REKLAMI GEÇ

Ekonomi Bakanı ve Bakan Ekonomisi

13 Şubat 2014 Perşembe

Önce Ekonominin Bakanı…

Sıfatı her zaman problemliydi… Sizin bir çırpıda okuyarak tükettiğiniz haberlerinin nasıl zor yazıldığını ancak meslektaşlarım bilir.

Masanın bu tarafından, öbür tarafına geçişi süresince nasırlarından çekmedi gazeteciler, Zeybekci’nin sıfatından çektiği kadar.

Neden Zeybekci’den bir çırpıda bahsetmenin hiçbir zaman kolay olmadığını izninizle anlatayım;

1999’da Zeybekci demek için 8 kelime kullanıyorduk.
Çünkü Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanı Nihat Zeybekci idi

2004’te 5 kelimeye düştü diye sevinmiştik…
Sonra Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci olmuştu

Uzun sürmedi… Şak! Bir sıfat daha geldi!.
Aynı yıl önce 13 kelimeye çıktı..
Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanı ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci oldu.

2005’te 18 kelimeye ulaştı..
Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili, Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanı Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci yazmak hiç kolay değildi.

2009’da 25 kelimeyle nirvana yaptı
Artık, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili, Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanı ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci idi.

2011’de 13 gitti 1 geldi
Türkiye Belediyeler Birliği’ndeki ve Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi’ndeki görevleri sonlanmış, Denizli Belediye Başkanı sıfatı Ak Parti Denizli Milletvekili olarak değişmişti.

2012’de 6’ya düştü!.
Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ndeki görevi de nihayete erdi.
Artik Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci idi.

2013’te yeniden 11’e yükseldi…
Ak Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci oldu.

Kısa süre sonra öyle bir komisyona başkan seçildi ki, hem uzun hem de yazılması bir hayli zor olduğundan bazı gazeteci arkadaşlarımın kalbine inecek sandım.

Zeybekci bir anda 20’ye yükselmişti!…

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci…

Her Allah’ın günü Nihat Zeybekci haberi girmek durumunda olan arkadaşlarımız Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonluğunu STETKBT Komisyonu olarak kısaltamayacağı için çareyi Ak Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyeliği görevini MKYK Üyeliği şeklinde kısaltmada buldu, zaman zaman vekilin önünde milleti attı; ona rağmen 17’ye düştü.

Ak Parti MKYK Üyesi, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Denizlili Vekil Nihat Zeybekci en kısa olanıydı.

Arkadaşlar için müjdeli haber 17 Aralık depremi sonrası geldi…

Neden bilmem Zeybekci’yi sıfat açısından daha zengin gösterme gayreti içinde olan gazeteci arkadaşların haberini aldığı gün bayram ettikleri tartışılmaz.

Aslında buna en çok da ve haklı olarak haberci arkadaşlarım sevindi.

Artık Nihat Zeybekci olabildiğinin en kısa haline gelmişti ve yalnızca 4 kelimeydi: Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci

Sonra Bakanın ekonomisi…

Şu ana kadar kraldan fazla kralcı olan bazı gazeteci arkadaşların yalaklanma icatları üzerinden güldük eğlendik.

Şimdi düşünme vakti…

Sıfatı nedeniyle bazı yerel medya kuruluşlarının başındaki isimler için uzun süre sıkıntı olan Bakan Zeybekci, şimdi de habercilerin kabusu haline gelmiş durumda…

Nedeni ortada!..
Her hafta sonu pekişen memleket sevdası

Türkiye’nin Ekonomi Bakanı olmak ile Denizli Milletvekili olmak arasındaki teraziyi tutturma derdindeki Bakan Zeybekci, gazetecilerin haftalardır Cumartesi ve Pazarlarını zehir etmiş durumda…

Yalnız gazetecilerin mi?

O ilçe senin bu ilçe benim tur atan Bakan’ın arkasında ona yakın basın aracı, onlarca makam otomobili ve siyasetçi aracı dolaşıyor… Güvenlik için alarma geçen polis ve jandarma araçlarını, onu adım başı takip eden 112 ambulanslarını saymıyorum bile…

Ankara’dan bürokratları, danışmanları ve korumalarıyla memlekete gelen Bakan Zeybekci, kendisine Denizli’de katılan Valisi, Denizli Belediye Başkanı, daire ve hatta komşu illerden gelen bölge müdürlerinin yanı sıra Ak Parti teşkilat yöneticileri ile birlikte ilçeleri arşınlıyor.

Kaymakamlar teyakkuza geçiriliyor, muhtarlar sıraya diziliyor, kamu çalışanları bin telaş bir heyecan içinde raporlar, hazırlıklar, koşuşturmalarla karşılıyor Bakan Zeybekci’yi…

Onlarca hazırlık, masraf, cümbüş, şamata, ekip, insan, para pul, emek, stres…

Abartısız söylüyorum; hafta sonu geliyor diye strese giren bürokrat biliyorum… Ajans muhabirleri Perşembeden tırnaklarını yemeye başlıyor örneğin…

Hani az daha durum uzasa Denizli’de Cumartesi-Pazar mesai günleri arasına alınıp, Pazartesi-Salı hafta sonuna çıkarılacak, o denli yani!..

Her hafta sonu neden burada, ilçelerde diye merak edenlerin cevabını da kendi veriyor açıkça;
Diyor ki Sayın Bakan; 30 Mart’ta tüm gözler Denizli’ye çevrilecekmiş. Ekonomi Bakanı’nın memleketinde Ak Parti seçimlerde ne yaptı diye sorulacakmış?

O yüzden 20’de 20 istiyor örneğin.

’20 de 20’ diye dolaşırken de artık bir siyaset adamından daha ziyade bir devlet adamı olduğunu görmezden gelerek…

Devlet deyince işin içine sadece siyasetçiler girmiyor çünkü, devlet töreni giriyor, koruma giriyor, önlem giriyor, protokol giriyor, kanun giriyor, genelge giriyor, bürokrasi giriyor…

Allah muhafaza!
20’de 20 yapacağım derken, her hafta sonu görev emriyle peşinize takılan
20 polis
20 jandarma
20 sağlıkçı
20 gazeteci
20 bürokrat
20 memur
20 kamu işçisinin de oyundan olmayasınız…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

YUSUF GÜNER   -  Bağlantı 14 Şubat 2014, 09:05

Kardeşim Bakan bir ile gelse bir dert gelmese bir dert mi diyorsun. 81 il var bu ülkede bakan gelmiyor diye dert yananlar var. Bu eleştirel yaklaşım neyin nesi. Gelmese artık memleketini unuttu da dersiniz sedat bey.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı