REKLAMI GEÇ

GÖLGE ETME YETER!

1 Kasım 2010 Pazartesi

12 Eylül 2010’dan sonra
başkentte siyaset!

AKP…

Yüzde 58’in AKP seçmeni haline getirilmesi ve yüzde 42’nin korkularının giderilmesi konusunda gerekçeleri araştırmak için profesyonellerle birlikte, vakit geçirilmeden bir komisyon kurulup nabzı ölçmek adına yaptırılacak anketin soruları tespit edildi.

Anketör firma sokağa indi,
70 bin seçmenle görüştü!

***

CHP…

Miting sahasında üzerine yapışanla koyun koyuna buldu önce kendini. Üniversiteli kızların başlarında olsun istedikleri türban, kendi başlarına çorap oldu.

***

AKP…

İki büyük toplantı yapıldı.
Genişletilmiş il başkanları toplantısı…
Kızcahamam Toplantısı…
İkincisinde anket sonuçları Başbakan Erdoğan’a sunuldu.
Sonuçlar tek tek irdelendi…

Verilerle ortaya çıkan yeni sorular üzerine yeni anket talimatları verildi, hazırlıklar başlatıldı, hatta bir kısmında alan çalışması bitti, yorumlama safhasına geçildi.

***

CHP…

Türban konusundaki duyarlılık ortaya konsun diye 29 Ekim 2010 resepsiyonuna katılmama kararı alındı.
Ya da alınmadı.
Bireysel bir çıkıştı!
Grup kararı da olabilirdi!

***
AKP…
Partinin üst düzey isimleri yapılan geniş çaplı toplantıları yeterli görmedi bölgeleri paylaşıp dolaşmaya başladı. İyiden ötürü teşekkür edildi, kötüyle ilgili hesap soruldu!
İktidar seçim stardını resmen vermişti!

***
CHP…

73 yaşındaki Genel Sekreter, iddialara göre koltuğunu terk etmemek için partisinin çiçeği burnunda genel başkanına savaş açtı.
CHP’de kılıçlar resmen çekilmişti!

Partinin eski Genel Başkanı, partinin başında durduğu 2008 Aralık’ından 2009 Nisanı’na kadar uygulamak zorunda olduğu halde uygulamadığı yeni tüzük kuralları nedeniyle iktidar şirini TV kanalında ombudstman edasıyla parti yöneticilerine akıllar vermeye başladı.
Bu tartışmada bir tek o eksik kalmıştı!

***

12 Eylül 2010’dan sonra
Denizli’de siyaset!

AKP…
Alınan başarısızlık sonrası Bakan Kavaf Başkanlığında bir inceleme komisyonu kuruldu ve gerekçeler araştırılmaya başlandı…

***
CHP…
Anka Ajansı haberinde, Denizli’de “hayır” tablosunu, referandum çalışmalarının büyük bölümünde Doğu illerinde görev yapan Ali Rıza Ertemür modeline bağladı. Tepki çekince de “Ben böyle bir beyanat vermedim. Başarı tüm örgütün” açıklamalası yapmak zorunda kaldı

***
AKP…
Nihat Zeybekci, yetki devri yaptığını duyurdu. Halk arasına inip referandumun verdiği mesajın gereğini yapmak ve iddialara göre 2011 seçimlerinde olası bir kazayı önlemek adına özellikle merkez sağdan oy alabilecek flaş milletvekili adayları bulabilmek için çalışmalar başlattı.

***
CHP
Genel merkez tarafından il örgütünün ağzına bir kaşık bal çalındı. Aslan Denizli denildi. İki gün sonra ne aranıldı, ne gelindi! Bu arada Teoman Sancar, 2014’te Belediye Başkan adayı olur mu, rektör 2011’de Denizli’den vekilliğe mi oynuyor, ön seçim yapılırsa Keskin’in fendi Ertemür’ü yer mi tartışmaları hız kazandı….

Ha başkent, ha Denizli!

Bir tarafta sayısal veriler üzerine matematik hesabı yapan, önümüzdeki genel seçimi
aslında 2011’in Ocağına kadar yapacağı teknik taktik çalışmalarıyla öncesinde garanti altına almaya çalışan iktidar….

Diğer tarafta 73 yaşındaki bir adamın kişisel ihtirasları yüzünden kendi iktidar kavgası içine düşmüş, 7-8 ay sonrasında yapılacak genel seçimleri unutmuş ve örgütlerini bu savaşların gölgesine itmiş gibi görünen ana muhalefet…

CHP’nin tabanındaki pırıl pırıl,
hırslı, duygulu, akıllı,
sayısal zekaya
ve verilere önem veren
daha modern,
hızlı karar alabilen
ve sayıları yadsınamayacak denli çok
vatansever kadro için
artık tamamen engel gibi duran
merkez ilçesinden tutun da
genel merkezine
tüm CHP’li yöneticilere
bir söz var söylenecek,
nice eleştiriden beter!

Gölge etme! Yeter!..

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı