REKLAMI GEÇ

KURBAN BAYRAMI’NIN ARDINDAN…

22 Kasım 2010 Pazartesi

Bir Kurban Bayramı’nı daha geride bıraktık. Bayramlar bizlere, ailemizle, akrabalarımızla, dostlarımızla bir araya gelme fırsatını sunuyor. Bu yönüyle, sosyal bir ihtiyacı karşılamanın vesilesi oluyorlar.

Diğer taraftan bayramı geride bırakırken, uzun bir tatili de geride bırakmış olduk aslında. Doğrusu, bu kadar uzun tatillere karşıyım fakat bu bayram tatili iş alemi için tam yerinde oldu. Çünkü uluslararası piyasalarda ciddi kırılmaların yaşandığı bir haftayı geride bıraktık. Dünya borsalarında düşüşler yaşandı. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ise resmi tatilin azizliği sayesinde bu düşüşten nasibini almadan geçen haftayı atlattı.

Denizli’yi yakından ilgilendiren iplik fiyatlarında da gerilemeler yaşandı. Uzun süreden bu yana sürekli artan iplik fiyatları, tekstil ve konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren üretici ve ihracatçı firmaların fiyat verebilmesini zorlaştırıyordu. Umarım ki geçtiğimiz hafta yaşanan düşüş hareketi, pamuk ipliği fiyatlarındaki normalleşme sürecinin bir başlangıcı olur. Önümüzdeki dönemde firmalar çalışmaya ve yılbaşı öncesi yoğunlaşan siparişleri yetiştirmeye ve yeni siparişler almaya devam edecekler. Denizli’de ekonomi, sanayi ve ihracat anlamında yoğun bir hareket yaşanacak.

Sizlerle Denizli İhracatçılar Birliği’nde üstlendiğim görev itibariyle, İhracatçılar Birliği’nin gündemindeki gelişmeleri de kısaca paylaşmak istiyorum; ilimiz sanayisinde yaşanan yoğunluk Birliğimize de yansıyacak;

– Önümüzdeki günlerde Denizli’de, ülkemizde, ekonomide ve ihracattaki son gelişmeleri de değerlendireceğimiz bir genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştireceğiz.

– Sayın Valimize, Denizli İhracatçılar Birliği Yönetimi’nin, göreve geldiğinden bu yana yaptıkları hakkında bilgilerin verileceği bir brifing toplantısı düzenleyeceğiz.

– DENİB tarafından, Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu’na ve Denizli İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi’ne konfeksiyon makineleri bağışlanmıştı. Sayın Bakanımız Selma Aliye KAVAF’ın katılımıyla 29 Kasım 2010 tarihinde bir açılış töreni gerçekleştireceğiz.

– ntvmsnbc.com Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Yeşiltepe ve NTV Ekonomi Editörü Celal Pir, Birliğimizi ziyaret edecek ve Denizli penceresinden ülke ekonomisi ve dış ticaretteki gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunma fırsatını elde etmiş olacağız.

Son olarak da hükümet tarafından açıklanan ve kamuya olan borçların yeniden yapılandırılmasıyla ilgili düzenlemenin ülkemiz açısından hayırlı olmasını dilediğimi ifade etmek isterim. Özellikle kriz döneminde yaşanan ekonomik sıkıntılar sebebiyle zor günler geçiren iş dünyasının sıkıntılarını bir nebze azaltacak olan uygulama, ülkemiz ekonomisine olumlu katkı sağlayacaktır.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı