REKLAMI GEÇ

HACAMAT

25 Nisan 2016 Pazartesi

3 Mart 1924 tarihli 431 Sayılı kanunun adı, Hilafetin İlgasına ve Hanedanı Osmaninin Türkiye Cumhuriyeti Memaliki Haricine Çıkarılmasına dair kanun.

Bu kanunla halifelik ve padişahlığa son verilir. Hanedan mensupları masrafları devletçe karşılanarak yurtdışına gönderilir. Türkiye’deki mallarını bir yıl içinde tasfiye etmeleri ve paralarını yurtdışına götürmeleri gerekecektir. Padişahların tüm malvarlıkları Türk milletine intikal eder.

28 yıl sonra, 1952’de kanun önemli değişikliklere uğrar, Hanedan mensuplarına yeniden vatandaşlık hakkı ve Türkiye’de mal edinme izni verilir. Aynı kanunla Sultan, Hanımsultan vb. hanedan unvanlarını kullanmaları yasaklanır ve aksine hareket edenlere 6 aydan başlayan hapis cezası verilmesi kabul edilir.

Aradan 50 yıl daha geçer. 2002 yılından başlayan ‘Yeni Osmanlıcılık’ akımı giderek hız ve coşku kazanmıştır. Ivırı zıvırı, her şeyin ‘Osmanlı’sı makbuldür artık.

Devlet eliyle, uyduruk bir ‘Osmanlı kültürü hamlesi’ organize edilir.
Önce bandoların yerini mehteran alır.
Osmanlıca dersleri, kursları her yerdedir.
Arap harfleri ile Osmanlıca eğitime ramak kalmıştır.
Osmanlı Ocakları kurulur.
Bu ocağın elemanları öyle güçlenir ki CHP İl Başkanı’nı sokak ortasında döverler.
Osmanlıspor ligin flaş takımdır artık.
Türk kahvesi, Osmanlı kahvesi olur.
Osmanlı kahvecisi,
Osmanlı dönercisi,
Osmanlı berberi,
Osmanlı pidecisi,
Osmanlı tostçusu bile açılır. (Henüz hamburgercisini görmedim.)
Atatürk’ün adı her yerden silinirken; Asma köprülere Yavuz Sultan Selim ve Osman Gazi adları verilir. Sultan Abdühamit ve Sultan Vahidettin’e sıra gelmek üzeredir.

Bunların üzerine tüy dikmek ve ‘Yeni Osmanlıcılık yarışında puan toplamak’ CHP ve MHP çatısının cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin Efendi’ye kısmet olur. Geçtiğimiz günlerde bir milletvekili arkadaşı ile TBMM’ye verdiği bir kanun teklifi ile Osmanlı Hanedanı mensuplarının maaşa bağlanmasını, çocuklarına da burs sağlanmasını ortaya atar. Kimse neden kardeşim, demez.

Bravo Ekmeleddin Efendi’ye. Bence MHP’nin başına bunu getirmeli. Baksanıza nasıl akıllı. Çoktan ‘saray’ın gözüne girmiştir. Durmayın MHP’liler değerlendirin bu Efendi’yi. Yok, siz bir şey yapmayacaksanız, verin CHP değerlendirsin.

Osmanlı kültürünün yeniden keşfedilen son yıldızı ise Hacamat’tır. Bilmeyen var mı? İlkel bir tedavi yöntemi. Kafaya, sırta neşter atıp, kupa çekerek kan akıtmak. Sözde sünnetmiş.

Tabipler, hacamat için; “Tıp tarafından terk edilmiş bir uygulamanın, her derde deva denilerek yeniden canlandırılmaya hatta dayatılmaya çalışılması, halkın aklına, sağlığına ve tıbbın bilimsel niteliğine yönelik bir saldırıdır. Halkın sağlığı ile oynamak pahasına, alternatif tıp adı altında pazarlanmaya çalışılan çağdışı uygulamalarla bir yandan sağlık alanını bilimsellikten kopartarak dinselleştirmenin, diğer yandan da cepleri doldurmanın hedeflendiği açıktır” diyor.

Eminanım bile tavsiye ettikten sonra, tabipler ne anlar! Hadis-Der adlı dernek ‘toplu sünnet’ gibi ‘toplu hacamat’ etkinliği düzenlemiş. Gidip kendini hacamat ettiriyorsun, toplu olduğu için ucuz, kişi başı hacamat 40 lira.

Arkadaş, gözünü aç! Cumhuriyeti hacamat ettiler. Sıra sana geldi! Kolla kendini…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı