REKLAMI GEÇ

MUSTAFA KAYA-CHP’DEKİ İRLANDALI!

26 Mayıs 2009 Salı

CHP’de olup bitenler Mustafa Kaya’nın köşesinde. Ama uzun süredir. Yalnızca köşesinde mi, gazetesinde de! Hatta olup bitmeyenler de öyle(!)


Mustafa Kaya ve CHP ikilemi uzun süredir partinin, kuliste konu ettiği mevzulardan.


Tesadüftür ki, Kaya ve gazetesi yerel seçimler öncesi Adnan Keskin’i ilk dillendiren isim oldu, CHP başkan adayı için.


Sonra DSO Genel Sekreteri Bülent Uygun’un CHP’nin adayı olacağı komedyası gibi, Ali Abalıoğlu ve Mustafa Kaynak isimlerinin de ilk kez zikredildiği mecradır Kaya’nın gazetesi.


CHP’nin danışma kurullarındaki kavgalar, seçim sırasında yaşanan olaylar ve en  çok da Ali Kavak konu oldu Kaya’nın kah gazetesine, kah köşesine.


Ve ne tesadüftür ki bu gazetede yayımlanmış her bir yazı öyle ya da böyle zarar verdi, zora soktu CHP’yi.


Ve CHP’de “içimizdeki İrlandalı” tartışmalarının önünü açtı.


Kim konuşuyordu, nasıl sızdırıyordu, tüm bunlar ne maksatla konu ediliyordu, bazı parti yöneticileri Kaya’nın gazına nasıl geliyordu, bir zamanlar CHP belediye başkan adayına danışmanlık yapmış bir isim, ne olmuştu da bu denli partiye dert olmuştu?


Tüm bu soruların yanıtları binbir gece masallarına dönüşe dursun, Mustafa Kaya son köşe yazısında(25 Mayıs 2009) yine bir CHP konusuyla çıktı karşımıza.


Yalnız onun köşe yazısı mı, gazetenin neredeyse o sayısı hem haber hem köşe yazılarıyla CHP’yi işliyordu. Manşet, manşet altı, iç sayfalar, köşe yazıları, CHP yayın organı gibi…


Mustafa Kaya köşesinde aslında İrlandalı sorularına yanıt verir şeklinde açık etti bazı isimleri. Örneğin Serdar Ekiz’e mikser derken, uzun süredir CHP yönetim kurulu toplantılarında olup bitenleri Mustafa Kaya’ya aktardığı iddia edilen Ekiz’i akladı. Ama aynı köşede yayınlanan ifadeler, bu kez ifade sahiplerini İrlandalılık zannı altında bıraktı.


Mustafa Kaya’nın bir kısmını www.denizlihaber.com’daki bir haberden birebir kopyalayarak, kendi yazmış gibi yer verdiği CHP yazısının altında baya bir perde arkası, sorular ve yanıtları da gizli.


“Usta CHP Yazarı” Mustafa Kaya’nın köşesinde yer almasa da birinci sayfasındaki köşe anonsunda yayınlanan fotoğraf da ayrı bir gündemlik!


CHP’deki bazı isimlerin utanç fotoğrafı diye yorum yaptığı karede, Mustafa Kaya ile Ali Kavak kol kola, Kaya zafer işareti yapmış.


Oysa neredeyse kanlı bıçaklı olmaları gereken bu iki ismin samimi pozu pek doğal ki partilileri kızdıran ayrı bir durum.


Mustafa Kaya’nın “manipüle” kokan bu CHP tutkusu, işbilirliği ve yaratmak istediği gündemdeki başarısının arkasında tabii ki bu durumu görmeyen CHP’lilerin de büyük emeği var. Tıpkı o fotoğrafın anlattıkları gibi.


“Kaya nasıl oluyor da CHP’yi bu kadar karıştırıyor” diye düşünenlere.


Çok değil 2 dönem önce Ali Marım’ın seçim sırasında danışmanlığını yapmıştı Mustafa Kaya. Unutanlar için söylüyorum. Kimine göre sağlam bir solcuydu ya da daha da yumuşatalım iyi bir sosyal demokrattı Mustafa Kaya. Hatta bir zamanlar bu görüşü nedeniyle 11 ay cezaevinde bile yatmıştı Kaya.


O, yakın diyaloglar kurgulayıp, köşesi ve gazetesi için bilgi almayacak da İRLANDALILARDAN, ben mi alacağım?

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı