REKLAMI GEÇ

KADIN OLMAK

8 Mart 2014 Cumartesi

Kadın olmak zordur. Hele çalışan kadın olmak iki kat daha zordur. İşten yorgun argın geldiğinde seni bekleyen dağınık bir ev, toplanmamış kahvaltı masası, düşünmen gereken akşam yemeği, mutlu etmen gereken bir koca ve ilgilenmen gereken çocukların vardır.Yorgunum deme lüksün hiçbir zaman yoktur.Senin saatlerini harcayarak, emek emek pişirdiğin yemeği en fazla 20 dakikada tüketen ev ahalisi sen bulaşıkları toplamaya uğraşırken çoktan kanepeye uzanmış televizyon keyfi yapmaya başlamıştır bile.Her gün düzenli yaptığın işlere teşekkür etme inceliği bile göstermeyen erkek zihniyeti bir gün yapmadığında hesap sorma hakkını kendinde çok rahat bulur.

Zordur kadın olmak, emekçi kadın olmak daha da zordur. Zaten emek vermeyen kadın var mıdır ki. Tarlada çalışır, evde çalışır, fabrikada çalışır, çalışır, çalışır.

Sadece ülkemde değil dünyada zordur kadın olmak. Erkeklerle aynı statüde bile olsan eşit ücreti hak edemezsin, eksik eteksindir, erkek işlerine aklın ermez, yeri geldiğinde dayak da yersin, baba evine dönemezsin kır dizini otur olur. Akşam sokağa çıkamazsın, çıkacaksan her türlü tacizi zaten göze almışsındır. Erkeğin elinin kiridir, oysa sen namussuz olur çıkarsın. Hoşlandığın erkeğe söyleyemezsin sevdiğini söylersen kolay kız olursun. Boşanırsın potansiyel o.olursun, boşanırsın koca şiddeti bitmez. Nedense bizim ülkede ölümünedir bütün sevdalar. Ya benimsin ya kara toprağın ilkelliği çağlar boyunca süregelir.

Oysa kadındır toplumu şekillendiren, oysa kadındır doğurgan olan ,yaratan, oysa kadındır önce evini sonra dünyayı güzelleştiren. Artık bir gün değil her gün farkımıza varın, değerimizi bilin istiyoruz. Arkanızda değil yanınızda yanı başınızda olmak istiyoruz. Bizi koruyun kollayın istemiyoruz bizi sevin bizi anlayın istiyoruz.
Tüm kadınlarımızın dünya emekçi kadınlar günü kutlu olsun

Peral Kurt

Devlet büyüğü olsaydım koltuğumu bırakırdım bir kadına…
Ama ben bugün köşemi bırakayım dedim yol arkadaşıma..

Facebook’ta dün paylaştığı kendi kaleminden Kadınlar Günü yazısıyla, sürpriz de yaparak…

Başkasının neticesinde kıl olmak yerine, neticede onurlu bir insan olmayı tercih eden tüm emekçi kadınları saygıyla selamlıyorum

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

bade   -  Bağlantı 9 Mart 2014, 21:21

kadın olmak yukarıda saydıklarınızı koşulsuz kabul edip köle gibi çalışana zordur kadın kendini ezdirirse zordur kadın kendi yaratır bu dünyayı hemcinslerime feminist olun demiyorum ama köle de olmayın erkeklerinize hayatı paylaşmayı öğretin

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı