REKLAMI GEÇ

ERKEK OLMUŞ AMA ADAM OLAMAYAN ALİ TARAN

1 Temmuz 2011 Cuma

Böyle bir konuyu ele alıp almamakta çok kararsızdım ama bir insan olarak eşine yaptığı vicdansızlığı kayıtsız kalamazdım. Bir baba ve bir eş olarak bu insan müsveddesinin davranışını erkekliğe sığdıramadım. 22 yıllık eşi kanserle mücadele ederken onu bu halde ulu orta bırakıp boşayacaksın, boşarken de “ Sakın boşanmamızla ilgili konuşma yoksa tedavi masraflarını karşılamam, geberir gidersin” diye tehdit edip oğlunun annesinin onurunu ayaklar altında alacaksın ve daha boşanmanın imzası kurumadan tekrar evleneceksin… Pes yani. Hem de herşey tüm medyanın önünde. Evlendiği diğer insan müsveddesi de ölümle yaşam arasında tutunmaya uğraşan kadına nispet yaparcasına gazetelerde boy boy resimleri, kına gecesi muhabbetleri sergiliyor. En güzel âdetimiz bile isyanda…

Toplumlar ve medeniyetler insan ilişkileri ve değerlerine verdikleri katkıyla millet olurlar yoksa etnik bağın çok da önemi yoktur. Özellikle bizim coğrafyamızda yaşayan insanlar için değerler zaman zaman aşınmaya uğrasa da islamiyetin toplum değerlerine olumlu etkisini her zaman hissettirmişizdir. Aslında dinlerin hepsi yaşama dair hep olumlu ve örnek davranışlar sergilenmesi yönünde katkı sağlamışlardır.

Ama önümüze çıkan Ali Taran(59) örneği bu öğretiyi zayıflatacak biçimde toplumun vicdanını kanatmaktadır. Hukuksal açıdan bakıldığında herşey yasalara uygun görünse de toplum vicdanını yaralayan bir hal almıştır. Aklı başında her insan “Bu erkekliğe sığar mı, hasta yatağında bir kadına bu yapılır mı?” diyerek Ali Taran(59) ve diğer zavallıyı yargılamaktadırlar en azından ben böyle yapmaktayım. Bu adam öyle merhametsiz biriymiş ki kanser tedavisi gören 22 yıllık karısını “Konuşursan para vermem sen de tedavi olamazsın” diyerek tehdit etmekten bile geri kalmayacak kadar temel değerlerinden yoksun bir zavallıymış. Ya onun bu karakterini bilerek evlenen diğer zavallıya ne demeli? Yarın böyle bir durumla karşı karşıya kaldığında bu yaşanan tablonun
mağduru kendisi olursa o zaman ne yapacak?

Tekrar söyleyelim; hukuksal açıdan bir sorun ortada olmasa da vicdani meseleler Allah’ın adaletiyle nasıl olsa yargılanacaktır. O iki zavallı sanıyorlar mı ki sonsuz bir yaşam var. Şu an yaşadıkları mutluluk elbet bitecektir. Elbet bir gün 2 metrekare tabutta hesap gününü bekleyeceklerdir ve o büyük gün yolunda ilk aşamada yani musalla taşında hoca efendi soracaktır:

Merhuma hakkınızı helal ediyormusunuz ?

22 yıl aynı yastığa başkoymuş ve kanser tedavisi görürken musalla taşındaki mefta tarafından hastalığının en zor zamanında satılan, horlanan, aşağılanan Ayşe Taran sizce ne diyecektir ? Olaya şahit olan diğerleri ne diyecektir?
Son Not :
Yazımı bitirdikten sonra öğrendim ki Ali Taran’ın 2 kez umre’ye gitmiş. Demek ki o da yetmiyor insan olmaya…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı