REKLAMI GEÇ

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Ülkemize Yapacağı Büyük İyilik

6 Ağustos 2014 Çarşamba

Siyasal, ekonomik, dini, toplumsal sorunlarda keskin kutuplaşmanın yaşandığı, tartışmaların futbol taraftarı düzeyine indirildiği bugünlerde, Ekmeleddinİhsanoğlu’nun ortak Cumhurbaşkanlığı adaylığı paradigmayı değiştirdi. Önceleri klasik karşıtlıklar üzerinden ilerlemesi beklenen seçim süreci zaman ilerledikçe ülkemizin geleceğinde bir turnusol kağıdı işlevi görmeye başladı.

Adayların insani nitelikleri, eğitimleri, geçmişleri, duruşları, olaylara bakışları apaçık ortada. Yürüttükleri kampanyaların hacmi, kullanılan kaynaklar, konuşmaların içeriği herkesin gözü önünde.Bundan sonra kimse ben bilmiyordum, duymadım, deme lüksüne sahip değil.

Bu seçim bütün bunların değerlendirmesi olacak. Seçim iki adaydan birinin %50’den fazla oy alması esasına dayandığı için katılan ve katılamayan herkesin sorumluluğu var. Bu yüzden “ben küsüm”, “elim uf oldu”, “kimseyi beğenmiyorum” gibi bahanelerle seçime katılmayanlarında aslında birinci gelecek adayı desteklemiş olacakları unutulmamalı.

Ortaya çıkan büyük resim değerlendirildiğinde, seçim sonucunda toplumun neredeyse tam ortadan bölüneceği görülüyor. Ama bu seçimden sonra kimse sağcı-solcu, laik-muhafazakar, zengin-fakir, aydın-cahil, Türk-Kürt ikileminin arkasına saklanarak yorum yapamayacak.Bu seçim bizleri alışılmışın dışında ikiye bölecek.
Yolsuzluklara bakışımız, basiretsiz dış politikamız, 49 vatandaşımızın rehine olmasını engelleyemeyen öngörüsüzlük, her önemli konuya getirilen yayın yasağı ile toplumun sağırlaştırılması, yapılan hiçbir şeyin sorumluluğunu üstlenmeden hep bir günah keçisi yaratma arayışı, ordumuzun tamamen etkisizleştirilmesi,emniyet ve adalet mekanizmasının güven bunalımına sokulması, kamuoyundan gizli sürdürülen güneydoğu pazarlıkları, alabildiğine ilkel, etik dışı söylemler, Cumhurbaşkanı’na yakışmayacak mezhep ayrımı yapan davranışlar yeni kırılma noktalarımız olacak.

Davud ve Golyat’ın savaşını andıran seçim yarışı içinde bu listeyi uzatıp gidebiliriz. Bu süreçte, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun toplumumuza yapacağı en büyük iyilik,dini siyasete alet edenler ve dine saygı duyanlar arasındaki ayrımı ortaya koyacak olmasıdır. Bundan sonra sağcı veya solcu olmanın kişinin dini inançları ile ilgili bir konu olmadığı, iyi insanların her görüşten insan tarafından destekleneceği fikri hafızalara yerleşecek. Muhafazakarlık kisvesi altındaher tür günahı işleyenler ve herşeyi bile bile kişisel çıkarlarını dini inanç maskesinin arkasına saklayıp oy kullananlar kabak gibi ortada kalacaklar.

Bundan sonra kimse “toplumumuzun değerleri şöyledir”, “hassasiyetlerine dikkat etmek gerekir” diye nutuk çekemeyecek. Ekmeleddin İhsanoğlu toplumumuzda var olduğuna inandığımız bütün değerleri ile birebir uyumlu bir aday; efendi, kariyerli, namuslu, güvenilir, aile babası, cumhuriyetine bağlı, uluslararası alanda saygın, Türklüğüne sahip çıkan fakat birlikte yaşamaya inanan, mezhepler arası çatışmalara son vermeye çalışan, muhafazakar, insan haklarına saygılı, demokrasiye inanan, bir alim. Her kesimi kucaklıyor. Üstelik solcular da, laikler de, ulusalcılar da milliyetçiler de onakucak açmışlar. Toplumsal uzlaşma için bundan daha iyi bir fırsat olabilir mi?

Seçim sonuçlansın, göreceğiz kim gerçekten toplumun değerlerine, hassasiyetlerine, birlikte yaşamaya inanıyor, kim bir illüzyonun peşinde kendini kandırmayı tercih ediyor!

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

merve   -  Bağlantı 6 Ağustos 2014, 22:54

hocam katiliyorum size ama iki adayinda birbirinden farki yok ki biri eski cemaatci digeri yeni cemaat adayi bu ayrimi da goz onunde bulundurmak lazim degil mi kimi seciyoruz ki her iki taraf da ayni amaca hizmet edecek.

Necati.   -  Bağlantı 6 Ağustos 2014, 10:45

Sayın Hocam;
Evet,Ülkenin geldiği durum ne yazık ki öyle,inşallah bu ülkede yaşayan insanlarımızın değer yargılarımıza sahip çıkan ve yaşayan, yaşatan ”CUMHUR” ile olması temennisiyle,saygılarımla.

CAN   -  Bağlantı 6 Ağustos 2014, 10:38

Bakış açınızı tebrik ediyor saygıyla karşılıyorum. Tüm bunlara rağmen seçim sonucu malum denilmektedir üstelik aklı başında olduğu düşünülen kişilerce. Belki öyle olacak çünkü kaç kişi sizin yazınızı okuyor, kaç kişi burnunun ucundan ötesini görüyor, zengin ve fakir dahil kaç kişi kendi menfaatlerini insani değerler ile dengeleyebiliyor. Bu seçimin sonucu gerçekten toplumumuzun gelecek yüzyılını belirleyecek. Açlık sefalet savaşların önünü açacak. Allahuekber deyip birbirimize taş atacağız. Ya da Türk milleti çok büyük bir sürpriz yapacak. Duam odur inşallah.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı