REKLAMI GEÇ

BİR ZÜBÜĞÜMÜZ EKSİKTİ

18 Nisan 2011 Pazartesi

Denizli bu seçimin gözde şehri olarak hafızalarda yer edecek gibi görünüyor. Ön seçim, kontenjan atama derken İlhan Cihaner gibi CHP’lilerin çok önemsediği bir kişinin Denizli’den aday yapılması Denizli’nin Türkiye gündemine oturmasına sebep oldu.

İlk önce AKP’yi ele almakta yarar var lakin içlerinde biri var ki – partinin kapısından içeri girmediği belli- evlere şenlik bir seçim geçireceğimizin işaretini veriyor:

AKP’ye gönül veren Denizlililer listelerin açıklanmasıyla büyük bir hüsran yaşadılar. İleri demokrat Ağabeyleri partililere bisküvi kutularına isimler attırarak partililerine “Adaylarımızı Seçiyoruz” ayağını yedirmeye çalıştılar. Hele içlerinde biri var ki ben ona Ergenekon Rantiyecisi adını taktım, padişahına yaranma pahasına attığı taklaların mükafatı olarak AKP listesine İstanbul’dan THY’nin tarifeli uçağıyla gelip sıralamaya paraşütle girmiş ve bu durumuna bakmaksızın CHP’nin kontenjan kullanmasına söz söylemek cahilliğini gösteriyor.

Cemaatlere arkasını yaslayıp okyanus ötesine selam çakan ayakçıların listelere hangi şartlarda ve nasıl geldiklerini bilmeden konuşmaları Adnan Keskin gibi yıllardır halkın içinde siyaset yapan birini dahi zıvanadan çıkartmıştır. CHP’nin kontenjan kullanmasını eleştiren bu yeni nesil zübük, aday yoklamasında son sıralara düşmesine rağmen başkasının hakkını gasp ederek kendisini üstte sıralara atmış( Acaba hakkını yedikleriyle helalleşmiş midir merak ediyorum) başkasının seçilme hakkını yoksayarak bu durumu bilmeksizin pişkince konuşabilmektedir. Ayrıca bu zübük, AKP’nin üçüncü sırasında bulunan Eski İl Başkanının yapılan son il kongresinde üyelerden en düşük oyu alarak il başkanı seçidiğini de bilmiyordur. Eğer İl Başkanı aday yoklamasında ilk yediye giremeseydi ne hallere düşecekti ağabeyleri, kestirebiliyor musunuz?

Eski İl Başkanlarını ve milletvekillerini aday sıralamasına koymayarak onların tabanla yüzleşmesinden ürken AKP Yönetimi, Eski
AKP İl Başkanı Şahin Tin’in aday yoklamasında üyelerin desteğiyle ikinci sıraya yerleşmesine rağmen aday listesinde kendisine yer vermedi. Aynı şekilde 2 dönemdir Denizli İl Genel Meclisi Başkanlığından istifa edip milletvekil adayı olan ve Başbakanın son gelişindeki mitingin kalabalık geçmesinde büyük katkısı olan Halil Pekdemir aday yoklamasında üçüncü sıraya oturmasına rağmen listede ancak altıncı sıradan kendine yer bulabildi.

Bunları bilmeden cahilliğinin cesaretiyle salya sümük konuşan, İstanbul’dan THY’nin tarifeli uçağıyla gelip listeye paraşütle inen yeni nesil zübüğe padişahın değil milletin adamı olmayı öğretmek Denizli’lilerin görevi olacaktır.

İLHAN CİHANER HAKKINDA..

YSK’nın kontenjan kullanma zorunluluğunun gereği olarak Denizli CHP’nin 2. Sırasına Eski Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner atandı. 43 yaşında olan İlhan Cihaner evrensel sol değerleri önemsemiş birisi olması sebebiyle önemsiyorum. Genç yaşına rağmen Erzincan’da dönen Tarikat – Siyaset – Ticaret dişlisine çomak sokmak suretiyle düzenini bozmuş ve 4 ay cezaevi yaşamıyla Başsavcılıktan tutuklu savcı durumuna düşmüştür.

Kamuoyu aslında İlhan Cihaner’i 1998-1999 yıllarında görev yaptığı İdil Savcılığından tanımaktadır. Yıllarca faili meçhul cinayetlerin işlenip üstlerinin örtüldüğü bu coğrafyada İlhan Cihaner, cumhuriyetin bir savcısı olarak görev ve yetkililerinin gereğini yerine getirmeye çalışmış ve birçok faili meçhul cinayetin üzerine gitmiştir. Bugün Ergenekon’la ilişkilendirilmek istenen Cihaner aslında F tipi itibarsızlaştırma sisteminin bir mağduru olarak karşımıza çıkmaktadır.

İlhan Cihaner ‘in Erzincan’da başına gelenler “Klavye’de F’ye Basma, Kendini İmha Edersin” cümlesiyle özetlenebilir. O sebepten dolayıdır ki iktidar ve Gülen cemaatinin yok etmeye çalıştığı Cihaner, Denizlililerin şerefi ve namusudur.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı