REKLAMI GEÇ

OKUYANA KAPAK

9 Ocak 2012 Pazartesi

Memleket değil, survivor adası mübarek! Sürekli aksiyon… Gündemde yer alan önemli bir konuyu alıyorum önüme. Bir yazı döşeneyim diye başına geçiyorum. Hop yeni bir bomba patlıyor. Tut tutabilirsen. Ben de haberciliğe özendim. Sedat ve Murat çatlasın. Eskiden TRT radyolarında, Zafer Cilasun’un tok sesinden ajansları dinlerdik. Önce özetler diye başlardı. Buyrun bu da benden. Son birkaç güne dair haber özetleri;

Eski Genel Kurmay Başkanı Başbuğ, silâhlı terör örgütü kurmak suçundan tutuklandı. Başbakan “arzumuz tutuksuz yargılama olması” dedi, Yardımcısı Arınç, ”Bu olay sebebiyle yani tutuklanma sebebiyle bütün samimiyetimle ve dürüstlüğümle söylüyorum. Hiçbirimiz sevinmemeliyiz. Bu üzüntü verici bir olaydır” dedi.

* * *

BDP Genel Başkanı Demirtaş, okullarda Kürtçe eğitimi uygun görmüyorum diyen Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’e “Senin rütben orgeneral de olsa bizim nazarımızda onbaşısın. Senin kıymetin o kadardır.” dedi.

* * *

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği anayasa önerilerini TBMM’ye sundu. Başkan Osman Baydemir farklı bayrak istedi. “Yerel parlamentolar kurulsun” dedi.

* * *

Mesut Barzani tam bağımsız Kürdistan isteğini açıkladı.

* * *

Terörist babası TBMM’de “gerilla şehit kabul edilsin, ailesine tazminat ödensin” dedi.

* * *

Hapisteki milletvekili-hani şu Apo’yu getiren ekibin komutanı, hani Çanakkale’de Başbakanı ayakta karşılamayan general- Engin Alan’ın eşi hakkında mahkemeye hakaretten soruşturma açıldı.

* * *

Star yazarı Ahmet Kekeç: “Cumhurbaşkanı seçtirip dokunulmazlık zırhını üzerine geçirenlerin yakasına hukuk yapıştı” diyor, isim vermeden Demirel’i işaret ediyor.

* * *

Cezayir’den Erdoğan’a ‘karışma’ uyarısı; Başbakan Ahmed Uyahya “Hiç kimsenin Cezayirlilerin kanından faydalanma hakkı yoktur” dedi.

* * *

Özel Yetkili Savcı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hakkında 180 yıl hapis isteminde bulundu.

* * *

Milli Eğitim Bakanlığı temel eğitimin 12 yıla çıkarılacağını müjdeledi. 1+4+4+4 (=13 ediyor) formülünün uygulanacağı, imam hatip liselerinin 4+4 yıl eğitim vereceği, çocukların 4.sınıftan sonra bu okullara ve kuran kurslarına gidebileceği açıklandı.

* * *

Atanamayan öğretmenlerden ve kanser hastalığı sonucu geçen yıl vefat eden Şafak Bay’a öğrenciliğinde katıldığı bir basın açıklaması nedeniyle 3 yıl hapis cezası verildi. Şafak’ın annesi isyan etti “Gelsinler mezarını ablukaya alsınlar.”

* * *

Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığı ile, sömestre tatilinde ilköğretim ve orta öğretim öğrencilerini umreye götürecek. 10 günlük umre ücreti 800 Euro, kaçırmayın.

* * *

Malatya İl Genel Meclisi, kadına yönelik şiddeti imamlara havale etti. Alınan karara göre, kadının şiddet görmesi halinde yargıya değil, din adamlarına gidilecek. “din adamlarının arabuluculuk yapmasına imkan tanınacak düzenleme yapılmalı” diyorlar.

Denizli’den birkaç başlık;

“Arabaların camlarnıı kırın” diyen belediye başkanı, pardon eski belediye başkanı, partisinin kadın kolları toplantısında, kadınlara hitaben muhalefetin laf üretirken kendilerinin hizmet ettiğini açıklamış ve “Biz her zaman doğruyu, onlar ise hep yalan söyledi. Bizler Atatürk’ün işaret ettiği, muassır medeniyete ulaşma hedefini düşünürken, onlar Atatürk’ün yüzüne değil atın bilmem neresine baktılar” demiş.

* * *

Aynı toplantıda, salona AKP Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit girince, sahnedeki kadın sanatçının şarkısı yarıda kesilerek elinden mikrofonu alındı.

* * *

İl Başkanı Avni Örki de, ‘annelerin çocuklarını karşılıksız sevdiği’ gibi kendilerinin de Türkiye’yi karşılıksız sevdiklerini söyledi.

* * *

Sağlık Bakanlığı, AKP eski Milletvekili Ekici’nin doktor kızı ile Denizli İl Başkanının doktor eşinin ilk tayinlerinin Denizli’ye yapılmasına ilişkin olarak, atamaların bilgisayar ortamında yapıldığını, herhangi bir müdahalenin olmadığını ve atandıkları yere tek başvuru olduğunu açıkladı.

* * *

Ve son dakika; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçu iddiasıyla adli soruşturma başlatıldı.

* * *

Bakın bizim survivor adasından nasıl bir fotoğraf çıkıyor, yazana da, okuyana da kapak…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı