REKLAMI GEÇ

SALDIRAY ABİ

9 Kasım 2013 Cumartesi

Bir Demet Tiyatro’da Denizlili aktör Settar Tanrıöğen’in canlandırdığı Saldıray Abi’yi hatırlayan var mı? Saldıray Abi’nin aklı daima uçkurunda gezerdi. Sürekli kadın karaktere yavşar, her lafı ikiz yatağa ve sevişmeye bağlardı.

Daha üç beş gün önce bizim Seval Uysal, Nurcan Hanımın TBMM’ne başörtülü girmesinden sonra, Ufolar inecekse mutlaka Denizli’ye iner, demişti. Haklıymış. Ne çıkıyorsa Denizli’den çıkıyor! Veya kabak daima Denizli’nin başında patlıyor.

Türkiye gündemini sallayan, Başbakan’ın kız ve öğrencilerin aynı evlerde kaldığı ve (lafı dolaştırmayalım) yaygın fuhuş yapılıyor, imasında bulunduğu açıklamasına neden olan kent, Denizli.

Koca Başbakan yalan mı söyleyecek? Ey Denizli’liler, haydi yaptıklarınızı itiraf edin.

Başbakan’ın öğrenci evlerine dair konuşmasının ertesi günü, İstanbul’da yaşayan Denizli’li bir yüksek lisans öğrencisinin 5 yıldır oturduğu evine otuz kadar polis, zabıta ve maliye memuru gelip, ev sahibine burada ‘iki üniversiteli kadının’ yaşadığı ihbarını aldıkları için(!) buranın apart olup olmadığını kontrol edeceklerini, kira sözleşmesini gördükleri halde öğrencinin özel hayatına dair onlarca soru sorduktan sonra evden ayrılmış ve kendilerinin ilçe emniyetinden değil, ‘merkez’den gönderildiklerini söylemişler. Yani ilk mağdurlardan biri de Denizli’li.

50.000‘e yakın öğrencisi, binlerce hocası ve aileleriyle Pamukkale Üniversitesi seçkin üniversiteler arasına gireli çok oldu. Gelin görün bu kentteki devlet yurtlarının kapasitesi, devede kulak.

Denizli’lilerin zekası kıvraktır. Öğrenciye ev verilmez, mantığını çabucak terk edip, özel yurtlar ve apart daire denilen kiralık küçük konutlar yapıp ciddi bir sektör yarattılar. Dünyada yaygın bir uygulama olan kiralık küçük konut uygulaması Denizli’de hızla yaygınlaştı. Eşyalı kiraya verilen bu evler, pratik bir çözüm olduğu için ilgi gördü, görüyor. Öğrenciler yıllardır devlet yurdu yoksa, özel yurt veya kiralık konutlarda barındı.

Mevzu öğrenci evlerine gelince, binlerce öğrenciyi, ailesini ve koca Denizli’yi harcayıverdi birkaç cümlede. Sanki Denizli’de bütün öğrenci evlerinde kız erkek birlikte kalıyorlarmış, Denizli’liler de buna çanak tutuyormuş gibi.

Sen devlet yurdu yaptın da gençler kalmadı mı? Türkiye’nin bütün illerinde uyduruk üniversiteler kurdunuz. Hepsinde barınma sorunu var.

Başbakanın dikkatli bir uslupla ortaya koyduğu ve toplumda yaygın bir karşılığı bulunan anlayışın yanında Saldıray Abi karekteri masum kalır. Alın size şahane bir örnek; Organ Nakli caiz midir sorusunu yanıtlayan Milli Gazete yazarı Mevlüt Özcan, hayır diyor, gerekçesi ilginç; “babanın penisi oğluna takılırsa cinsel ilişki kime yazılacak?” Bu neyin kafası, demeyin.

Saldıray Abi karekterini unutmak mümkün değil. O’nun kafası eğlenceli, komik ve hayal ürünüydü.

Bu kafa korkunç ve gerçek!

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı