REKLAMI GEÇ

Yeni Bir Sabaha Uyanmak

8 Haziran 2015 Pazartesi

Uzun zamandır merak ettiğimiz sonuçla yüzleşiyoruz. Propaganda döneminde iyiyi, kötüyü, umutlarımızı, öfkemizi herkesle paylaştık. Üzerimize yığılmış ağırlıktan kurtulalım, yeni bir şey olsun, geleceğe umutla bakalım istedik. Dün hepimiz oylarımızı kullandık. Sonra da sandıklara sahip çıktık. Gece boyunca oylar sayıldı ve tablo ortaya çıktı.

AKP’nin oyları azaldı. Ama hak ettikleri kadar değil. Yolsuzluğun, kutuplaştırma politikalarının, dini politikaya alet etmenin, devlet olanaklarını seçim için kullanmanın, hukuksuzluğun hesabı sorulamadı. AKP’ye oy verenleri bu konuların ilgilendirmediği ortaya çıktı.

HDP, emanet oyların desteği ile barajı geçti. Meclise hatırı sayılır sayıda milletvekili soktu. Yakın dönemde ülkenin geleceği onların davranışına bağlı. İlk açıklamalarındaki ülkeyi kucaklama niyetlerini sürdürürlerse herkes kazanır. 1989 seçimlerinde SHP vekili iken yapılan hatalar tekrarlanırsa herkes kaybeder.

CHP Denizli’de başarmıştır. Hedefine ulaşmıştır. Ama Türkiye genelinde elde edilen sonucu genel merkezin oturup düşünmesi gerekmektedir. Yapılan ilk resmi açıklama konusunda yorum yapmak kolay değil. CHP kurullarının değerlendirmesinin bu kadar sığ olacağını zannetmiyorum. Kaybettiğini anlamak da bir meziyettir.

MHP oyunu arttırmıştır, ama elde ettiği milletvekili sayısı neredeyse HDP ile aynıdır. Külahını önüne koyup düşünmesi gereken diğer parti de MHP’dir. Sağ oyların hakim olduğu, alternatif iktidar arayışının yaşandığı bir ülkede, yıllardır partinin önünü tıkayan nedir, kimdir?
Sonuçlar ülkemiz için hayırlı olsun.

Var olan aritmetikten öncelikle demokrasimizi geliştirecek bir hükümetin kurulmasını diliyorum.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı