REKLAMI GEÇ

DENİZLİ’DE NELER OLUYOR?

2 Kasım 2010 Salı

“Denizli’de Neler Oluyor” başlıklı yazıma, doğrudan başlamak isterdim… Ne var ki terör, uğursuz sesini bir kez daha yükseltti. Taksim’de polisimizi hedef alan çirkin saldırının hiçbir amaca hizmet edemeyeceğini biliyoruz ve saldırıyı lanetliyoruz. Benzer üzücü olayları bir daha yaşamamayı diliyoruz.

Yazımın başlığını atarken, geçen sene ulusal basında çıkan Denizli haberlerinden esinlendiğimi itiraf etmeliyim. Hatırlayacaksınız; medya tarafından ilimiz, kriz ile birlikte gelen zarar ziyanın sembolü oluvermişti. Yaşanan her olumsuzluğun örneğini Denizli’den göstermek adeta moda olmuştu. Küresel krizin ortalığı kasıp kavurduğu günlerde Denizli’de kapanan fabrikalar olduğunu inkar edemeyiz ama Türkiye’nin farklı illerinde ne yaşanıyorsa Denizli’de de o kadarı yaşanıyordu.

Neyse ki ekonomik toparlanma ile birlikte, ilimiz de krizin sembolü olmaktan kurtuldu. Hatta, ulusal gazetelerde adımızdan iyi anlamda bahsedildiğini görebiliyoruz artık. Benim de katılma fırsatı bulduğum ve Devlet Bakanımız Sayın Zafer ÇAĞLAYAN’ın başkanlığında yakın zamanda gerçekleşen Kanada seyahatinde, Hürriyet gazetesi yazarlarından Vahap MUNYAR’a Denizli’yi anlatma şansım oldu. Kendisi de bu söyleşiden yola çıkarak 1 Kasım 2010 tarihli köşe yazısını Denizli’ye ayırdı.

Gerçekten de Denizli hızlı bir şekilde toparlanıyor. İhracatımızda hızlı bir artış var. Denizli İhracatçılar Birliği, aylık ihracat kaydında rekor kırdı ve Ekim ayı ihracatı 158 milyon dolara ulaştı.

İstihdam verileri de sevindirici bir trend yakalamış durumda. Kriz aylarında 120 binli rakamlara gerileyen kayıtlı istihdam sayısı, güncel verilere göre 146 bini aştı. Krizden önceki istihdam verilerini yakalamaya az zaman kaldı.

İhracatçılar Birliği’nde üstlendiğim görevle ilgili olarak, duyduğum bir memnuniyeti buradan sizlerle paylaşmak istiyorum. Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği iken, diğer sektörleri de iştigal sahamıza alarak Denizli İhracatçılar Birliği’ne dönüşmemizin meyvelerini toplamaya başladık. Birliğimizin yılsonu ihracat rakamı 1.5 milyar dolara yaklaşacak ve yıl bazında rekor kıracağız. Böylelikle Denizli’nin fiilen gerçekleştirdiği ihracatın daha büyük bir kısmı Denizli İhracatçılar Birliği tarafından kayda alınacak. Temsil ettiğimiz ihracat rakamı arttıkça, Birliğimizin sesi daha gür çıkacak.

Bu süreçte, hızlı bir şekilde Denizli İhracatçılar Birliği’ne üye olan ve tekstil ve konfeksiyon dışındaki sektörlerde faaliyet gösteren Denizli firmalarının payı çok büyük. Hepsine bir kez daha, bu köşe aracılığıyla şükranlarımı sunuyorum.

SÜLEYMAN KOCASERT

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı