REKLAMI GEÇ

PATRIOT ACT

10 Kasım 2012 Cumartesi

Patriot yurtsever, act kanun, demek. Füze değil yani. Tam adı, ABD Yurtseverlik Kanunu. Amerikan Adalet Bakanlığı’nın sitesine göre kanunun amacı, hayatı ve özgürlükleri korumak.

Ne kadar saygıdeğer görünüyor değil mi?

Şu kanuna biraz yakından bakalım.
Kanun, 11 Eylül’deki uçaklı saldırılardan hemen sonra çıkarılmış. Gerçek amaç ABD’nin çıkarlarına ters düşen Müslümanlara her türlü hukuksuz işlemi yapmak, gelişen İslam fobisi nedeniyle her Müslümanı potansiyel terörist uygulamasına tabi tutmak.

Kanun çıktıktan sonra ne olmuş peki? Göz altına almaları, sorgulamaları kolaylaştırmış mesela. Bu kanun sayesinde Müslümanlara yönelik göz altına almalar, sorgulamalar artmış. 11Eyül 2001 den sonra, 8 ay içerisinde FBI 500 bin Müslümanı sorgulamış, on binlercesini sınır dışı etmiş. Bir o kadarı da baskı nedeniyle kendiliğinden ABD’yi terk etmiş.

Bu yasanın arkasında kimler var?

Mesela başkan Obama’nın akıl hocası ve yakın dostu Senator Joe Lieberman. İsrail’le çok yakın bağlantılı bir lobici.

Verdiği kanun tekliflerinin adlarına bakın; Amerika’yı Koruma Kanunu, Düşman Savaşçı Sorgulama, Gözaltına Alma ve Kovuşturma Kanunu, Teöristleri Vatandaşlıktan Çıkarma Kanunu.

Hepsinin hedefi Müslümanlar. Adam kendi ülkesinde Müslümanları toptan temizleme hareketine girişmiş. Haklı olarak müstemleke saydığı ülkelerde de benzer uygulamaları hayata geçirmek istiyor. Obama’nın Patriot Kanunu kime karşı kullanılıyor sanırım anlaşılmıştır.

Peki öbür patriotlar neremize konuşlanacak bilen var mı?

Suriye’deki ‘rejim güçlerinin muhalefet ve siviller üzerine gerçekleştirdiği saldırıları durdurmak’ için Suriye sınırına Nato (aslında ABD) Patriot füzeleri yerleştirecekmiş.

Duy da inanma! Alın size son üç günde duyduğumuz füze açıklamaları;

Hariciye Nazırı Davutoğlu, NATO’nun Türkiye’ye patriot füze savunma sistemi vermeye hazırlandığını açıkladı.

Başbakan Erdoğan; “NATO’dan sınıra füze talebimiz olmadı, iddialar asılsız. Bu füzeyi alma konusunda karar verecek merci biziz. Benim böyle bir şeyden haberim yok. Bu dışişleri kim. Böyle bir şeyden haberimiz yok” diyerek yalanladı patriot işini.

Cumhurbaşkanı Gül; “Suriye’de çarpışmalar devam ediyor. Bu ülkede kimyasal silahlar olduğu biliniyor. Umarım Suriye Türkiye’ye karşı akılsız bir hareket yapmaz. Savunma amaçlı olarak bu tip ihtiyat planlamaları mevcuttur.” dedi.

Ve son söz!
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland; “Bildiğiniz gibi, geçmişte Türkiye’yi Patriot’larla takviye etmiştik. Dolayısıyla, resmi bir talebin gelmesini bekleyeceğiz ve daha sonra NATO bunu tartışacak. Elbette Türkiye’nin güvenliği ve emniyetinin devamını sağlamak için tüm durumlara bakıyoruz” dedi.

Herifler patriotları her bir yerimize konuşlandırmışlar daha da konuşlandıracaklar. Bizimkilerin birbirinden bile haberi yok.

İncirlik, Kürecik, patriotlar filan derken, savaş yeniden kapımıza dayandı. Obama yeniden seçildi, sevinçten ne yapacaklarını şaşırdılar. Ülkede bir bayram havası. Sanki Romney başkan seçilse farklı bir şey olacakmış gibi.

Sonuçta ABD seçimi bitti, Suriye’ye müdahalenin yolu yeniden açıldı. Bu gidişle Türkiye Suriye’ye savaş açacak, bakalım bizimkilerin önceden haberi olacak mı?

Vay başımıza gelenler!

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

süleyman hisar   -  Bağlantı 14 Kasım 2012, 08:59

dün doğalgaz faturam geldi , metreküp fiyatı 0,94 olmuş.0,72 den 0,94 yani hükümetin açıkladığı zam oranının yaklaşık 2 katı….ve hiç kimseden ses çıkmıyor,halkı aydınlatmaya çalışan yazarlardan bile…YETMEZ AMA EVET…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı