REKLAMI GEÇ

HALK TEKİN’DİR, GÜRSEL HALKTIR.

2 Ağustos 2010 Pazartesi

“Memleket için ne yaptın” yazıma sonra devam edeceğim. Fakat 04.08.2010 Çarşamba günü tarihe bir not düşüleceği için öncesinde bu yazıyı dostlarımla paylaşmayı görev bildim.

Gürsel Tekin son dönem CHP’de değişimi isteyen ve bunu en yüksek sesle dile getiren yetkililerden biriydi, hatta bunu Deniz Baykal’a rağmen dile getiriyordu.

Gün oldu devran döndü, Deniz Baykal Genel Başkanlıktan ayrıldı ve ardından Gürsel Tekin bombayı patlatıverdi :

“ Sayın Genel Başkanımız bize abilik yapacaktır”

Ondan sonraki süreci biliyorsunuz, PM üyesi olmasına rağmen MYK’ya giremedi ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun desteğine rağmen tasfiye hareketine maruz kaldı.. Engellendi ama tarihin tozlu raflarına kaldırılmasına halk razı olmadı. Halk adına konuşurken bazı kesimlerin görüşlerini paylaşacağım halktan saydığım insanlar adına :

Başta kayınvalidem ve kayınpederim. Ömürlerinin çoğunu Demirel’in, Özal ve Çiller’in ardında siyaset yapmışlar. Dün akşam söylediklerini aktarmak istiyorum:

“Gürsel Tekin’in genel başkan yardımcısı oluyormuş çok sevindim”

“ Bir ilde devletin önemli bir kuruluşunda idareci olan ve iktidar partisine yakın olan bir dostumuz da “ Gürsel Tekin eğer Kılıçdaroğlu ile yanyana gelirse bizimkilerin işi çok zorlaşır” deyiverdi.

Gürsel Tekin ;

İstanbul İl Başkanlığı döneminde Kılıçdaroğlu’nu Genel Başkan yapan sürecin mimarıdır.
2009 yerel seçimde CHP’nin Türkiye genelinde 2,5 milyon oy artışının 1 milyonunu sağlayan İstanbul örgütünün başıdır.

2009 seçimlerinde iktidar partisinden Kartal, Maltepe, Adalar, Sarıyer, Çatalca ve Silivri’yi kazanan, Beyoğlu’nu kıl payı, Beylikdüzü’nü de hilesi mahkeme kararıyla tescillenmiş mevcut başkan karşısında kaybeden CHP’nin komutanıdır, CHP’nin varoşlarla ilişkisini güçlendirmek için kurduğu CHE projesinin lideridir

Grup Başkanvekili sırasında Kılıçdaroğlu’nun Deniz Baykal’la zaman zaman karşı karşıya geldiği süreçte Kılıçdaroğlu’nun arkasında durmasını bilen kişidir.

Kendi söylemiyle:

“Mücadeleyi yaşam biçimi edinmiş, tüm ezilen kesimlerin sözcüsü olmaya çalışan bir arkadaşınızım” diyen kişidir.

Gürsel Tekin Türkiye siyaseti için önemlidir. CHP’nin silindiri içinden Kemal Kılıçdaroğlu ile sıyrılmış son dönemin yıldızlarından biridir. Anadolu’da ismi Kemal Kılıçdaroğlu kadar heyecan yaratan biridir. Anadolu Gürsel Tekin’i bağrına basmıştır.

Halk Tekin’dir, Gürsel halktır.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı