REKLAMI GEÇ

Bir Milleti Cahilleştirmek

5 Ağustos 2014 Salı

İstiklal Marşı konulu çok ciddi gündemler artık bu yazıyı zorunlu hale getirdi.

Sanki halkımız edebiyat doktorası yapmış milyonlar içeriyormuş gibi herkes birbirini İstiklal Marşı üzerinden sınar oldu. Yakında marşımızı ezberlemek out mealiyle birbirimizi sınamak in olacak!

Bir insanlık halidir; 40 mısralık İstiklal Marşı’nın bir mısrasını Mehmet Âkif’in Çanakkale Şehitlerine şiirine ait sanmak, etrafı sürekli kameralarla sarılmış birisi için normal olsa gerek. Einstein bile çoğu formülünü ezbere bilmediğini söylerdi. “Sen daha İstiklal Marşını bile bilmiyorsun” gibi çocuksu laf sokma çabalarına girişilmemeli sanki değil mi? Kaldı ki İhsanoğlu gibi birisinin veya en ünlü edebiyatçının, mesela Yaşar Kemal’in, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını da sırasıyla ezbere bilmesi zorunlu mu? Hangimiz biliyor? Bilince daha mı iyi vatandaş oluyoruz? Ya sözel hafızamız zayıf ise? Vatan haini mi olduk şimdi? Eşim Nazım’ın onlarca şiirini ezbere bilir ama bende durum tam tersi. Fakat bende de sayısal hafıza vardır. Mesela lise arkadaşımın ev telefonu ezberimde hala.

Yani kriter bu mu? Vatan sevgisinin, dürüstlüğün, adilliğin, şeref ve haysiyet sahibi olmanın referansı bu mu?

Zavallı durumlar yaşatıyor bu siyasiler bizlere, özellikle de başbakan. Bu halkı köreltiyorlar.

Siyaset dilini ve kalitesini yükselteceğine sürekli düşürüp halka inmenin böyle birşey olduğunu sanıyorlar.

Düşünebiliyor musunuz, bir başbakan rakibine monşer deyip onu aklı sıra halkın gözünde halktan biri değil de uzaydan gelmiş biri gibi göstermeye çalışıyor. Monşer deyip oy toplamaya çalışıyor fakat o hitap ettiği topluluktaki onbinler, evlatlarının monşer misali Türkiye’yi yabancı ülkelerdeki konsolosluklarda veya uluslararası kurumlarda temsil etmesi uğruna saçını süpürge edip iyi tahsil görmesi için okullara göndermez mi, göndermiyor mu?

Başbakanın vücut dili dışında yabancı lisanı yokken, onbinlerin önünde “İhsanoğlu üç dil biliyormuş, tercüman aramıyoruz, yönetici arıyoruz” gibi bir söylemle yabancı dil bilmenin aslında gereksiz bir şeymiş gibi olduğunu vurgulaması hangi akla, hangi medeniyete hizmettir? Bu mudur topluma örnek olmak? Seslendiği onbinler, evlatları lisan öğrensin de dünyayı tanısın, iş yapsın, öğrensin, üretsin diye saçını süpürge ediyorken bir başbakanın bu kadar seviyeyi düşürmesi nasıl da dehşetengiz bir tutumdur?

Sizce sürekli halkın içinde bulunduğu bu gibi eğitimsizlikten kaynaklanan eksikliklerin aslında çok normal olduğuna ve bunun da halka ait olmanın bir gerekliliği olduğuna vurgu yapmak, halkı cahilleştirmek değil de nedir?

Ben söyleyeyim; bu bence, öğrenmeye açlık içinde olan halkımıza çok çok kötü örnek olmaktır.

Her seçimde halk başka başka söylemlerle cahilleştiriliyor. Referandumda da Kılıçdaroğlu’nun (çok afedersiniz ama) kıçı kırık bir havuzlu sitedeki yazlığını neredeyse Boğaz’da yalıymış gibi halka pazarlamadı mı başbakan? Hem de kendisinin milyon dolarlık birkaç tane havuzlu villası varken. Sonuçta 10 yaşında çocukların bile girmeyeceği polemiklere balıklama dalarak bunları seçmenine yedirmeye çalışan bir başbakanımız var maalesef.

Üstüne üstlük başbakanın fanatiklerinin ve de özellikle Aktröllerin bu gibi ciddiyetten uzak ve çocuksu gündemler üzerinden muhalif düşünceye sahip insanları taciz etmesine ne demeli? Hem de küfürlerle, hakaretlerle, bazen de sinkaflı küfürlerle. Başbakana saygı duyacaksın, buna mecbursun, bükemediğin bileği öpeceksin gibi Erdoğan tarzı kabadayılık kültürüne bel bağlamış ama ateş olsa cürümü kadar yer bile yakamayacak fanatik insan tipleri bunlar. O kadar da komik hedefler koymuşlar ki kendilerine, sosyal medya profilleri Osmanlı motiflerinden geçilmiyor. Dünya ve Osmanlı tarihinden bihaber olan bu tiplerin “Osmanlı geri gelecek” mesajının peşine takılmış boş hamasi söylemleri çoğu kez kahkahalık oluyor. Hatta RTE sayesinde Osmanlı geri gelecek diyenlerin profillerini utanmadan Atatürk’le de süslemeleri tam bir akıl tutulması. Hem Osmanlı’yı al gel, hem hilafeti yeniden kur, hem Tayyip’i padişah yap, hem de Atatürk’e sahip çık. Sonra da dünyayı titrereceklermiş. Ahh yavrum, İtalyanlar da yıllardır Roma İmparatorluğu geri gelsin diye ağlıyordu zaten, gidin de dertleşin kolezyumda. Fransa Charlemagne’yi diriltip Avrupa’ya hükmetmenin özlemi içinde Eyfel’den aşağı atıyor kendini. Bu gibi cehalet stand-up şovu yapanları eleştirdiğinde de ya seçkincisin ya demokrat değilsin ya da Chp’lisin falan filan…

Velhasıl şunu anlamalılar ki saygı zorla duyulmaz, saygı dayatılmaz. %49,6 aldı diye de saygı duymak zorunda değilim. Eğer bu saygı denen şey öyle olsaydı vakti zamanında %55 alan Demirel’i ilahlaştırmak gerekir ki zaten bazı AKP’li fanatikler RTE’yi Hz. Peygamber efendimizden bile üstün görmeye başladı!

Saygı duymak mı? Hele hele hırsızlıkla ve yolsuzlukla ilgili kapı gibi kanıtlar varken 8.000 polisin, yüzlerce savcının yerini değiştirtip, paralel hikayeleri ile soslayıp hukuku da yürütmeye bağlayan bir başbakana değil ben, dünya saygı duymaz.

Ve bu yüzden de duymuyor artık. O yüzden de başbakan isterse %75 ile cumhurbaşkanı seçilsin, tarih saygı duyulacak liderleri zaten kayda alır, kimse meraklanmasın.

Türk Milleti’nin liderin ağzına baktığı dönemleri çok oldu ama bugünkü kadar körü körüne bir lidere bağlandığı ve politika seviyesinin de böylesi yerlerde süründüğü bir dönemi hiç yaşamamıştı.

Umarım bir daha da yaşamaz…

*Ben bu satırları yazarken Zaytung’da yayınlanan şu haber de okumaya değer:)

http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=257796

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

dabancaliibrahim   -  Bağlantı 6 Ağustos 2014, 00:15

Zat kendi cocuklarini neden amerikada okuttu gemicikler alsin diye okutmus herhalde yada türgevle iyi soygun yapsinlar diye

Haydar keskin   -  Bağlantı 5 Ağustos 2014, 13:23

İlk 2 kıtayı herkes biliyor zaten, 10 kıtayı ezbere bilince noluyor? Hırsızlık sicili temizleniyor mu?

ali cankatan   -  Bağlantı 5 Ağustos 2014, 10:39

ne olursa olsun istiklal marşımızı bilmemiz gerek

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı