REKLAMI GEÇ

ALKOL YASAK, KUMAR SERBEST

8 Kasım 2012 Perşembe

Denizli’deki büyük alışveriş merkezlerinden biri kampanya yapıyor: 100 TL ve üzeri alışveriş yapan müşterilerine kurayla otomobil verecekler.

Geçenlerde ben de market alışverişimden sonra kaydımı yaptırmak için bankoya gittiğimde görevli, faturamda alkollü içecek olup olmadığını sordu ve varsa kabul edilemeyeceğini belirtti.

Benim de o gün alışverişimde böylesi bir harcama olmadığı için şartları sağladığımdan dolayı çekiliş hakkını kazandım. İlk şaşkınlığımı attıktan sonra bunun bir işgüzarlık olduğunu düşünmeye başladım.

Böylesi bir traji komik durum nasıl olabilir diye düşünürken dün yine aynı alışveriş merkezinde olayı teyit ettirmenin şokunu yaşadım.

Nasıl bir ülkede yaşamaya alıştığımıza inanamamaya başladım. Herşey bir çelişki yumağı haline dönüşmeye başladı Türkiye’de. Bu arada bu alışveriş merkezinin dört bir yanı bira reklamıyla donatılmış durumda, yani bu işten alışveriş merkezi olarak da gelir elde ediyorlar. Ayrıca devlet alkollü içeceklerden en yüksek ÖTV’yi alıyor yani başbakan’ın maaşı, garibanın kömürü, milletvekilinin hastane masrafı, bakanın korumalarının masrafları buradan finanse ediliyor ama ama kura’da şans tanınmıyor!

Peki soralım:
Kim yasaklıyor ?
-Milli Piyango.

Hangi gerekçeyle ?
– Dünyanın en iğrenç nesnesini içerdiği için, yani metil alkolü

Peki Milli Piyango bir katmadeğer üreten tesis mi yoksa şansa dayalı bir modelle insanları zengin eden kuruluş mu?

-Kapitalizmin ana omurgası, garibanın çile sponsoru.

Peki alkol günah da kumar caiz mi?
Şansın yaver giderse paraları, arabaları götüreceksin, oraya kadar herşey Milli Piyango’ya göre caiz ama alkol satın aldıysan sana şans da yok…

Peki bu alışveriş merkezinin sahipleri bu işe şaşırmıyor mudur?
Vallahi adamlar Avrupalı. Türkiye’de böylesi çarpıklıkları görünce emin olun geldiklerine bin pişmanlardır.

Bu ülkede kumar oyna, faiz al fakat sakın bira mira içme !

18 YAŞ’A VEKİLLİK VAR AMA BLUES KONSERİ YASAK

Biliyorsunuz uzun senelerdir Türkiye’de Blues rüzgarı eser. Bunun da resmi sponsoru Efes Pilsen’dir. Anadolu ve haliyle Denizlili açısından önemli bir organizasyondur.

İleri demokrasinin 5. vites gittiği güzel yurdumda bu sene yine yenibir düzenlemeyle 24 yaş altı gençlere bu festival yasaklandı. Gerekçe olarak yeni kanuna göre 24 yaş altına içki satışının yasak olmasıydı.

Şimdi hükümet 18 yaşındaki gençleri milletvekili yapmak için canla başla çalışıyor. Peki 18 yaşındaki adamı meclise sokma iradesi göstereceksin ama 24 yaşındaki genci blues festivaline sokmayacaksın.

Dedik ya burası Türkiye.
Daha nelere alışacağız…

PKK’LI TERÖRİST TANIK, KOMUTAN SANIK

Yine yeni bir yeni Türkiye vakası daha. PKK’nın zamanında 2 numarası olan zat, Ergenekon davasında gizli tanık olmuş. Bu tanığın ifadelerine dayanılarak ne yapıldığını bilmiyorum ve hatta bilmek dahi istemiyorum ama cihan devleti, bu katil şebekesinin sözleriyle insanları mahkum ettiyse vah halimize. Dünya’da hiçbir adalet sistemi kendini yakalayan bir teröristin ifadeleriyle kendi polisini ve askerini yargılamaz. Ama dedik ya burası Türkiye…
AMERİKAN SEÇİMLERİ

Amerika’da yapılan seçimleri takip ediyorum. TV’lerde gördüklerim üzüntümü daha da derinleştiriyor. İçimizde ne kadar Amerikan sempatizanı varmış, gözlerime inanamadım. Koskoca devlet televizyonunun spikeri OBAMA kazandı diye sevinçten tavana vuracak. Haber yapmak bir tarafa ama bu yapılan da yalakalığın daniskası. Eee Bu ülkede değer yargıları değişiyor, bu değişimi çok garipsemeyeceğiz.

Dedik ya burası Türkiye.
Daha nelere alışacağız…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

burhan himmetli   -  Bağlantı 9 Kasım 2012, 11:57

garipliklerle dolu devlet sistemimiz yalpalayarakta olsa siyasi iradenin gölgesinde ilerlemek yada ayakta kalmak durumunda.pkk nın iki numarası tanık,26.genelkurmay başkanımız sanık,chp nin iki numarasının korumasının evi önünde polismi mafyamı kim olduğu belli olmayan kişiler beklemekte,konuşan ergenekona konuşmayan mekkeye diye bir düzen,ileri demokrasinin icabı ne ise yaşanmakta güzel ülkemde…ileriye kim çıkıyorsa yok edilmekte güzel ülkemde..

önder varol   -  Bağlantı 9 Kasım 2012, 01:11

güzel tespit iyi yazı. tebrikler
avm nin ismini vermediniz bari üstü kapalı adesini verseydiniz.

taner caner   -  Bağlantı 8 Kasım 2012, 20:12

serdar bey kaleminize sağlık,tüm söylemlerinize katılıyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı