

Gluten, şeker, paketlenmiş hazır gıdalar, pastörize sütler, margarin, sodyumu yüksek beyaz sofra tuzu gibi maddelerden yapılmış gıdalardan uzak durun. Bu gıdalar savunma sistemi gücünü azaltır.

Taze sebze ve meyve tüketin.

Yeterli su için, doktorunuza danışarak yeterli dozda vitamin D alın.

Hayatımızı kontrol altına alma sorumluluğu, doğru tercihlerle kendi elinizdedir. Şükran duygusunun arttırılması, “korku ve endişelerden uzaklaşarak umudun yeniden” oluşturulması ve elinizden gelenin en iyisini yapabilmek yaşamakta olduğumuz bu zor günlerin daha kolay aşılmasına yardımcı olacağını düşünüyorum.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Hakkı   -  Bağlantı 30 Mart 2020, 11:48

Çalışmanızda başarılar dieklerimle

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı