REKLAMI GEÇ

AMERİKA DENEN İLLET

18 Ağustos 2010 Çarşamba

Amerika denen illeti bir türlü başımızdan defedemedik. Adamların işi gücü biziz. Kendi ülkelerinde sanki herşey süt limanmış gibi geliyorlar, coğrafyamızı karıştırıyorlar.

1960’da Menderes’in sanayileşme hamlesini gördüklerinde tepesine bindiler.
1974’de Kıbrıs Barış Harekatını Amerika’ya rağmen Ecevit gerçekleştirdi. Sonrasında kendine kafa tutmanın bedelini kardeşi kardeşe öldürterek ödetti Amerika. Ardından da askeri darbeyle Türkiye’deki uşaklarının yönetime geçmelerini sağladı.

Şimdi de yeni trendleri post modern islami yaşamı bu coğrafyada egemen kılmak. Çok bilinen cemaati çemberlerinin merkezine oturtarak Türkiye’yi islam ülkeleri arasında önder yaparak islam ülkelerini yönetme amacındalar.

Cemaat, Amerika Birleşik Devletlerinde o kadar iyi örgütlenmiş ki CIA, yerel yönetimler, üniversitelerle muazzam bir dayanışma içindeler. Şimdi televizyonlarda yeni yetmeleri görüyorsunuz: Kim olduğu, ne iş yaptığı bilinmeyen tipler Atatürk Cumhuriyetini tasfiye operasyonunun ilk aşama taşeronları rolündeler.

Belli ki kurgu çok iyi planlanmış, strateji haritasında kimin hangi aşamada ne yapacağı iyi tanımlanmış.

Bu kurguyu bozmak, gitgide de zorlaşıyor. Kendi kardeşlerimiz, dostlarımız, abilerimiz, ablalarımız çoğu bilmeyerek bu kurgunun içinde figuran rolündeler.

Cemaatle Amerika arasında sanırım bir win-win ( kazan-kazan) anlaşması yapılmış durumda :
Cemaat, Amerika’nın desteğiyle dünyada islami yaşamı yaymak istiyor ve sonrasında da müslüman toplumunun liderliğini Türkiye’nin yapmasını istiyor. Amerika da cemaat yardımıyla kendinden nefret eden bu topluluklarda emperyalizmini yerleştirmek, yönetimi ele geçirmek ve sömürü düzenine yeni kanallar yaratmak istiyor. Tabi Amerika’nın Afganistan’da El-Kaide’ye verdiği destekten sonra neler yaşadığını hepbirlikte görüyoruz.

Bugün Filistin’de yaşanlar çok öğreticidir aslında: Filistin halkının şu andaki önderi HAMAS’tır. HAMAS, islami esasları ağır basan bir siyasi parti, harekettir. Bu partinin sempatizanları Recep Tayyip Erdoğan’a büyük sempati duymaktadırlar. Recep Tayyip Erdoğan, Ortadoğu’nun yeniden şekillenmesi amacıyla Amerika tarafından yürütülen BOP’un, (Büyük Ortadoğu Projesi) ,kendi ifadesiyle, Eş Başkanı’dır.

Gelinen son süreçte Siyonist ve Amerikan emperyalizminden nefret eden müslüman topluluklar büyük çelişki yaşamaktadırlar. Bu çelişkinin ortadan kalkacağı süreci görmek inşallah yaşarken bize nasip olur!

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı