REKLAMI GEÇ

YETER Mİ?

3 Şubat 2014 Pazartesi

Yetmez ama evet, çığlıkları arasında 2010 anayasa değişikliğini yaptılar. Halkoylamasında yırtındık HAYIR deyin diye, dinlemedin.

Önceki Anayasada da yargı bağımsızlığı bir halta benzemiyordu. Ama gelenin gideni mumla aratacağı apaçık belliydi. Senin umurunda olmadı.

Dümenden bir sürü perdeleme maddesi eklediler.
Misal, Kişisel verileri koruma altına alacağız, dediler. İnandın.
Sonra en çok sen bağırdın, telefonumu dinliyorlardır, diye. Cıbıl! sanki işleri yok, senin kontörlü hattı dinleyecekler.

Paranoyayı o kadar abarttın ki, bizim Serdar Ekiz, Sevindik Mahallesinde bir vatandaşla arasındaki konuşmayı aktararak durumu özetliyor; “Abi, Tayyip sandıkta kime oy attığımızı görüyormuş, Allah aşkına başıma bela açtırmayın…”

Vaad biter mi? Yurt dışına seyahat özgürlüğü ancak hakim kararı ile sınırlandırılabilecek, dediler. Sanki Paris’e balayına gideceksin. Ona da inandın.

Ombudsmanlık sitemi kurulacak, vatandaş hakkını daha rahat arayacak, dediler. Şimdi gölgenden bile korkuyorsun.

12 Eylül darbecileri yargılanacak, dediler. Kenan Paşa ve saz arkadaşlarını en çok alkışlayan ve onların anayasasına % 92 oy veren sen, 90 yaşındaki beyni sulanmış ihtiyarları yargılayacaklar sandın. Ona da inandın.

Sayende memleketi ne hale getirdiler, al sana iki örnek; Eskişehir’de dövülerek öldürülen filiz gibi delikanlı, Ali İsmail’in davasını uydurma gerekçelerle Kayseri’ye taşıdılar. Duruşma salonunda silahlı sivil polis olur mu? Olmaz elbet. Bak duruşmada neler oldu?

Avukatlar silahlı sivil bir kişi görüp haber verdiler, adamı alıp bir odaya saklamışlar. Götürüldüğü odada arama yapılmasını talep etmişler. Ortalık karışmış.

Ardından duruşma salonunda iki silahlı kişi daha görülmüş. Adamlar kaçmaya çalışınca, avukatlar yakalayıp kürsüye götürmüşler. Yakalanan sivil polisler milletvekili korumasıyız, demişler. Salondaki muhalefet milletvekilleri; Bizim korumamız yok, biz AKP vekili miyiz? Demişler. İyi mi?

Balıkesir’de AKP’li ilçe başkanının üç yıldır vizesi yapılmayan aracını trafikten men eden polis memuruna, aracı serbest bırak emri veren Vali, polis memuru direnince ne diyor bak? “Aferin devam et o.. çocuğu.”

Duruşmada sanıklara, “Ben bu ellerle çocuğumu büyüttüm, sizin ellerinizde kan var.” diyen Ali İsmail’in annesini anlamazsın. Ali İsmail’in yerinde benim çocuğum da olabilirdi, demezsin.

Ama eminim, Balıkesir’deki ilçe başkanının arabasının yerine senin Şahin bağlansa ne olur diye düşünmüşsündür. Acaba Vali senin için de Polis’e saydırır mıydı?

Ne diyeyim ben sana?
Başını taşlara vursan da kar etmez. Sıkışınca hukuktan, adaletten medet umma artık.
Git majestenin ve taifesinin eteğine yapış, inayet bekle.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Çatalçeşmeli   -  Bağlantı 5 Şubat 2014, 16:32

Çok güzel bir yazı olmuş zafer bey. Okuması gerekenler okuyor mu? acaba.

onur   -  Bağlantı 4 Şubat 2014, 15:09

Zafer bey şu anki ülkenin durumu harika analiz etmişiniz.Tabi anlayana !!

htc kbc   -  Bağlantı 4 Şubat 2014, 12:22

Elinize, Ağzınıza sağlık.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı