REKLAMI GEÇ

KOBİ’LER DÜNYAYA AÇILIYOR

9 Ekim 2019 Çarşamba

Denizli Ticaret Odası’nda düzenlenen Yurtdışı Pazar Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı’na, KOSGEB İl Müdürü Aziz Acar ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan’ın yanı sıra çok sayıda DTO üyesi ile çalışanı katıldı.

“UZMAN KADROLARIMIZLA DENİZLİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Toplantının açılışında katılımcılara seslenen DTO Başkanı Erdoğan, odanın yönetim kadroları ve alanında uzman personelleriyle, özellikle son birkaç yılda Denizli’de birçok ilke imza atıldığını belirtti.

Erdoğan, “Denizli tarihinde ilk defa, Avrupa Birliği fonlarından 5 milyon Euro’luk destek sağladık. Bu sayede, Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projemiz ile daha nitelikli ve katma değerli tekstil üretimi için Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde üyelerimizin ortak kullanımına açık bir tesis kurup, danışmanlık hizmetleri vereceğiz. Geçen ay, TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay’la birlikte ilkini İstanbul’da açtığımız, Facebook İstasyon’un ikincisini Denizli’de kuracağız. Bu istasyon, firmalarımıza, bilgiye ve müşteriye ulaşmak ile network oluşturmak için fırsatlar sunacak. Burası ayrıca, işletmelerimizin küresel pazara ulaşmalarının da önünü açacak. Gelecek ay, GEKA tarafından desteklenen teknik projemiz kapsamında, Denizli’de ilk defa İngilizce Dış Ticaret Eğitimi’ni gerçekleştireceğiz. Bu yıl ayrıca, TOBB MEYBEM iş birliğiyle, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapanlar ile emlak danışmanlığı alanlarında ki 250’ye yakın üyemize, Mesleki Yeterlilik Belgesi verdik. Tüm bu çalışmaların yanında yeni bir adım daha atıyoruz. KOSGEB İl Müdürümüzle birlikte, sizlere, Yeni Yurtdışı Pazar Desteği Programı’nı açıklayacağız” dedi.

“PROJE ÜRETMEK KADAR, DİĞER KURUMLARLA İŞ BİRLİĞİYLE HAREKET EDEBİLMEK DE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Başkan Erdoğan, vatandaşlar ile üyelerinin donanımlı hale gelebilmeleri için kurumlarla iş birliği halinde projeler yürüttüklerini de anlattı. Erdoğan, “İnsanımızı, geleceğe hazırlayacak her türlü çaba, bizim için eşsiz bir servet değerindedir. Girişimciliğe adım atan vatandaşlarımızın, iş kurma aşamasında ihtiyaç duyacakları, danışmanlık ve eğitim ihtiyaçlarını da bünyemizdeki Denizli ABİGEM ile karşılamaya çalışıyoruz. Bu anlamda, işletmemiz Denizli ABİGEM, başta KOBİ’lerin kurumsallaşma, pazarlama, üretim ve markalaşma alanlarında olmak üzere, ihtiyaç duydukları tüm konularda eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyor. Abigem uzmanlarımız ve idarecilerimizle, yıllık bir takvim de oluşturduk. Bu yıl, birbirini destekleyici farklı konularda 24 eğitim gerçekleştireceğiz. Bunlardan üçü ekimde; içeriklerini internet sitemizden takip edebilir, siz de başvurabilirsiniz” diye konuştu.

“ÇOK SAYIDA İŞ BİRLİĞİNE İMZA ATTIĞIMIZ KOSGEB, ANA ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZDANDIR”
DTO Başkanı Erdoğan ayrıca, KOSGEB ile de çok sayıda iş birliği gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Erdoğan, “Özellikle, meslek edindirmeye yönelik gayretler ile yeteneklerin keşfedilip işlenmesi, bunların zamanla topluma faydalı işler ve projelere dönüştürülerek ekonomiye kazandırılması, bizim için çok önemli ve değerli! Bu amaç doğrultusunda, KOSGEB ile birlikte, yurt içi ve yurt dışı fuarları, yıllık 600 üyemizin ziyaret etmesini sağlıyoruz” dedi.

DOLANDIRICILIK OLAYLARINA DİKKAT!
DTO Başkanı Erdoğan’dan sonra KOSGEB İl Müdürü Aziz Acar söz aldı. Öncelikle, Başkan Erdoğan’a kendilerine sağladığı destek ve yapıcı yaklaşımından dolayı teşekkür eden Acar, bunun iş birliğiyle daha çok iş yapma azmini artırdığını ifade etti.

KOSGEB Denizli Müdürü Aziz Acar, son günlerde ortaya çıkan dolandırıcılık olaylarıyla ilgili de uyarıda bulundu. KOSGEB’in hiçbir zaman herhangi bir KOBİ’yi arayıp, “Krediniz onaylandı, bunun için ücret ödemeniz gerekiyor.” şeklinde bir uyarı yapmadığını vurgulayan Acar, KOBİ’lere bununla ilgili dikkatli olmalarını istedi.

BAŞVURU SÜRECİNİ ANLATTI
Yeni Yurt Dışı Destek Programı’na kimlerin başvurabileceğini anlatan Acar, “Başvuru şartları arasında, işletmemizin son mali yıl verilerinin onaylanması yani en az bir yıl önce kurulmuş olması ve bilanço esasına göre defter tutması var. Bu iki şartı taşıyan ve KOSGEB’e kayıtlı her KOBİ’miz, bu destek programımıza başvurabiliyor. İşletmelerimiz, bu programımızdan sadece bir kez faydalanabiliyorlar” dedi.

İşletmelerin başvurularını e-devlet üzerinden yapacağını hatırlatan İl Müdürü Acar, “Müdürlük olarak başvuruları inceledikten sonra, herhangi bir eksiklik yoksa projeyi kurula sevk ediyoruz. Kurul içerisindeki üniversite hocalarımızla, sizleri dinleyerek değerlendirme yapıyoruz. Eğer projeniz kabul edilirse, taahhütnameyi sistemden onaylıyorsunuz ve projeniz başlamış oluyor” diye konuştu.

YENİ YURTDIŞI PAZAR DESTEK PROGRAMI NELERİ KAPSIYOR?
Konuşmasının sonunda destek programının ayrıntılarını da aktaran Acar, “Yurt dışındaki fuar ve iş seyahati giderlerinizi destekliyoruz. Ticaret Bakanlığımız tarafından yayınlanmış yurt dışı fuarlara katılım sağlamak istediğinizde, size destek sağlıyoruz. İşletmelerimizin temsilcilerine, hem bu fuarlara gidiş ve konaklama hem de ekonomi sınıfı gidiş dönüş uçak biletleri ile ulaşım giderlerine dair destek veriyoruz. Ayrıca, test, analiz ve belgelendirme gideri desteği ile yurt içinde ve yurt dışındaki laboratuvarlarda ihracata konu ürünler ile ilgili yaptıracağınız veya alacağınız belgelerle ilgili projeleriniz için sizleri destekleyebiliyoruz. Yurt Dışı Fuar ve Seyahat Giderleri, Personel Giderleri, Yazılım ve Donanım Giderleri, Tanıtım Giderleri, Test Analiz ve Belgelendirme Giderleri ile Hizmet Alım Giderleri olmak üzere, 6 başlıkta topladığımız Yeni Yurt Dışı Pazar Desteği Proje Bazlı Destek Programımızın süresi, en az 6 ay, en fazla 24 ay. Toplam destek miktarı ise, %70’i geri ödemesiz, %30’u geri ödemeli olarak işletme başına 300.000 TL. Personel giderleri, Yazılım ve Donanım Giderleri, Tanıtım Giderleri, Test Analiz ve Belgelendirme Giderleri ve Hizmet Alım Giderlerinde destek üst limiti 100 bin TL; Yurt Dışı Fuar ve Seyahat Giderlerinde ise 150 bin TL. Özetle, %100 oranında sizlere katkı sağlayacak bugüne kadar çıkmış en güzel desteklerden biriyle karşınızdayız. Bu, Denizli’mize de çok uygun bir destek programı. Başvurularınızı bekliyoruz” dedi.

Toplantı, KOSGEB Müdürü Acar’ın, katılımcıların sorularını yanıtlamasıyla sona erdi.

İlgilenenler, Yeni Yurtdışı Pazar Destek Programı’nın ayrıntılarına https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/detay/7137/yurtdisi-pazar-destek-programi-yururluge-girdi internet adresinden ulaşabiliyorlar. Başvuru için ise, https://edevlet.kosgeb.gov.tr/ sayfasından “Yurt Dışı Pazar Destek” diye aratarak ya da tüm hizmetlerin listelendiği https://edevlet.kosgeb.gov.tr/EHizmetler/TumHizmetler sayfasından ilgili sayfaya erişilmesi gerekiyor.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

tamer nalcı   -  Bağlantı 9 Ekim 2019, 22:23

ben askerden gelen oğluma iş sahibi yapmak için kosgeb belgesi aldırdım ama nafile kosgeb memuru böyle bir desteğimiz yok diye geri çevirdi. televizyonlarda ve haberde çıkan yazılanlar malesef gerçek değilmiş.bu gidişle gençlere sahip çıkamayız.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı