REKLAMI GEÇ

VALİMİZ DENİZLİ’NİN HİZMETİNDE

4 Ağustos 2012 Cumartesi

Geçen hafta Hatay Üçyol’da komiser yardımcısı Murat kardeşimizin ve mahiyetindeki polis arkadaşların maruz kaldığı o çirkin ve onur kırıcı görüntüden sonra kızgınlığımı, zulüm görene sahip çıkmak adına tepkimi yazmak istedim. Fakat yazımı tamamlamadan Türk Milletinin sağduyusu kendini gösterdi ve her kesimden müthiş bir tepki oluşarak muhataplarına gerekli dersi verdi. Ama iki konu hafızalarda yerini aldı:

Haberin servis yapıldığı gazete ilginçti : AYDINLIK. Bugüne kadar İşçi Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği’ne tavırları son derece sert olan Emniyet güçlerinin bu haberi Ulusal Kanal ve Aydınlık gazetesine göndermeleri bayağı manidar bir durum. Bu zamana kadar demokrasinin gereği olan muhalefet görevini yerine getirmeye çalışan ve insan hakları konularında hassas olan kesimlere karşı coplama, dayak ve biber gazıyla tavır koyan Emniyet güçlerine yine sahip çıkanın Emniyet mağduru diye tanımlayabileceğimiz kesimden olması “burası Türkiye” olarak söyleyebileceğimiz bir durum.  Diğer bir çelişki ise  bu düzenin oluşması için ellerinden geleni yapanların şimdi “bu memlekette güçler ayrılığı yok, her şey siyasetin hizmetinde” diyerek isyan etmeleridir.

http://haber.gazetevatan.com/nikah-sahidi-vali-nasil-objektif-olur/468904/1/Gundem

 

Neyse asıl yazmak istediğim konuya geri dönüyorum:

2 Ağustos perşembe akşamı  22:30 sıralarında bilgisayarımın başında çalışırken bir internet sitesinde Valiler Kararnamesi diye haberi görünce irkildim. Acaba Denizli Valisi Sn. Abdülkadir Demir de bu kararnamede var mıydı diye bir anda içimi bir kuşku sardı. Öyle ya yaklaşık iki aydır Sn. Vali ile ilgili Ankara’ya Müsteşar olacak veya İzmir’e Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın isteği üzerine Vali olarak atanacak gibi iddialar sürekli gündeme getiriliyordu. Bazı iddialar gazete köşelerinde yerini bulurken bazıları da dost meclislerinde Sn. Vali ile ilgili olumlu her bildirimden sonra ortaya atılıyordu. Bu iki iddianın merkezi ve yaklaşımı da farklıydı:

Birinci iddia Denizli Valisi’nin Ankara atanacağı, Gaziantep’li olması sebebiyle Bakan hemşeriliğinden dolayı Aileden ve Kadından Sorumlu Devlet Bakanı Müsteşarı olacağı yönündeydi. Yerine de Ağrı Valisi Ali Yerlikaya’nın atanacağı söyleniyordu. Hatta bu iddia sadece gazete köşelerinde kalmadı, birçok Ak Partili tarafından (eski yöneticiler) ulu orta paylaşıldı. Bu konuda sıkıntı mı vardı bilemiyorum ama Denizli’nin son yıllarda gördüğü en yetenekli, vizyon sahibi ve çalışkan bir valinin başka bir göreve atanacağı konusunda neden bu kadar iddialı konuşuldu, bana hiç de anlaşılır gelmedi .

Diğer bir iddia da Sn. Vali’nin İzmir Valisi olacağı yönündeydi. Hatta geçen hafta bu bilgiyi veren dostlarımız  Başbakan’ın önünde imzada olduğunu söylemişlerdi.

Tam bu duygular içindeyken heyecanla internet sitesindeki kararnameyi okudum ve yazının sonuna geldiğimde derin bir oh çektim. Denizli Valisi ile ilgili herhangi bir tasarrufta bulunulmamıştı. Gözümün önünden iddia sahiplerinin sözleri geçti ve onların yanılmalarından son derece keyif aldım.

Şimdi ben bu yazıyı neden yazdım?

İnsan büyük düşünürken önündeki insanların kendisinden daha büyük düşünmesini istiyor. Böyle olunca da bir vizyon bütünlüğü oluyor. Daha önceki bir yazımda valilik makamına hitaben “Denizlili sanayici sırtının sıvazlanması, önüne birinin düşmesini istiyor ve bu konuda Valimize çok iş düşüyor” demiştim.

 

Evet, Sn. Valim size çok iş düşüyor. Biz Denizlililer olarak sizinle beraber birçok başarıya imza atmadan sizi buradan göndermeyeceğiz.

 

Siyasiler küçük hesaplar ve aşamadıkları ego problemleri dahilinde yapacaklarını yaparlar ama önemli olan halkın kalbinde taht kurmaktır. Bu şehir, rahmetli Valimiz Recep Yazıcıoğlu’nu  çok sevmişti. Denizli’yi dolaşırken göreceksiniz ki birçok esnafımızın  duvarlarında hala onun  fotoğrafı asılı durur.  Sanırım böylesi bir durum Türkiye’de bir ilktir.  Denizlililer kendine sahip çıkanı siyasetine bakmaksızın başının üstüne koyar.

 

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı