REKLAMI GEÇ

TEKSTİLİN KALBİ DENİZLİ’DE ATACAK…

1 Aralık 2010 Çarşamba

Tekstil ve hazır giyim sektörünün geleceği zaman zaman tartışılıyor, sektörün önceliğini ve önemini yitirdiği ifade ediliyor. Doğrusu bunları ifade edenlerin, sektörün ülkemiz açısından ne kadar önemli olduğunu görmemelerini anlayamıyorum. Cari açığın problem olduğu ülkemizde dış ticaret fazlası veren bir sektörden bahsediyoruz. Tekstil ve konfeksiyon sektörünün, ülkemiz kayıtlı istihdamının yaklaşık % 8’ini sağladığını ve en fazla istihdam sağlayan üç sektörden biri olduğunu da unutmamak gerek.

Sektörün Denizli için anlamı daha büyük. Kentimizin, ülkemiz ekonomisindeki yerinin müstesna olduğu hepimizin malumu… Yıllardır devlet desteği almıyor olmamıza ve özel teşvik düzenlemelerinden pek nasiplenememiş olmamıza rağmen, ülkemiz ekonomisini sırtlayan illerden biri olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Sürekli gelişen sanayimiz ve ihracatımızla göz önündeyiz. Ülkemizin en fazla ihracat gerçekleştiren 8’inci iliyiz. Hiç kuşkusuz, Denizli’nin bugünkü konumuna ulaşmasında, tekstil ve hazır giyim sektörlerinin yeri apayrı…

Denizli, sektörün konuşulduğu her platformda anılan, ismi zikredilen bir kent ve 3-4 Aralık 2010 tarihlerinde, sektörle ilgili çok önemli toplantılar kentimizde gerçekleştirilecek.

Önümüzdeki Cuma ve Cumartesi günleri, Denizli İhracatçılar Birliği, Türkiye İhracatçılar Meclisi bünyesinde faaliyet gösteren “Hazır Giyim Sektör Kurulu” ve “Tekstil Sektör Kurulu” toplantılarına ev sahipliği yapacak. Altını çizerek ifade etmek isterim ki üst düzeyde ve eksiksiz katılımın sağlanacağı böyle bir toplantının ilimizde gerçekleşiyor olması son derece önemli. İstanbul, İzmir, Bursa ve Mersin’den sektör temsilcileri ilimizde olacaklar. Misafirlerimiz arasında, Tekstil Sektör Kurulu Başkanı İsmail GÜLLE, Hazır Giyim Sektör Kurulu Başkanı Ahmet AKBALIK, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet TANRIVERDİ, Uludağ Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim BURKAY da var.

Gündemde neler mi olacak? Hemen sıralayalım;

– Tekstil ve hazır giyim sektöründe yaşanan güncel gelişmeler,
– Pamuk ve iplik fiyatları ile ilgili beklentiler,
– Sektörün önümüzdeki yıllara dönük hedefleri,

Son olarak bir noktanın altını daha çizmek istiyorum. Bu toplantının, Ocak ayında Almanya’nın Frankfurt kentinde gerçekleştirilecek Heimtextil Fuarı’nın hemen öncesinde yapılıyor olması, önemini biraz daha artırıyor. Toplantıda konuşulacak konuların ve bilgi paylaşımlarının, firmaların fuar politikalarını belirlemelerine yardımcı olacağı kanaatindeyim.

Süleyman KOCASERT

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı