REKLAMI GEÇ

BAYRAM GELMİŞ NEYİME?

28 Ekim 2014 Salı

Cumhuriyetimiz 91. Yılını doldurdu. Türkiye Cumhuriyetini, emperyalizmin dört koldan işgal edip parçaladığı vatan topraklarını kanlarıyla temizleyip kurdular. Gelecek kuşaklara bıraktılar. Mustafa Kemal, kurduğu cumhuriyeti gençlere emanet etti.

Cumhuriyetin 100. Yılına sadece 9 yıl kala, Atamızın gençleri olarak kurduğu cumhuriyete öyle sahip çıktık, demokrasiyi geliştirip öyle yücelttik ki, 91.yılı büyük ve coşkulu törenlerle kutlamak hakkımız. O halde kutlayalım. Bayramınız kutlu olsun!

Ata’nın cumhuriyetin temeline koyduğu, en önemli niteliği olan laikliği çöpe attık. Artık iktidarı bırakın, muhalefetin bile gündeminde laiklik yok. Bayramınız kutlu olsun!

Önceki hükümetler döneminde örselenen ve değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen, ‘Devrim Kanunlarını’ misal, Tevhid-i Tedrisat Kanunu da toplayıp çöpe attık. Bayramınız kutlu olsun!

1926 yılında Medeni Kanunla kabul edilen kadın erkek eşitliğini çok geliştirdik, mesela. 2010 anayasa değişikliğiyle kadın haklarında ‘pozitif ayrımcılık’ bile yaptık. Son dokuz ayda 207 kadın cinayeti gerçekleşti. Bu alanda Dünya rekorları kırıyoruz. Bayramınız kutlu olsun!

1934 yılında kadına, Avrupa’dan çok önce seçme ve seçilme hakkı tanıdılar. 1930 yıllarda TBMM de çok fazla olan kadın parlamenter oranını, sitemli bir şekilde düşürdük. Şimdilik göstermelik olarak kadınları da seçiyoruz. İnşallah 2023’e dek bu sorun tamamen çözülmüş olacak. Bayramınız kutlu olsun!

Artık 9 yaşından itibaren kız çocuklarımız okulda başlarını örtebiliyor. Zamanla o karanlık 1930’lu yılların uzantısı olan, başı açık kızlarımız da başlarını örtecekler. Bayramınız kutlu olsun!

İstanbul Esenler’de güzide bir lisemizde, erkek öğrenciler ‘sabahçı’, kızlar da ‘öğleci’ olarak okula gidip geliyorlar. Okul yönetimi, “erkeklerin kızlar için kavga etmesini önlemek” için bu müthiş çözümü bulmuşlar. Zamanla Bilal Beyin arzuladığı gibi tüm okullar, kız ve erkek okulları olarak ayrılacak. Bayramınız kutlu olsun!

Ebedi Reis-i Cumhurumuzun (eski) partisinin bir yetkilisi şahane bir öneride bulunarak, Diyanet İşlerine, resmi nikahları camilerde imamların kıyması ve yeni doğan çocuklara camilerde ad koyma törenlerinin yapılması için başvurmuş.

Nasıl ama? Hristiyanlardan neyimiz eksik. Resmi ve imam nikahı bir arada olacak, nikah için belediyelere (arada muhalif partilerin zındık belediyeleri de var) giden para, imamlarımıza gidecek. Yeni doğan çocuklara imamın yönetiminde camide ad koyma töreni,dahiyane bir buluş. Bayramınız kutlu olsun!

Artık ‘ileri demokrasi’ tanımının hakkını veriyoruz. Misal ebedi Reis-i Cumhurumuz, bir büyük yeniliğe daha imza atarakriyaseti, hanımefendinin köhne ve kasvetli bulduğu Çankaya’dan alıp, Beştepe’de inşa ettirdiği yeni ‘Aksaray’a taşıdı. Bayramınız kutlu olsun!

‘İki ayyaş’ döneminin kalıntısı ne varsa, kim varsa yavaş yavaş tasfiye ediliyor. Misal onca yıl hapiste kalmasına rağmen ıslah olmayan ve haftasonu Denizli’ye gelip konferans vermeye gelen,gazeteci Soner Yalçın’ı sabaha karşı otelinden gözaltına alarak, ayar verilebiliyor. Bayramınız kutlu olsun!

Genel Kurmayımız bile ileri derecede demokrat artık. Mafya hesaplaşması gibi; Sivil kıyafetle çarşıya çıkan üç askerin kafalarına yol ortasında kurşun sıkılıyor, bir köy korucusu ağaca bağlanıp kurşunlanıyor. Genel Kurmayımız tepkiyi abartmadan, ‘olayı şiddetle ve nefretle’ kınıyor.Bayramınız kutlu olsun!

Ey Türk Gençliği! Cumhuriyetin 91.yılını kutlamak için daha çok sebep var. Enseyi karartmayın. Bayramınız kutlu olsun!

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı