REKLAMI GEÇ

İL BAŞKANLIĞI

10 Mart 2012 Cumartesi

AKP iktidarı bu uzun süreçte muhalefete bir şey gösterdi. Alışılmış, tek düze muhalefet anlayışı ve onun örgütleri artık son demlerini yaşıyor. Bundan sonraki süreçte herhangi bir parti iktidara ortak olmayı planlıyorsa en az AKP kadar çalışacak. Çalışmak zorunda da… Ve bu çalışma tüm hücrelerle birlikte olmalı…

Yani bundan sonra gündemi takip eden değil belirleyen, örnekleri irdeleyen değil örnek olan, karşı çalışmalara mukavemet gösteren değil atağa geçen bir siyaset anlayışı gerekiyor…

Ve bu çalışma her hücrede yapılacaksa, talimat beklenmeksizin projeler üretilerek yapılmalı. Yerelin kendi koşullarını iyi analiz edip, sağlıklı ekipler ile doğru çalışmalar yapması gerekiyor. Elbette tüm bu çalışmaları yapacak ekiplerin başındaki il başkanlarının enerjik, geleceği gören, mesaisinin hemen tamamını partisine adayan, herkesi kucaklayabilecek, parti içinde kaosu besleyen değil, uzlaşma kültürünü yaygınlaştıracak bir yapıda olması da gerekecek.

Bu nedenle isimler tartışma yaratmayacak kişilerden seçilmeli. İl kongresi hazırlığındaki CHP ve MHP’nin neferlerinin partizanlığı, adamcılığı, tanışıklığı ve kalben bağlılığı bir kenara bırakıp, mantık çerçevesinde karar vermesi gerekecek.

Bu Denizli’de büyük fırtınalar öncesinde çok da kolay görünmüyor. MHP’de çok fazla aday ismi şu anda konuşuluyor olsa da kongre yaklaştıkça bu asgariye inecektir. Fakat CHP’de böyle bir beklentim yok. En az üç adaylı bir kongrenin partiyi beklediğini düşünüyorum.

Alışagelmiş siyaset hayatımızda ortadaki manzara bahsini ettiğim çalışma düzenini ortadan kaldıracak her türlü zemine hazır olsa da, iktidar olma hayali olan partilerin tek vücut olma mecburiyetleri bulunuyor.

Yani parti içi savaşlar kongreye kadar kanlı olacaktır bu kuşkusuz ama kongreden sonra alınganlıkların süratle kenara itilmesi gerekecek.

Fakat iş birliktelikle de bitmeyecek. Bu sadece çok daha büyük bir siyasi mücadelenin ‘kolları sıvama’ faslı olacak.

Bugüne kadar Denizli’de AKP’li il teşkilatının gösterdiği başarıyı gösterebilen, doğru muhalefet ortaya koyabilen bir parti olduğu kanısında değilim. Bu durum iktidar il başkanının başarısını artırmıyor olabilir ama başarısının etkisini artırıyor.

İşte özellikle de bu nedenle mantıklı bir tercih yapmak zorunda bu iki parti. Aksi takdirde kendi geleceklerinden kaygı duymaya başlasalar iyi olur…

Çünkü müzmin muhalefet iktidar alternatifi olamazsa, kendi alternatifini doğurur…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı