REKLAMI GEÇ

CİHANER’İ ASALIM!

9 Mart 2012 Cuma

Sivas Katliamı davasının zamanaşımına uğramasına ramak kaldı. Bu güne kadar yakalanıp cezalandırılamayan sanıklar birkaç güne kadar yırtacak. Sözde aranan sanıklardan Cafer Erçakmak, geçen yıl karakola 100 m. mesafede Sivas’taki evinde eceliyle öldü. Adam onca yıl Sıvas’ı terk etmemiş bile.

Katliam sanıklarının avukatlığını yapan arkadaşlar sonraki yıllarda birer yıldız oldular. Kimiler bakan hatta, başbakan yardımcısı, kimi milletvekili oldu. Boşuna mı gitsindi onca emek, onca çaba?

Bugünlerde katliam yeniden gündemde. CHP’li vekiller Sivas katliamının insanlık suçu kapsamına alınıp zamanaşımına uğramasın diye kanun teklifi verdiler meclise. AKP’li çoğunluğun oylarıyla reddedildi.

Bizim vekil İlhan Cihaner de bir gıcıklık yapmış; “Sivas Davası’nda zamanaşımı olmaz.
Sivas’ta işlenen suç ‘mütemadi suç’ kapsamındadır. Kanuna göre ‘mütemadi suçlar’ zamanaşımı kapsamı dışındadır” demiş. AKP yargısının Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeleri uygulamadığını, insanlığa karşı işlenen katliam suçlarının zamanaşımına tabi olmadığını ve bunun uluslararası hukuk tarafından da garanti altına alındığını vurgulamış.

Bak bak! Zaten bu Cihaner mimli. Erzincan Başsavcısı iken de uslu durmamıştı. 2007 yılında Erzincan’da İsmailağa Cemaati hakkında bir soruşturma açmıştı. Bu soruşturma elinde patladı. Sen misin zülfü yare dokunan? Tıktılar içeriye. Sonra gelsin davalar, gelsin soruşturmalar. Adliye bahçesine yaptırdığı kameriyeden bile imar yolsuzluğu yaptığı sonucu çıkarıldı.
1990’lı yıllarda Çiller’ler, Ağar’lar, Yeşil’ler, Jitem’ler hüküm sürerken, faili meçhul cinayetler hızla devam ederken de uslu durmamıştı. İdil savcısı iken faili meçhuller hakkında da soruşturma açmıştı.
Şimdinin savcıları Ergenekon Silahlı Terör Örgütüne üye olduğunu söylüyorlar. Milletvekili seçilince yargılaması dokunulmazlık nedeniyle durdurulan AKP’li, BDP’li vekillerin yüzlerce dosyası başka, Cihaner’inki başka.
Milletvekili dokunulmazlığı varmış, ne gam. Güzel ülkemin, güzel bakanlığının, güzel yargıçları, savcıları sorunu şıpınişi çözdüler. Bir vücut çalımı ile Cihaner’in dokunulmazlığının kaldırılması formalitesini atlattılar. Yargılanması devam edecek. Şimdilik tutuksuz.
Adam huysuz, demek ki. Her zaman muhalif. Tutuklandı hakkında bir sürü soruşturma açıldı. Milletvekili oldu, dokunulmazlığı güme gitti, nerdeyse gene tutuklanacak, hala uslanmadı. “Sivas Katliamında failleri kim gizliyorsa katliamın sorumlusu odur” diyor hala.
Beyler bu arkadaş uslanacak gibi durmuyor. Hakkında dava açmak, tutuklamak daha önce denendi işe yaramıyor. Kendisi yetmedi, avukatı Turgut Kazan’a da dava açıldı. O zaten ayrı bir baş belası. Bunlar uslanmaz. Biz en iyisi asalım bunu, ibreti alem için.
Kanunlarda idam cezası yok mu dediniz? O da iş mi? Beyefendi talimatı verir, kanun iki günde çıkar –Özel Fidan Kanunu misali- adam asılır, sonra yine kaldırılır. İyi mi?
Durmak yok, devam….

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı