REKLAMI GEÇ

OTOPARK KAVGASI

12 Ağustos 2011 Cuma

Belediye yönetimi şehrin belli başlı bazı ana arterlerine park etmeyi ücretli hale getirdi ve bu yolla yılda milyonlarca lira gelir elde edilecek. Tabi ki muhalefet buna karşı durdu, “halkın cebinden elinizi çekin, bunca zaman otopark katılım bedeli aldınız, altyapı üstyapı maliyetini halka yüklemeyin” diye isyan etti. Belediye meclisinde hararetli tartışmalar yaşandı.

Şimdi gel de haklıyı haksızı ayır…

Öncelikle belediye meclisindeki muhaliflerin dillendiği “yıllarca belediye tarafından alınan otopark katılım payları nereye gitti” muhabbetini geçelim. Türkiye burası; hesap sorması gereken en büyük güç olan halk, 2009 yerel seçimlerinde bu belediye yönetimine %40 oy ve 2011 genel seçimlerinde daha da fazlasını verdiyse muhalif partilerin yerel temsilcileri daha farklı argümanlarla ve eleştirilerle gündeme gelmeliler.

Konuya daha geniş açıdan bakalım yani konuyu şehrin genel ulaşım sorunu olarak irdeleyelim. Sonuçta otopark sorunu, yıllarca ihmal edilen trafik sorunu ile yani ulaşım sorunu ile ilintili. Bir insanın bir noktadan başka bir noktaya ulaşırken kullandığı herşey; toplu taşım araçları, duraklar, yollar, trafik ışık ve işaretleri vb. ulaşım için ne kadar önemli enstrümanlar ise, ulaştığı noktada park edebileceği yerlerden tutun da yayaların yürüyeceği kaldırımlar hatta bisikletlinin, motorsikletlinin bile park edeceği noktalar genel anlamda ulaşımın bir parçasıdır. Dolayısıyla konuya bütünsel baktığımızda Denizli’nin yıllardır artık iyice çekilmez hale gelen ulaşım sorunu yüzünden ekonomik, kültürel ve sosyal gelişiminin çok olumsuz etkilendiğini söyleyebiliriz.

Ulaşım denen kavram bir şehrin dolaşım sistemidir. Ulaşımın çağdaşlığı ve kolaylığı şehrin dolaşım sisteminin ne kadar sağlıklı olduğunun göstergesidir. Damarları tıkalı olan bir vücut ne kadar sağlıksızsa ve risk arz ediyorsa ulaşımı sorunlu olan şehir ve keşmekeş içinde olan sokaklar da, mahalleler de o kadar sorunlu ve yaşanamaz olur. İşte o zaman damarların yeterince besleyemediği şehrin semtleri ekonomik ve sosyal anlamda gelişmeye aç kalır. Düşünün bir kere Çamlık’tan Servergazi’ye açılan yol olmasaydı sizce şimdi o bölgeler nasıl olurdu? Orada yaşayan insanlar, o bölgenin esnafı daha mı refah içinde olurdu sizce? İşte ulaşım denen kavram bu yüzden hayati derecede önemlidir.

Şimdi belediyenin ulaşım sorununa yaklaşımını güncel gelişmeler ışığında değerlendirelim yani ana arterlere park etmenin ücrete tabi olma meselesi…

İlk bakışta herşey normal. Büyükşehir olma yolunda ilerleyen bir şehirde gayet olağan ve olması gereken bir uygulama. Belediye vatandaşına diyor ki “arkadaş ben sana yeni yollar, yeni kaldırımlar yaptım fakat kusura bakma ama şehrin ana caddelerine arabanla gelip senin rahat park etmen için yolun kenarına yaptığım ceplere park edip paşalar gibi işini rahatça göreceksen pamuk eller cebe” diyor. Ayrıca “madem park etmeye para vermek istemiyorsun o zaman git sokak arasında ücretsiz başka park yeri bul veya buraya gelmek için toplu taşımayı kullan, aracınla trafiğe çıkıp daha da fazla trafik yoğunluğuna ve hava kirliliğine sebep olma” diyor. Şimdi buna kim ne diyebilir ki? Elbette haklı bir yaklaşım.

Gel gelelim maalesef acı Türkiye gerçekleri yine karşımıza çıkıyor yani bir iş yapılıyor ve her zamanki gibi hep yapılan iş yarım yamalak yapılıyor. Ciddi manada bir çalışmanın eseri olarak bütünsel bir ulaşım planlaması yapılması gerekirken sadece caddelerin üstünde bulunan birkaç park yerini ücretli hale getirmek hayal kırıklığına yol açıyor maalesef.

Gelişmiş ülkelerin şehirlerindeki ulaşım organlarının Denizli’deki durumunu ele alalım…

Katlı ve zemin altı otoparkları: Denizli’de eli yüzü düzgün bir tane bile katlı veya zemin altı otoparkı yok. Belki sadece içine toz maskesiyle girilebilen Hasan Gönüllü Kapalı Otoparkı’nı sayabiliriz.

Yaya kaldırımları ve yaya alt/üst geçitleri: Denizli’de yaya kaldırımları genelde motorlu taşıtların işgali altındadır. Yeni yapılan ara sokaklarda bile kaldırımlar çoktan otopark vazifesi görmeye başlamıştır ve bu sokaklardaki yollar ve kaldırımlar inşa edilirken park edilmesi gereken alanlar sürücülere çizgilerle belirtilmediği için sokak aralarındaki kaldırımlar yayalara haramdır. Çevre yollarinda bulunan yaya üst geçitleri adeta yürüyüs parkuru gibi yapildi. Yapanlarin Kusadasi’nda çevre yoluna bu sene TC Karayollari tarafindan yapilan üç adet yeni yaya üst geçidini görmelerini özellikle isterim. Asansörlü ve çok daha sade ve estetik olan bu geçitler Allah bilir bizimkilerden daha bile ucuza malolmustur.

Toplu taşıma: Denizli’de belediye otobüsü ile ulaşım son birkaç yılda gelişme göstermiştir ancak bu yolda alınması gereken çok yol var daha çünkü dolmuş ve minibüs kültürüne bağlı olan Denizlililer bu sevdadan vazgeçmeyecek gibi. Her biri Çiçek Abbas gibi bir melek olan minibüs şoförlerimiz şehir içi trafiğini mahveden en önemli aktörlerdendir. Hafif raylı sistemin bir rüya olduğu Denizli’de karman çorman bir toplu taşıma devam etmektedir.

Ring ve tek yönlü trafik düzenlemeleri: Şehrin trafik akışını rahatlatacak olan bütünsel bir tek yön düzenlemesi yoktur. En dar sokaklar bile çift yönlü trafiğe açıktır.

Yol kenarına ücretli park: Belediye meclisinde yeni alınan kararla yürürlüğe girecek uygulamadır. Ana caddelerdeki park yoğunluğunu azaltmak için gereklidir ve önemlidir.

Trafiğe kapalı yaya alanları: Şehrimizde böyle bir alan maalesef yoktur. Her sokak trafiğe açıktır, yayaların rahatça dolaşabileceği trafiğe kapalı geniş kültürel ve sosyal alanlar şimdilik hayaldir.

Trafik işaretleri, yol çizgileri ve sinyalizasyon: Anlatmaya gerek yok aslında, herhangi bir Avrupa şehrine gidenler aradaki farkı bilir.

Bisiklet yolları: Bisiklet yolu mu? O da ne???

Uzun lafın kısası; ana caddelerdeki park yerlerinin ücretli yapılması yapmanız gerekenlerin yüzde biri bile değildir. İleri derecede damar tıkanıklığı ve kalp rahatsızlığı olan hastaya aspirin vermek gibi bir şeydir. Belediye yöneticilerinin bir an önce ilgili icraatlara geçmesi dileğiyle.

Sağlıklı ve Başarılı Günler Dilerim

SADIK EMRE ÇAPUTÇU

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı