REKLAMI GEÇ

BU SENARYONUN NAMIĞI KİM?

4 Haziran 2012 Pazartesi

Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal A., matematik öğretmeni olarak görev yaptığı Nalan Kaynak Anadolu Lisesi’nde (ki soyisimdeki kısaltmaya dikkat! Akılları sıra ismi açıkça yazmayarak etik davranmışlar) bir öğrencisini dövdü!

Gelin görün ki idare, üstelik ulusalcı bir sendikanın Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal A hakkında 20 gündür işlem yapmadı!..

Büyük ayıptı!…

Allah’tan ki memlekette sağduyu sahibi gazeteci dostlar var da hemen sordu!

Çaktılar haberi, bastılar kalayı!…

20 gündür neden işlem yapmıyorsun Ey Milli Eğitim Müdürlüğü!..

Anlaşılan Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan hakkında 20 gündür işlem yapılmaması yalnızca öğrenci babasını rahatsız etmemişti!..

**

Namık Kemal Aydoğan hakkında yapılmayan işlem peki kimleri rahatsız etmişti?

Nasıl olmuşta, 20 gün sonra aynı gün CHA, TRT ve bir başka ajansın(Ajansın ismini daha sonra haberi servisten çektiği için yazma gereksinimi duymadım) aynı anda haber yapası tutmuştu?

Bir babanın oğluyla ilgili duyduğu çaresiz adalet isteğini yansıtması gereken şikayet mektubuna kim, gazeteciler yorulmasın diye 3 alternatifli haber başlığı atmıştı?

Gazetecilerle öğrenci velisini, hangi eğitim sendikasının başkanı, sendika binasında bir araya getirmişti?

Bir eğtiim sendikasının başkanı, hangi niyet ve sağ duyuyla bu olayı asli görevi gereği yetkili makamlara bildirmek yerine, medyaya taşımak konusunda çaba sarfetmişti?

Peki Namık Kemal Hoca’nın öğrencisine değil tekme veya yumruk, tokat bile attığını göremediğimiz okuldaki güvenlik kamerası görüntüleri, kimler tarafından dayağın belgesi diye gazeticilere servislenmişti?

Görüntülerin el altından gazetecilere servislenmesi yasal mıydı?

Sorular böyle uzar gider!…

Dedik ya en başta, çaktılar haberi, bastılar kalayı diye…

Sağduyulu, mesleki sorumluluk ve habercilik refleksine sahip meslektaşlarım sayesinde tanıdık dayakçı(!) öğretmen Namık’ı;

Peki ya öğrenebilecekmiyiz, badem bıyık altından pişmiş kelle gibi sırıtarak bu haberi servisleyen senarist namığı*?

 

____________________________________
(*) Yazıcı, yazar, katip anlamına gelmektedir…

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Hasan Güraksu   -  Bağlantı 26 Haziran 2012, 11:11

Harika ve yürekli bir tahlil Sedat kardeş.Başka senaristlerin de ensende olduğunu unutma ama yürekli olmaya devam lütfen. Sizin gibi kalemlere ihtiyaç var

haber   -  Bağlantı 7 Haziran 2012, 10:00

İsmail bey, söylemlerinizde haklısınız. Şiddetin her türlüsüne ben de siz gibi empati yöntemiyle karşı duruyorum. Ancak bilmediğiniz, bilemediğiniz şeyler var.

Hiçbir gerekçe bir kişinin tartaklanmasını haklı kılmaz. İte kaka, zor kullanarak öğrencinin idarecilere götürülmesi ne kadar yanlışsa, öğrenci ağır şiddete maruz kaldı, dakikalarca DAYAK yedi, öğrenciyi okul müdür yardımcısı kurtardı demek o kadar YANLIŞ ve YANLI’dır.

Konuda dikkat çekmek istediğim nokta LİNÇ GİRİŞİMİ’dir…

İsmail   -  Bağlantı 7 Haziran 2012, 03:56

Sayın Sedat Kurt.O öğrencinin yerine kendinizi koydunuz mu hiç.Ergenlik çağında bir gençsiniz.Öğretmeniniz sizin saçınızdan tutumuş koridorda gezdiriyor.Arkadaşlarınızın(muhtemelen içlerinde sevdiğiniz kız da vardır)arasında saçınızdan tutmuş sizi itekleyerek arada birde başınızı duvara vurarak.Şimdi soruyorum bunun adı şiddet değilse nedir?

Aytekin KAPUSUZ   -  Bağlantı 6 Haziran 2012, 11:00

BEN EĞİTİM-İŞ ÜYESİ BİR ÖĞRETMEN OLARAK BU OLAYLA İLGİLİ SUÇLANAN ÖĞRETMENDEN AÇIKLAMA YAPMASINI 2 GÜNDÜR BEKLİYORUM.BU SUSKUNLUK NEDEN,TAMAM OLAY İSTİSMAR EDİLMİŞ BÜYÜTÜLMÜŞ OLABİLİR AMA YAPILANLARIDA HAKLI GÖSTERMEZ.SENDİKANIN DAHA FAZLA ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN ARKADAŞ GEREĞİNİ YAPMALI BENCE…

kuzgun   -  Bağlantı 5 Haziran 2012, 22:03

Söylediklerinizde haklısınız,olayı yakından takip ediyorum ve eğitim-iş üyesi bir öğretmenim.Görüntüleri internetten dün izledim.Ancak ne olursa olsun öğrenciye yapılan bu davranış bir eğitimciye yakışmıyor.Özellikle, çağdaş,ilerici,demokrat bir öğretmene. Malesef Namık Kemal A. bu davranışıyla örgütünüde sıkıntıya sokmuştur. Sonuçta öğrenciye uygulanan düpedüz şiddettir ve bunun hiçbir izah edilebilir mazereti yoktur.Ayrıca Namık Kemal A. hakkında yürütülmüş olan haksız karalama kampanyası onun öğrenciye yaptığı davranışı aklamaz.

haber   -  Bağlantı 5 Haziran 2012, 15:37

Sayın Yusuf Kızılkaya;
Sitemizde hiçbir hakeret, küçük düşürücü ifade, haksız suçlama ve ithamlara yer verilmemektedir…

Eğer şu ana kadar yorum yapmışsanız ve bu yorumlar yayınlanmamışsa, bunlardan dolayı yayınlanmamıştır.

Bilgilerinize;

NOT: Ayrıca şu ana kadar yaptığınız yorumların kayıtları tarafınızda duruyorsa, lütfen haber@denizlihaber.com adresine gönderiniz, inceleyelim…

Yusuf KIZILKAYA   -  Bağlantı 5 Haziran 2012, 15:26

Sedat Bey, her zaman ki gibi “yavuz hırsız” bölümünde yer almışsınız… Ne güzel de “olayı” dışlayarak “servis” bölümüne değinmişsiniz… Büyük kolaycılık ve gözden uzak tutma refleksi… Namık Bey hiçbir şey yapmamış anlaşılan! Kutlarım…

Not: Sitenizdeki haberlerinize yazdığım muhalif yorumlar ne hikmetse yer almıyor. Bunun için de kutlamayı hak ediyorsunuz!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı