REKLAMI GEÇ

ASİYE NASIL KURTULUR?

9 Eylül 2014 Salı

Ne zaman birinin bir şeyden kurtulması ile ilgili bir şey duysam, aklıma hep Vasıf Öngören’in ünlü epik tiyatro oyunundan sinemaya uyarlanan Atıf Yılmaz’ın yönettiği film gelir.

Bu günlerde herkes CHP’ye akıl vermek için yarışta. Bunların bir kısmı iyi niyetli, ülkenin geleceğinin karanlık olduğunu görüyorlar, bir kısmı ise sadece işin geyiğinde. Beni birinci grupta değerlendirmenizi diliyorum.

Siyasette Merkez Sağda Boşluk Var
Türkiye’de siyasal alanda boşluk merkez solda değil, merkez sağdadır. AKP merkez sağı tamamen tahrip etmiş, alternatif olabilecek partileri satın almıştır. Merkez sağ oylara dayanarak, sosyal demokrasi soslu aşırı sağ politikalar uygulamaktadır. Merkez sağın doğal tabanı iş dünyası, ticaret erbabı durumun farkındadır, fakat ekonomik ve sosyal çıkarlarını tehlikeye atmayacağına güvendikleri bir alternatif bulamadıkları için boyun eğmiş görünmektedirler. Tarih kitaplarının, aşırı sağa esir olan merkez sağın yol açtığı felaketlerle dolu olduğu unutulmamalıdır.Bugünlerde serbest rekabet, bireysel özgürlük, ılımlı milliyetçilik ve muhafazakarlık gibi merkez sağ ideolojiler gerçek anlamda sahipsiz kalmıştır.

Merkez Sağa Açılmak Doğru
Bu durum hem CHP içinde sağa açılma fikirlerinin doğmasına, hem de merkez sağda politika üreten kişilerin hayatlarındaki boşluğu CHP’ye katılarak doldurmaya başlamasına yol açmıştır. Kolay değil, yıllarca siyasi alanda mücadele eden kişilerin tek bir organizasyonda toplanması; çatışma, kopukluk, çelişkilerin ortaya çıkması çok doğal. Bu kadar çok sayıda farklı görüşten insanı bir takım ruhu altında çalıştırmak oldukça zor. Hele isimler üzerinden tartışmaların yapıldığı medya bombardımanı altında hepten imkansız.

Kişiler Önemli Değil, Fikirler Önemli
Siyasi partiler yıldız oyuncu transfer edince şampiyon olacak futbol takımı değiller. Hedeflediği kesimi kapsayacak fikirler, projeler üretecek daha sonra bunları gerçekleştirmek üzere insanları şemsiyesi altında toplanmaya çağıracak organizasyonlar.
Kişilere dayanarak kısa sürede iktidar olmayı hedeflemek sadece çıkar birliği eden insanların bir araya toplanmasını sağlar. Bu durum ne CHP için ne de ülkemiz için sağlıklı bir gelecek oluşturur.

Yeni Fikirlere Açık Olmak, Eski Temellerinizden Vazgeçmenizi Gerektirmez
CHP cumhuriyetin kuruluşundan beri üstlendiği, yenilikçi, devrimci rolü tekrar benimsemelidir. Tarihinden gelen tecrübesini, sağlam sosyolojik ve bilimsel temellere dayanan yeni fikirlerle birleştirmelidir. Bana göre izlenmesi gereken yol, kişileri değil fikirleri öne çıkarmak, farklı görüşten kişileri ortak projeler üzerinde çalışmaya teşvik etmek, uzlaşma sonucu ortaya çıkan fikirleri, projeleri, çözüm önerilerini halka anlatmak ve bunlara dayanarak üye sayısını arttırmak olmalıdır. Yani tavanda değil, tabanda genişlemekhedeflenmelidir. O zaman parti içinde farklılıkların olmasının, tartışmaların yaşanmasının bir zayıflık değil, bir zenginlik olduğu görülecektir.

Fikir Üretecek, Projeleri Uygulamaya Aktaracak Yeni Yüzlere İhtiyaç Var
Bu zenginliği kavrayabilecek, birlikte çalışma kültürüne sahip, teorik yönden güçlü, pratik çalışmayı seven, meslek hayatında başarısını ispatlamış yeni yüzlerin partiye kazandırılması örgütü güçlendirecek, umudu canlandıracaktır. Eski, yeni bütün üyelerin parti yönetimine ve adayların belirlenmesi sürecine katılması çalışma heyecanını arttıracaktır.
İktidar, uzun dönemde, ülke sorunlarının çözümü olduğunuza inanıldığında, kendiliğinden gelecektir.

En Kötüsü Umudun Kaybolması
Güçlü bir propaganda makinesi CHP üzerinde devamlı, yetersizlik, güçsüzlük, beceriksizlik algısı oluşturmak için çalışmaktadır. Gerçek durum bu değildir. CHP’nin sapasağlam%28 oyu ve canlandırılmayı bekleyen güçlü bir organizasyonu vardır.
Asiye Nasıl Kurtulur?
“yoksulları kader deyin,uyutun
uyananı para verin ,susturun
susmayanı zora koyun,çektirin
böyle gelmiş böyle gitsin,sürdürün
davrananı yok edin
direneni gebertin
ezin,vurun,öldürün
devam etsin bu hayat”*
*”Asiye nasıl Kurtulur?” filminin son sahnesindeki şarkının sözleri.

Bu düzeni değiştirebilecek tek alternatif CHP’dir. Bu seçim sistemi ile diğer muhalif partiler, samimi fikir kulüpleri olmaktan öteye geçemeyecektir.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

dabancaliibrahim   -  Bağlantı 10 Eylül 2014, 01:32

hocam bu secimde CHPde kürtcülük ön plana cikmadimi önümüzdeki secimde bunlar AKPnin bölünme sürecine anayasayi degistirmek icin destek verecekler o zaman vay halimize neydi kemal beyin dersim cikisi soranmi olduki öyle konusmasini sayggilarimla

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı