REKLAMI GEÇ

SAVAŞ VE BARIŞ

23 Eylül 2013 Pazartesi

Yurtta ve dünyada barış, sözü ne kadar güzel ve anlamlı olsa da sözün sahibinin tüylerini diken ettiği insanlar, bu sözü benimsemeseler de ‘barışçı’ olmayı becerebilse keşke …

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan, Adıyaman’da açılış törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, hukuk dışı eylemlere karşı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hukuk içinde her türlü müdahaleyi yapacağını ifade etti. Hiç kimsenin huzur kaçıramayacağını ve tehdit edemeyeceğini, söyledi. Dünya’ya madara olmamıza neden olan polis şiddetini savunmayı sürdürdü. CHP’ye ve genel başkanına salladı. Arkasından ODTÜ’lülere çok düzeyli (!) eleştiriler getirdi. Yeşili çok seviyorsanız ormanda yaşayın, diye taşı gediğine oturttu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “Barışa evet, savaşa hayır” mitinglerini eleştiren Erdoğan, aynen şu sözleri söylüyor. Yoğun gündemde gargaraya gelmesin, biz altını çizelim. Lütfen her cümleyi dikkatle okuyalım. Bakın ne diyor?

“Barışa evet’ ona zaten kimse hayır demiyor.
‘Savaşa hayır’ mitingleri yapacakmış, sevsinler seni.
Sen Çanakkale’de ‘savaşa hayır’ diyebildin mi?
Çanakkale’de Haçlı zihniyetine karşı ‘hayır’ diyebildin mi?
O gün senin yanında, tabi senin demeyeceğim, o gün bizim yanımızda kimler vardı?

Suriyeli Müslüman kardeşlerimiz vardı. Bosna’dan Müslüman kardeşlerimiz vardı. O gün bizim yanımızda dünyanın değişik yerlerinden Müslüman kardeşlerimiz vardı”

Gerçekten Çanakkale’de olup biteni bilmiyor olabilir mi? İngiliz, Fransız donanma ve orduları, hatta sömürge ülkelerden getirdikleri ‘Müslüman’ askerleriyle topyekün saldırdıklarında yıl 1915 değil miydi? O zaman CHP var mıydı? Ya da memleket saldırıya uğramışken, savaşa hayır deme ihtimali mi vardı? Galiba aklımızla alay ediyor.
Çok üzücü. Savaş çığırtkanlığı, Esad rejimini imha hevesi, konuşma üslubu filan değil üzücü olan. Bunlara alıştık. Atalarımızın, (Başbakan Müslümanlar olarak algılıyor ve Çanakkale Savaşını bir din savaşı olarak kabul ediyor) emperyalizme karşı verdikleri büyük savaşı ve kazanılan görkemli zaferi, kendisinin bugünün emperyalistleriyle kol kola’ Müslüman Suriye’ye cihad’ yapma hevesiyle aynı yere koyuyor. Aklınız alıyor mu? Bu sözleri Türkiye Başbakanı söylüyor.

Başbakanın baş hedefi, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adana’da düzenlediği “Savaşa Hayır” mitinginde söylediği sözlerden de birkaç cümle cımbızlayalım.

“Hiç bir komutan, hiç bir lider, hiç bir din adamı 5 Eylül 2013’de Recep Tayyip Erdoğan’ın kullandığı cümleyi kullanmadı. ‘Her türlü koalisyon içinde yer alırız, yeter ki Suriye’yi vurun’ dedi. Bu tetikçilik demektir. Cumhuriyet ve dünya tarihinde böyle bir sözü hiç bir lider kullanmamıştır”

Okuduğunuz sözleri ve yaklaşımları koyun vicdan terazisine tartın.
Vay benim memleketimin haline. “Savaş, ülke savunması için zorunlu olmadıkça cinayettir” diyen Aziz Atam bizi bağışla…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı