REKLAMI GEÇ

İMAM NİKAHI

2 Temmuz 2016 Cumartesi

Atatürk (Reis-i cumhur hazretlerine göre Yeşilköy) havalimanında, üç IŞİD militanı kendileriyle birlikte patlattıkları bombalarla yüreklerimizi yaktılar. Şimdilik 44 can kaybı, 40 kadarı yoğun bakımda, 230’dan fazla yaralı.

Haziran 2015 seçimlerinin hemen arkasından Ankara ve İstanbul’da patlayan bombalar katliamlara yol açtı. Can kaybı 250’den fazla. Dünya’nın aklı başında hiçbir ülkesinde, bu kadar can kaybına yol açan bir terör örgütü, en büyük şehirlerinde bu kadar rahat örgütlenip, böyle katliamlar yapamaz.

Sözde istihbarat örgütleri günler öncesinden uyarmış, katiller günlerdir Fatih semtinde bir evde hazırlanmış. Üst kattaki teyze bile, aşağıdan gelen kimyasal kokularından rahatsız olup, sağı solu aramış. Kimse iplememiş tabi.

Her zamanki gibi, ilk önlem yayın yasağı, sonra bir sürü kirli bilgi. Bu örgütün Türkiye sorumlusu, tek kollu olmasıyla tanınan kişi aylardır, Fatih semtinde saklanırmış. Önümüzdeki günlerde yurtdışına gitmezse yakalanır belki.

IŞİD’in yaptığı katliamlar, ‘yerli seri katil’ olarak nitelenen Atalay Filiz’in kendisi ve işlediği iddia edilen cinayetler kadar devletimiz ve necip milletimizin ilgisini çekiyor mu acep?

Ankara katliamıyla ilgili hazırlanan iddianameden, IŞİD militanlarının onlarca Alevi köyü, cemevi ile derneklerini tek tek fişlediği, ÇYDD ve ADD gibi kurumların adreslerini çıkardığı ortaya çıktı.

Adana, Kayseri, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Sivas, Bingöl, Tunceli, Mersin ve Hatay illerinde bulunan Alevi vatandaşlarının yaşadığı köylerin, yerleşim yerlerinin, derneklerin, cemevlerinin adres ve telefon bilgileri ile yöneticilerinin isimleri bulundu. Özellikle ÇYDD ve ADD’nin ilçelere kadar şubelerinin adres ve telefon bilgileri ile yöneticilerinin isimleri listelenmiş. Daha ne olsun?

Ülke kan gölüne çevrilirken devleti yönetenler havalimanı katliamından hiç etkilenmeden geçtiğimiz günlerde yazdığımız yargıyı sil baştan değiştiren, Yargıtay ve Danıştay’ı teslim alacak düzenlemeyi TBMM’den geçiriverdiler. Ertesi gün Osmangazi köprüsü açılışında kutlamalar, selfiler gırla. Üstüne Rusya ve İsrail’i sözde dize getirdiler ya, yetmez mi?

Bütün bu hengamenin üzerine imam nikahıyla ‘tüy dikiyorlar’. Yapacak başka iş kalmadı ya, nikah kıyma yetkisini müftülüklere vereceklermiş. İmam nikahıyla resmi nikah, birlikte müftülükte kıyılacakmış.

Hiç durmayın hemen yapın. Hem resmisine ne gerek var? İmamın kıydığı nikah yeter artar. Erkeklere ‘talak-ı selase ile karıyı boşama’ yetkisi de verin, hatta ‘muta nikahı’ da serbest olsun, verin anasını satayım.
***
Alevisi, sünnisi, gayrı müslimiyle memleketin kendini hala erkeklerle eşit haklara sahip sanan kadınları, aydınları, gençleri, ÇYDD, ADD gibi derneklerin üyeleri, baroların ve tüm meslek kuruluşlarının yöneticileri, üzerine ölü toprağı serpilmiş üniversiteleri, sendikaları uyanın gari, uyanın!

Muhalefet partileri de dahil, kimseden medet ummayın. Kimse kıçınızı kurtarmaya gelmeyecek. Bu katliamları yapanları, yaptıranları, örtülü-açık destek verenleri, göz yumanları unutmayın unutturmayın. Kanıksamayın, kabullenmeyin.

Ses çıkarın ses!

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Mehmet Arif TOPUZ   -  Bağlantı 2 Temmuz 2016, 16:20

Zafer bey köşe yazınız devleti eleştirmek mi yoksa dini kötülemek mi anlayamadım. Kilisede papaz ve rahiplerin kıydıkları nikahı seyrederken imam yada müftülerin kıydıkları nikah neden zorunuza gider??????

Suha Türkmenoğlu   -  Bağlantı 2 Temmuz 2016, 12:08

Hristiyanlıkta çok eşlilik yok, çok eşlilikten yana olanlar nikahlardan yana olamıyor zaten 🙂 Türkiye’deki azınlıklar bile Medeni Kanuna göre nikah kıyıyor… Laik devletler kanunlarında dini referans almazlar, alamazlar…

Vatandaş   -  Bağlantı 2 Temmuz 2016, 10:12

onun adı imam nikahı değildir. dini nikahtır bu kadar basite indirgemeyin. hristiyanlar da kilisede dini nikah kıyıyor onlara hoş ta bize boş mu. yapmayın Allah aşkına. ayrıca kadına en çok değeri veren İslamdır doğal olarak Osmanlı Devletidir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı