REKLAMI GEÇ

RAHLE ve MİSVAK

17 Ocak 2012 Salı

Sabah ve yatsı namazı 30 puan, diğer namazlar 10 puan. Üç ayda en çok puan toplayan ilköğretim öğrencilerine ödül verilecek. Dereceye giren çocuklara dizüstü bilgisayar, bisiklet, çeyrek altın, MP3 çalar. Camilerde kılınan namazlara kupon verilecek.

Ne diyelim, Allah ıslah etsin. Seydişehir bilmem ne derneğinin müftüden icazetli, promosyonlu namaz uygulaması. Kız erkek tüm öğrenciler iki kategoride yarışacak. 1-4. sınıflar birinci gurup, 4-8.sınıflar ikinci gurup. Bunlar Milli Eğitim Bakanlığı ile eşgüdüm içinde galiba. Baksanıza 8 yıllık ilköğretimi aynı şekilde, dörder yıldan ikiye ayırmışlar. Malum, MEB de temel eğitimi, ana sınıfı+4+4+4 yapacak. Kız çocukların ödülü nasıl hesaplanacak merak ettim doğrusu.

Bu olayla eş zamanlı olarak Diyanet, Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile ilk ve orta öğretim okullarına Şubat tatilinde 10 günlük umre gezisi ayarladı. Yuvarlak hesap çocuk başına 800 Euro. Oh ne ala, çocuklar hem umreye gidecek, hem de promosyonlu namazdan yararlanacaklar.

Yine aynı günlerde bir başka Milli Eğitim projesi hayata geçiyor. Havaların soğuk olması ve gençlerin iki ay kadar derslerden uzaklaşmasına yol açması nedeniyle 19 Mayıs stadyum kutlamaları (şimdilik Ankara hariç) kaldırıldı. Neymiş 1940’ları anımsatıyormuş. 1930’lar diyecek aslında. Yahu şuna 1923 sendromu desenize. İkide bir hedef 2023 diyorsunuz ya.

Bu gidişle 23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim’e sıra gelir mi, gelir. Bu sene 29 Ekim kutlamaları deprem bahanesiyle gargaraya getirildi zaten. Pek gürültü de çıkmadı. Sanki Cumhuriyet Bayramında dansöz oynatıyorduk. Sırayla hepsini çözecek arkadaşlar.

Son yıllarda 23 Nisan’la kutlu doğum haftası çakışıyor. Nasıl oluyor anlamıyorum, Ramazan, Kurban, Kandil ne varsa miladi takvime göre her yıl 10 gün önce geliyor. Kutlu doğum haftası 23 Nisana takıldı kaldı. Üstelik bu durum diğer İslam ülkelerinde yok, sadece bizde böyle.

Van Depreminde tam 75 genç öğretmen enkaz altında öldü. Yaşayanlar çadırlarda veya konteyner denen konserve kutularında yaşıyor. 200.000 öğretmen başka iş yapsın, diyen maarif vekili bu işlerle meşgul. Daha Van’a adım atmadı.

Efendim “Bir milletin bireyleri ancak bir eğitim görebilir. İki türlü eğitim, iki türlü insan yetiştirir. Bu ise, duygu ve düşünce birliği ile dayanışma amaçlarını tamamen yok eder, gerekçesi ile 1924 yılında Tevhid-i Tedrisat (Öğretimin Birliği) Kanunu kabul edildi. Medreseler kapatıldı. Anayasanın 174.maddesi bu kanunu devrim kanunu sayar. Buna göre, Anayasanın hiçbir hükmü, Türk toplumunu çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarma ve Türkiye Cumhuriyetinin lâiklik niteliğini koruma amacını güden, devrim kanunlarının Anayasaya aykırı olduğu şeklinde anlaşılamaz ve yorumlanamaz.” Diyebilirsiniz.

Yani siz ‘tevhid-i tedrisat’ dersiniz. Ağalar ‘rahle-i tedrisat’ anlar.

Maarif vekilinden tez zamanda okullarda rahle ve misvak inkılabı yapmasını bekliyoruz;

Sıralar kaldırıla!
Her çocuğa bir rahle verile!
Diş fırçası yerine misvak mecburi ola!
Var mı itirazı olan? YOK…
Hedef 2023, Yola devam.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı