REKLAMI GEÇ

LİDERE İHTİYAÇ DUYMAYACAĞIMIZ GÜNLER

25 Temmuz 2010 Pazar

Türkiye, Avrupa kültürüyle bütünleşme sürecinde yavaş adımlarla ilerlemekte. Değişik konu başlıklarındaki süreçlerimiz, Avrupa Birliği süreçlerine entegre edilmeye başlandı fakat entegrasyon süreci ne yazık ki çok samimi bir şekilde ilerlemiyor.

Seçim yasası, siyasi partiler yasası, çalışanların iş güvencesi ve sendikal haklar, vergi gelirleri düzenlemesi ve adını sayamadığımız birçok konuda hiçbir çalışma yok. Daha doğrusu halkın gündelik yaşamanı doğrudan ilgilendiren konularda hala bir düzenleme yok, yakın gelecekte de olacağa benzemiyor.

AKP, yargı ve denetleme süreçlerindeki anayasal düzenlemeyi referandum yapacak kadar önemsemişken yukarıda saydığımız konuları neden hiç mevzu bahis etmemesinin mutlaka bir gerekçesi var kendileri açısından.
Biz de vatandaş olarak soralım:

• Neden seçim barajı düşürülmüyor veya kaldırılmıyor?
• Denizli’de ve yurt genelinde sıradan vatandaşın yanında vergisiyle devletinin ayakta durmasını sağlayan, sosyal sorumluluk çerçevesinde ülkesinin eğitimine, sağlığına katkı sağlayan ve sorumluluklarını harfiyen yerine getiren insanların tek beklentisi iyi yönetimdir. Bu da oraya seçilenlerle sağlanır. Neden kendini yönetecek vekillerini dahi seçemez durumdadırlar? İllaki liderin belirlediği adayı mı seçmek zorundadırlar?
• Herkese aslanlar gibi dokunulurken akaryakıt kaçakcısı veya usulsüz ticaret yapan vekillere neden dokunulmazlık zırhı verilir? Dokunulmazlığı kaldıracağız diyenler neden sonradan tornistan yaparlar?
• Siyasi iktidar dolaylı vergileri kaldıracağız derken neden hala halkın üstünden geçinmeye devam ederler?
• Çalışanın emeğini korumasının tek yolu olan sendikal haklarda neden bir gelişme yoktur? Kayıtdışılık neden önlememiştir?

Bu liste uzayıp gider; önemli olan listeyi uzatmak değil acilen bu sorunlara çözüm üretmektir ve iktidara oy vermiş-vermemiş halkına karşı samimi olmaktır. Ağlamakla ne yazık ki samimi olunmuyor !
……………………….

AVRUPADAKİ LİDERLERİ TANIYORMUSUNUZ ?

Yok ki. Kurumsal olarak işleyişi oturmuş, vatandaşının hayat standartı yüksek medeniyetlerde liderlere ihtiyaç yoktur; çünkü sistem tıkır tıkır çalışmaktadır. Her gelen siyasi iktidar bu sistem dahilinde icraatlarını yapar. Peki ya bizde ?

Bizde ise kesinlikle icraata bakılmaz; adamın boyuna posunu, davranışlarına, yemesine, içmesine, eşinin giyinmesi gibi yüzlerce buna benzer parametrede liderler değerlendirilir; o yüzdendir ki vatandaşın yaşam standartının gelişmesinde de bir arpa boyu yol alınmaz, oy verirken de kömür ve yardım torbasına bakılır, neden yoksulum diye sorgulamadan.

Peki liderler daha çok hangi coğrafyada belirirler? Kendine mutluluğu sağlayacak olanları seçemeyen coğrafyalarda. Irak, İran, Mısır, Lübnan, İran, Gürcistan, Kazakistan….

Tek duam odur ki bundan sonra Allah bize lider değil, yönetici nasip eylesin !

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı